(VIDEO) A câștigat turneul după ce a șocat lumea tenisului!

Jucătoarea de tenis Aryna Sabalenka a câștigat duminică trofeul de la Ostrava (Cehia), învingând-o în finală pe conaționala Viktoria Azarenka, scor 6-2, 6-2.

Sabalenka a avut o misiune ușoară, în condițiile în care adversara sa din finală a acuzat unele dureri în zona capului și a gâtului, primind îngrijiri.

Anterior, la acest turneu, Aryna Sabalenka a oferit una dintre cele mai spectaculoase răsturnări de situație la un meci de tenis.

În sferturile competiției, ea a fost condusă de spaniola Sara Sorribes Tormo cu 6-0, 4-0, dar belarusa nu a renunțat și-a adjudecat următoarele 12 game-uri! Astfel, după ce spaniola a condus 6-0, 4-0 și părea că se îndreaptă spre un succes categoric, victoria i-a revenit în cele din urmă Arynei, scor 0-6, 6-4, 6-0.

Ivan Ljubicic, unul dintre cei doi antrenori ai lui Roger Federer, s-a arătat uluit după meci, scriind pe rețelele sociale: „Zei ai tenisului, explicați-ne Sabalenka – Sorribes-Tormo! Vă rog!”

Tot la acest turneu, Aryna Sabalenka a mai reușit o revenire de senzație chiar în primul meci, când i-a smuls victoria lui Cori Gauff, asta după ce tânăra americană condusese cu 5-2 în setul decisiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Înseamnă că nu ați vazut meci Ilie Năstase Cliff Richey cu 2-0 la seturi pentru Richey și lipsă un set pentru victorie și final de 3-2 pentru Ilie Năstase. Sau și mai și în 1972, la US Open jucat pe iarbă. Finala Arthur Ashe Ilie Năstase. Ashe a jucat extraordinar și l-a condus pe Năstase cu 2-1 la seturi şi 4-2 setul final. Meciul a fost câștigat în final de Ilie Năstase cu 3-2. Cei de azi nu veți înțelege ce a însemnat pentru generația noastră cea definită de romanul Prins de Petru Popescu, dovada că se poate, că cineva din România poate triumfa pe un teren de tenis, sport rezervat atunci numai pentru lumea bună, în fața unei redute de 5 americani și trei australieni, așii tenisului mondial. Ce a însemnat că toată lumea bună a stat în picioare când Imnul României a rasunat pe terenul principal de la Forrest Hills, în New York!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.