(VIDEO) Avionul din cel de-Al Doilea Război Mondial care s-a prăbuşit

Tragedie aviatică. Un pilot al forţelor aeriene britanice (RAF) a murit sâmbătă în prăbuşirea unui Spitfire, un avion de luptă care a participat la Bătălia Angliei în 1940, au anunţat autorităţile, transmite AFP.

Avionul din cel de-Al Doilea Război Mondial zbura în apropierea bazei aeriene din Coningsby, în estul Angliei, când s-a prăbuşit într-un câmp, la scurt timp după orele 13.00 (12.00 GMT).

Identitatea pilotului nu a fost comunicată.

„Cu mare tristeţe trebuie să confirmăm astăzi decesul unui pilot al RAF (forţele aeriene) într-un tragic accident lângă baza aeriană din Coningsby”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Nicio altă persoană nu a fost implicată în accident. A fost deschisă o anchetă, potrivit AFP.

Premierul britanic Rishi Sunak a scris pe reţeaua X că „gândurile” sale sunt alături de rudele şi prietenii victimei după acest „eveniment tragic”.

Liderul opoziţiei, laburistul Keir Starmer, a spus că este „profund întristat” de această tragedie.

Baza din Coningsby găzduieşte Battle of Britain Memorial Flight, o colecţie de avioane de luptă şi bombardiere de epocă care participă la spectacole aeriene şi expoziţii.

În prezent, mai sunt doar câteva zeci de Spitfire capabile să zboare, dintre care şase la baza aeriană din Coningsby.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Sigur era vreun as al pilotajului, englez pur sange si membru pride, il chema Ahmed Khaled.

 2. Conningsby il chema si pe fictivul partener de dialog al lui Disraeli, cand acesta din urma ii spunea ca lumea e condusa de cu totul alte personaje decat cele vizibile de omul de rand.
  E vreun simbolism aici? Anglia traditionala care se prabuseste?

 3. E greu sa mai gasesti un mecanic bun in zilele noastre. Acum sunt toti influceri pe tiktok si youtube. Ca doar nu sunt prosti sa se murdareasca de ulei si sa munceasca. Asa ca or sa cada din ce in ce mai multe!

 4. or fi activat nazistii Die Glocke,

  Die Glocke, or „The Bell” in English, was a series of projects and experiments conducted in Nazi Germany
  with the goal of achieving a large amount of goals,
  lots of goals.

 5. Premierul hindi-britanic Rishi Sunak,
  in context suna de-a dreptu porcos:
  se reface Imperiul
  dar invers de data asta!!!!!

 6. ăsta încă n-a fost trimis în UrcRuina ?
  Să doboare cu el Fantoma din Kiev niște Su-35, măR🎯g …
  ■)RumburaKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburaKK(■

 7. Englezii au zeci de avioane din al doilea război mondial pe care le folosesc la mitinguri aeriene și în filme.Alții le-au casat în anii 50 și acum se chinuie să reconstruiască după planurile originale. A văzut cineva vreun IAR 80 , MIG 3 sau IL 2 la mitinguri aeriene? Vorba lui Napoleon: la est de Vistula nu se face mentenanță.

 8. Ca la masini de epoca, doar ca masina de epoca nu participa la cascadorii, de obice e parade retro.
  Pilotul nu a avut o vina doar c-a pilotat o aeronava strabunica, buna de pensionat pe la muzeu. Pana si regina Angliei s-a prapadit.

 9. Daca identitatea pilotului nu s-a comunicat, avionul zbura din proprie initiativa, fara ajutor uman. Ca sa vezi de ce-i în stare perfidu’ Albion!

 10. SEMN RAU PREVESTITOR ! 🙁

  [pierd inverstitiile-n Urkania la fel cum au ne-reusit puciul bielorus …]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.