(VIDEO) Când doi se bat și muzica pierde

Ucraina s-a retras de la ediția de anul acesta a concursului Eurovision, după ce procesul de selecție națională a fost afectat de tensiuni politice, pe fondul conflictului cu Rusia.

Marți, câștigătoarea selecției naționale organizate în Ucraina pentru ediția de anul acesta a concursului Eurovision, cântăreața Maruv, a anunțat că nu va mai participa la competiția muzicală, acuzând organizatorii de cenzură și spunând că nu vrea să devină „o unealtă politică”.

Pe 23 februarie, cântăreața Maruv a fost aleasă să reprezinte Ucraina la Eurovision 2019, cu piesa „Siren Song”.

Însă organizatorul selecției naționale, televiziunea de stat UA:PBC, a decis să renunțe la artistă, pe fondul conflictului cu Rusia. Mai precis, artista, pe numele real Anna Korsun, a primit un termen de 24 de ore pentru a semna un contract prin care era împiedicată temporar să susțină concerte în Rusia.

Cântăreața, care spune că era pregătită să își anuleze un turneu programat în Rusia, a refuzat în cele din urmă să semneze contractul cu televiziunea, vorbind despre „cenzură”.

„Sunt cetățean al Ucrainei, îmi plătesc taxele și iubesc sincer Ucraina. Dar nu sunt pregătită să transform participarea mea în competiție în campanie de promovare pentru politicienii noștri. Sunt muzician și nu un liliac pe scena politică”, a scris aceasta într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

„Cântărețul care reprezintă Ucraina este și un ambasador cultural al Ucrainei și nu livrează doar muzică, ci prezintă și opinia Ucrainei în lume”, se arata în comunicatul televiziunii UA:PBC. Poziția televiziunii a fost sprijinită și de ministrul ucrainean al Culturii, care a spus că doar „patrioții care își dau seama de responsabilitățile lor” ar trebui să participe la Eurovision.

UA:PBC a transmis că va începe negocierile privind alegerea unui alt reprezentant pentru Eurovision 2019, care, anul acesta, are loc în Israel, în luna mai. Însă cele două trupe situate pe locul al doilea, respectiv al treilea în finala selecției naționale au refuzat să participe la manifestarea muzicală.

Ucraina a găzduit concursul Eurovision în 2017, iar atunci reprezentantul Rusiei nu a avut voie să participe la eveniment.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Ucrainienii de la putere sunt niste rasisti xenofobi. Ar trebui exclusi din toate organizatiile europene.

  2. Deci Rusia ucide mii de ucrainieni incepand cu 2005 si aceasta fufa vrea sa faca un turneu la monstrii acasa?Rusine

    • Du-te, fa, si ia-ti pastilele! Miile de ucraineni au fost ucise de, stai putin, a-ha, alti ucraineni! Si, tinand cont ca majoritatea civililor ucisi sunt din est, rezulta: cei mai multi civili au fost ucisi de armata guvernamentala si aliatii lor nazisti. Nu, panimaesh?
      P.S. Te rog sa nu ma crezi, verifica! Dar vezi ca mai exista si alte surse pe langa mass-media corporatista din SUA si acolitii lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.