(VIDEO) Cauza exploziei de la Sibiu soldată cu doi morți

Două persoane au decedat în urma unei explozii urmate de un incendiu la un apartament dintr-un bloc de pe strada Iazului din municipiul Sibiu, iar alţi 20 de locatari au fost evacuaţi, a anunţat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

UPDATE Incendiul a fost cauzat de o explozie în urma acumulării de gaze, precizează ISU Sibiu.

”În urma exploziei urmate de incendiu, produsă la un apartament situat la parterul înalt al unui imobil de tipul P+3E, apartamentul în cauză (2 camere, baie, bucătărie şi hol – de aproximativ 50 mp) a fost afectat în totalitate, precum şi bunurile din interiorul acestuia. De asemenea, au fost afectate de explozie şi de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum şi cinci autovehicule parcate”, informează ISU Sibiu.

Dintre persoanele evacuate din imobil patru au suferit atacuri de panică, însă nu au necesitat transportul la spital.

Două victime, un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 51 de ani, au fost găsite decedate în interiorul apartamentului unde a avut loc explozia.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanţele exacte în care s-a produs acest incident.

Informațiile inițiale

„Pompierii au reuşit pătrunderea în apartament. Până la acest moment au fost găsite două victime decedate. În continuare se desfăşoară operaţiuni de căutare-salvare în interiorul apartamentului. Pompierii acţionează la acest moment pentru ventilarea apartamentului, întrucât există degajări dense de fum. Incendiul a fost lichidat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Strada Iazului, unde a avut loc explozia, este blocată pe tronsonul cuprins între străzile Ludoş şi Valea Aurie, ca urmare a intervenţiei pompierilor, a anunţat Poliţia.

Cauza deflagrației nu este cunoscută momentan.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Curios, trecuse o zi fara explozie in tzara Mioritei!……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.