(VIDEO) Dezincriminare periculoasă. „Autorii morali”

Sindicaliştii Europol acuză că parlamentarii au modificat legislaţia dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice, putând fi consideraţi autorii morali au unor fapte de violenţă stradală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

 1. Politrucii/securistii autori(cel putin)morali daca nu partasi sau directi, la ce se intampla din anii 90.

 2. dar de multe ori s-au dat legi care par impotriva omului, a vietii. Ei nu mai rationeaza, le-a intrat in cap ca suntem prea multi, desi Romania se pustieste, dar ei constient sau nu pot sa contribuie la disparitia unora prin acte violente. Fiind protejati nu le pasa de restul.

 3. Fiind obisnuit cu existenta unui stat politienesc este normal ca orice forma de arma ce poate fi folosita pentru autoaparare pute pentru prea vorbaretul sef de politie. In loc sa militeze pentru legalizarea armelor non letale in orice situatie te-ai afla el vrea restragerea si mai tare a oricarui drept. De parca politia in Rromanie este cunoscuta pentru eficienta si protectia cetateanului in fata infractorilor

 4. Cei fricoși, și muierile, pot să-și aleagă altă meserie care li se potrivește. Dar să nu se apuce de meserii ce, după cîți mor și se nenorocesc, sînt de multe ori mai periculoase decăt cea de polițist. Una mai sigură este cea de soldat. Să nu se ducă-n construcții sau la pădure.
  Că m-am pornit, însutit e mai periculos să mergi cu mașima sau să umbli pe stradă decît să o pățești de la un cuțit.

 5. Păi bre ,, ești normal ?? Poți sparge o roată și cu un cui ruginit,..De ce te legi de ”arme albe ” și nu de motivația oferită de cei care ”te păzesc”..Personal aș dezbrăca pe toți și i-aș trimite la agricultură,.. Mai ales pe șefii lor,.. De n-ar exista poliție romînă, infracționalitatea ar scădea cu cel puțin 50%..

 6. „Porturi populare” cum ar fi la vedere cuțit în teaca la brâu prin Ținutul Secuieac, motive „întemeiat” să militeze atât de insistent pentru autonomie să-și poata manifesta tradițiile de secole după constituția Ținutului Secuiesc cu prim amendament liber și legal la purtător de arme albe, un fel de vestul salabatic.

 7. Si incriminata si dezincriminata, cine vrea sa faca infractiuni poarta la el arme albe. La fel si in cazul armelor de foc.
  Doar nu sunt prosti care sa creada ca o lege actuala care impune o amarata de amenda, impiedica infractorul sa poarte arme. O lege medievala din aia pe care daca o incalcai, te potcovea cu 10 ani la ocna , era intr-adevar eficienta……[Rumburak]

 8. Arcul cu sageti di polimeri Sau ceramica nu.i arma alba Sau ghioaga,cracana de la caruta si parul care sant net inferioarE cutitelor si spadelor,spun din experienta proprie,trebuie lasate la Liber,sant UNELTE DE LUCRU TRADITIONALE FOARTE TREBUINCIOASE.

 9. Cei care au scris legea, cei care au votat-o cu bună știință fie și tacit, sunt complici la absolut toate relele din Romania inclusiv Plavanul că ultimul semnatar al legii care o trimite direct la monitorul oficial! Deh, Siguranță și Încredere e scris pe mașinile poliției, din gura politrucilor infractori același slogan, de fapt, e valabil doar pentru infractori de orice tip! Doar aceste entități infracționale au siguranță și încredere oferita prin lege plus protecție totala grupurilor infracționale cu orice ocazie: botez, cununie, nunta, deces, cale liberă spre aleea crinilor popești.

 10. Liber la droguri, drogalai, arme albe, purtatori de arme albe pe strada…
  Ce alte liberati se mai cere a fi eliberate de sub tirania legii

 11. ăla nu s-a folosit de o arma ci de o UNEALTA!
  (a uneltit impotriva poluarii cu particule de cauciuc,funingine si azbest,
  componentele anvelopei)

 12. bravo @Imre
  da’ si politzaiu ala e prost facut gramada!
  (de fapt asa procedeaza:
  ei fac pe prostii
  cat sa comita abuzuri)

 13. Arme albe la purtator? Abominabil! Propun ca, pentru a nu mai fi nevoie de arme la purtator, sa petruleze doi sau trei politisti pe fiecare strada si alee. Sa mai patruleze impreuna cu politistii si sapte-opt jandarmi. Fireste, pentru asta avem nevoie de cam trei milioane de politisti si, proportional, de cam zece-douasprezece milioane de jandarim, sa ajunga pe toate strazile. Daca n-avem multimea asta de „organe de ordine”, e bine ca fiecare cetatean sa aiba o arma. De preferinta de foc, letala si purtata la vedere. E mai sanatos…

 14. A platit si el la cauciucul Militiei -aparat de represiune al oricarui regim politic, in primul rand- chiar daca a cumparat tigari si bautura cu TVAul si accizele Statului ! Ca are militianul scut si baston sa bata manifestantii de orice fel, daca nu sunt considerate arme albe ce sunt, sau ale lor sunt negre ???

 15. Salut măsura.După importul pe șestache de diversitate(deșeuri orientale)din puscăriile arabe via Oihrropa merkelită, e o măsură de salutară.

 16. Deci cf. militistilor si a legii in general daca ai la tine un briceag multifunctional cu lingura, furculita tirbuson, esti bun de puscarie?
  Daca iti duci la serviciu mancare de acasa si ai si un cutit sa tai slana, mergi la puscarie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.