(VIDEO) Facă-se voia lui Teodosie!

Încălcări ale regulilor anti-Covid luni la ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei din Constanța, transmite Mediafax. Ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei s-a desfășurat în localitatea Ion Corvin din județul Constanța, fiind condusă de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

UPDATE Conform datelor centralizate, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri, a menţionat prefectul judeţului Constanţa.

 Într-o intervenție la Digi 24, prefectul a spus că numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. „La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței.

Mediafax a relatat că deși la fața locului erau peste o sută de jandarmi și polițiști, la ceremonie au participat numeroși credincioși din afara localității constănțene. Forțele de ordine au spus că nu le pot interzice accesul și că eventualele sancțiuni vor fi decise de superiori.

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (…) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Autoritățile județene au susținut că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului. Până la urmă nu a fost nimeni sancționat, potrivit presei locale.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) le-a mulțumit  organizatorilor ceremoniei religioase desfăşurate cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii „Peştera Sf. Apostol Andrei”, precum şi tuturor credincioşilor prezenţi pentru înţelegerea şi buna-credinţă de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecţie sanitară.

„Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedeşte, încă o dată, că cetăţenii au înţeles necesitatea respectării restricţiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar şi că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români şi pentru români”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis luni.

Echipajele de jandarmi şi poliţişti care au asigurat măsurile de ordine publică la ceremonia religioasă au avut drept principal obiectiv protejarea participanţilor, mai spune sursa citată.

În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini, astfel încât să fie respectate regulile de distanţare fizică.

Pentru a preveni producerea unor incidente, echipele de dialog special constituite i-au îndrumat pe pelerini şi le-au oferit informaţii utile despre modul de organizare a evenimentului. Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

„Recomandăm în continuare cetăţenilor să respecte măsurile dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic pentru ca, împreună, responsabili şi solidari, să trecem peste această perioadă dificilă”, arată sursa citată.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

56 de Comentarii

 1. Pestera descoperita intr-o padure in 1943, cu o intrare f stramta acoperita de vegetatie, fara nicio urma de vietuire umana anterioara. Nu s-au gasit inscriptionate insemnele crestine bine stiute: pestele si crucea, fara de care niciun misionar crestin n-ar fi stat la cap.
  In 1944 s-a curatat vegetatia din jur, s-a largit gura stramta de intrare pe care abia se putea strecura un om, a fost botezata ca pestera Sf Andrei (mort in anul 60) si a fost ridicata o biserica ptr atragerea prostimii ca sa-i toace de bani.
  In plus daca avea intentia sa propovaduiasca crestinismul, Sf Andrei ar fi trebuit sa stea intre oameni, nu in borta din inima padurii.
  Ma indoiesc si ca Sf Andrei analfabet fiind, ar fi fost capabil sa vorbeasca in limbile traca, scita sau greaca ca sa se faca inteles de enoriasi……[Leo]

 2. Romania avea justitie, turnatorul asta erea demult la schit, in Rahova. Dar, mai trebuie sa curga muulta apa pe Dambovita…

 3. Crestinismul in Dacia ar fi putut sa apara incipient abia dupa cucerirea romana dupa razboaiele din 105-106, adus de legionarii romani adepti ai crestinismului. Lucru cam improbabil din cauza ca badia Traian omora crestinii ca pe muste.
  Cel mai sigur este ca crestinismul a fost adus in Dacia de legiunile imparatului Constantin cel Mare in campania sa din 315-316 la Nord de Dunare, ptr pedepsirea gotilor care aliati cu carpii (stramosii moldovenilor) faceau pradaciuni la Sud de Dunare. Cu aceasta ocazie a fost construit si Valul lui Constantin, care se intindea de la Drobeta pana la Poarta Alba-Nistru.
  Sf Imparat Constantin trecuse oficial la crestinism si liberalizase cultul crestin in tot imperiul bizantin……[Leo]

 4. Primele mentiuni despre Sf Andrei apar abia dupa 300 de ani de la moartea sa (cam prin anul 350). Daca a fost un om atat de insemnat in ciuda faptului ca era analfabet, de ce niciun cronicar contemporan cu el nu a consemnat nimic despre calatoriile lui (NEDOVEDITE de contemporani) si campania lui de crestinare inceputa dupa anul 33 al crucificarii lui Iisus Hristos?
  Asta-i ca si cum noi acum ne-am apuca sa consemnam azi calatoriile lui nea Gutuie de acum 300 de ani, care a plecat in lume pe vremea lui Dimitrie Cantemir. (Diferenta mare este ca in ultimii 300 de ani se gasesc totusi documente destule, fatza de prima jumatate a sec I cand probabil ca cei mai multi habar n-aveau nici cum arata hartia).
  Deci propovaduirea crestinismului la jumatatea sec I in Scitia Minor nu se sustine logic…..[Leo]

 5. Dumnezeu sa ocroteasca pe IPS Teodosie si ceilalti slujitori ai bisericii ortodoxe,pe romanii credinciosi si sa-i fereasca de aceste secaturi securiste=adevarati diavoli!

 6. Este un gest frumos, crestinesc si normal ca l-am ales pe Sf Andrei ca ocrotitor al Romaniei, tara crestina aproape 100%, ptr ca asa este frumos si demn, stiindu-ne aproape toti sub semnul crucii.
  Cred insa ca speculatiile si deformarea istoriei nu au ce cauta in cultura nostra crestina care ne invata sa nu mintim……[Leo]

 7. mai varza cresytineasca,dobrogea nu era in sec i in dacia.ea era parte a impereiului roman,deci esti in confuzie.nu cred,dar sper sa afli ca,spre ex. ,ovidiu a fost exilat in anul 8 in dobrogea.deci,mai citeste… dacia e una,dobrogea e alta atunci ib sec i.

 8. Tataie,iate de cel de la Cotroceni și cei de la guvernare,care ne spun numai minciuni, sari la credincioși securist ce ești.

 9. ‘ …eventualele sancțiuni vor fi decise de superiori ‘, ups, nu legea (samavolnică) ci ‘superiorii’ decid, despre termenul de 6 luni și/sau în baza unor înregistrări video ce să mai vorbim … despotism in toată regula !

 10. Dle Paraschiv ,scopul astora nu este sa discute despre istorie ci doar sa denigreze crestinii si Biserica Ortodoxa.Ce istorie sa deformeze cand ei doar isi bat joc de ea.Sa te crucesti,sfantul Andrei era analfabet fiindca n-au scris cronicarii despre el,stie varzarul ala de mai sus care a fost cu el la scoala.Ei sunt platiti doar sa arunce cu pietre .

 11. Prima Românie s-a format pe vremea regelui Mihai Viteazu.

 12. Ieri vorbeam despre redefinirea infracțiunii, în sensul că ar putea fi considerați „penali” cam toți cei care au altă gândire, viziune, opțiune sau ideologie civică sau politică decât toți cei care decid soarta națiunii române, astăzi voi vorbi despre redefinirea contravenției:
  ” Se numește contravenție, acțiunea de a fi sau a nu fi prezent, ( în sens fizic, a se afla sau a nu se afla, a unei persoane vii, – definită în continuare, om cu o mic -) în orice alt loc decât cele stabilite de autoritățile statului. Măsura se impune în sensul și scopul apărării interesului superior al respectivului om, precum și al tuturor celorlalți oameni vii, în ceea ce privește dreptul la viață și sănătăte absolută, precum și a tuturor acelora care, voluntar sau involuntar, direct sau indirect intră în contact sau „relație” cu aceasta, oriunde, oricând și oricum.
  Sancțiunea sau pedeapsa, urmează a fi stabilită de autoritățile statului, prezente sau viitoare, singura exclusă fiind, desigur, conform Constituției, pedeapsa capitală. ”

  Semnează… și contrasemnează…
  Autoritățile statului. Prezente și viitoare…

  Decretat astăzi , 30.11.2020, în prezența întregii opoziții, a poliției, procuraturii, jandarmeriei și justiției, care, cu unanimitate absolută fără nici un vot împotrivă sau abținere, au votat PENTRU.

 13. @Varza calugareasca : Asa zisul Sf Andrei este patronul Patriarhiei Constantinopolului,asa au decretat patriarhii respectivi prin sec 9!In sec 10 popimea rasariteana inca nu era convinsa!Apoi a devenit Aparatorul Georgiei,Rusiei,Bulgariei,Ciprului,Scotiei,etc si a ajuns in nord in Finlanda si in sud in Rwanda(Africa)!Bineinteles 2 evanghelii nu il mentioneaza abia a lui marcu spune ceva..evangheliile find facaturi religioase la 200-300 de ani de la „evenimente”
  Iti dai seama ca s-au facut eforturi sa fie gasit ceva si in Romania,altfel BOR manca bataie de la Patriarhia Constantinopolului,sefa sa

  Iata ce scrie Mihail Psellos,mare istoric bizntin, (1018-1097)calugarit in 1055:Isac Comnenul a pornit un razboi impotriva getilor „”Pricina a fost ca neamul getilor…cand Dunarea ingheata..se stramuta de pe un mal pe altul..cu ei este mai greu de luptat si de purtat razboi decat cu celelalte popoare..in dispretul lor pentru viata se arunca asupra adeversarilor
  Se ascund ca serpii in rape adanci si in povarnisuri repezi de care se folosesc ca de niste metereze
  Intreg acest neam e de oameni groaznici si prefacuti,nu cred in juraminte si in vreo divinitate,ca sa nu mai vorbim de Dumnezeu!Cred doar in destin si cred ca moartea este sfarsitul oricarei existente…(fontes-historiae-dacoromanae)

 14. @Varza calugareasca : Asa zisul Sf Andrei este patronul Patriarhiei Constantinopolului,asa au decretat patriarhii respectivi prin sec 9!In sec 10 popimea rasariteana inca nu era convinsa!Apoi a devenit Aparatorul Georgiei,Rusiei,Bulgariei,Ciprului,Scotiei,etc si a ajuns in nord in Finlanda si in sud in Rwanda(Africa)!Bineinteles 2 evanghelii nu il mentioneaza abia a lui marcu spune ceva..evangheliile find facaturi religioase la 200-300 de ani de la „evenimente”
  Iti dai seama ca s-au facut eforturi sa fie gasit ceva si in Romania,altfel BOR manca bataie de la Patriarhia Constantinopolului,sefa sa

  Iata ce scrie Mihail Psellos,mare istoric bizntin, (1018-1097)calugarit in 1055:Isac Comnenul pe la 1060 a pornit un razboi impotriva getilor „”Pricina a fost ca neamul getilor…cand Dunarea ingheata..se stramuta de pe un mal pe altul..cu ei este mai greu de luptat si de purtat razboi decat cu celelalte popoare..in dispretul lor pentru viata se arunca asupra adeversarilor
  Se ascund ca serpii in rape adanci si in povarnisuri repezi de care se folosesc ca de niste metereze
  Intreg acest neam e de oameni groaznici si prefacuti,nu cred in juraminte si in vreo divinitate,ca sa nu mai vorbim de Dumnezeu!Cred doar in destin si cred ca moartea este sfarsitul oricarei existente…(fontes-historiae-dacoromanae)

 15. @Leo, primul oraș din Europa evanghelizat de apostolul Paul , a fost Filipi(ani 49-50), capitala unui ținut al Macedoniei și colonie romană și acesta a devenit un centru creștin de unde creștinismul a fost răspândit în împrejurimi. De la Filipi până la Marcianopolis(în apropiere de Varna de azi), fostă capitală a provinciei Moesia II, sunt în jur de 360 de km. . Putem spune că populația vorbitoare de latină din provincia romană Moesia II, a fost evanghelizată de timpuriu. Ori poporul român este și urmașul popoarelor vorbitoare de latină din partea orientală a imperiului care au ajuns până în Dobrogea de azi, care la acel timp era încorporată în provincia romană Moesia II.Când Traian a cucerit Dacia , a adus mulți coloniști romani în noua provincie și dintre care foarte mulți din regiunile orientale ale imperiului, adică din părțile Efesului și ale Siriei de azi, unde era și orașul Antiohia unde pentru prima dată ucenicii Salvatorului au primit numele de creștini. Aceste regiuni erau cele mai puternic creștinate zone ale planetei la acel timp. Deci între cei colonizați nu aveau cum să nu fie și creștini , mai ales cum creștinii fiind persecutați în acel timp , deportarea lor putea și o măsură de pedeapsă.

 16. Cine satanail iluminatul vă îndeamnă, băi, încornoraților, să tot înghiontiți și zgâriați cu ghearele și coronițele voastre Istorie și Neam, ca într-un sat fără câini și fără stăpâni?! Vă băgați în țucal, vă înghit canalele, de nici Dunărea, nici Marea cea Neagră nu vă spală de negreală! Apoi răutatea și ura îndobitocesc și mai mult și schimonosesc ceea ce-i din naștere pocit! AMIN!

 17. Dumnezeu sa-i binecivanteze pe toți cei care l-au onorat de Sf. Andrei cu prezenta. Binecuvantat fie si Ips Teodosie.
  După ce ne-au distrus industria ( cu ajutorul nostru), după ce ne-au cumparat rezervele de petrol si gaze( cu ajutorul nostru), după ce ne-au furat pădurile ( cu sprijinul nostru), după cene-au facut pribegi, după ce ne-au invrajbit, după ce ne-au umilit acum vor sa ne distrugă si credinta, familia, traditiile. Acum, mai mult ca niciodată avem nevoie de repere care să țină steagul unității si credinței sus, iar IPS Teodosie este unul dintre ele.
  Romania, trezeste-te.

 18. De o prostie rara prefectul. In pelerinaj poate sa mearga o singura persoana sau milioane. Automultumirea din declaratia lui „… nici nu se poate numi pelerinaj” ne arata ca s-au kkt pe ei de frica dar rasufla usurati ca s-a terminat cu bine. Se bucura degeaba, pe 6 Decembrie se termina. Sunt draguti cei care contesta adevarul religios si cei care ii combat. Problema nu e daca a fost sau nu Sf. Andrei in pestera respectiva. Problema e ca niste credinciosi ortodocsi nu au fost lasati sa-si sustina credinta. Ca nu-s gay, sa aiba drepturi.

 19. Dumnezeu sa-i ocrotească pe cei care l-au onorat pe apostolul Andrei.Slavă domnului ca sint prea putini rătăciți care fac pe ateii neavînd bunul simt al omului simplu.

 20. Dl. Teodosie favorizează , irefutabil, mitologizarea derogatorie retroactivă disimulată , care a ajuns la modă în slujba pledoariilor ideologice speciale…

 21. Este mai usor sa crezi in minciuna decat sa accepti un adevar pe care trebuie sa-l cercetezi. Asta fac enoriasii Teodosiului, cred in popa fara sa cerceteze adevarul. Turma e usor de prostit avand in vedere ca, in loc sa lupte sa-si depaseasca contidia, asteapta sa cada de sus izbavirea.

 22. se face ca cei mai „credinciosi” dintre romani, voteaza pesedeaua?
  Nu esti pesedist, esti dusmanul BOR!

 23. Baieti care comentati contra Bisericii, a credinciosilor si a IPS Teodosie, vad ca va arde Adevarul cu fierul rosu la calcaie si-n ficati, ca luptati impotriva lui Dumnezeu ca niste bieti mercenari (prost platiti dealtfel). Dar sa stiti ca Hristos a murit pe cruce si a Inviat si pentru voi, poate intelegeti chestia asta simpla si va plecati (inchinati) Adevarului. Sa fiti sanatosi, dragii mosului, ca tare ametiti de cap mai sunteti! Reveniti-va in fire!
  P.S. Orice om are pacate si va plati pentru ele. Bine-ar fi sa nu mai faceti confuzie intre oameni si principii; oamenii dispar, principiile nu.

 24. nu ai invatat ca biserica si popii, merg paralel?
  Il cunosti pe Ipse Teodosie?

 25. Mamă ce de-a securiști pe aici. Se cunosc de la o poștă. Mai ales din comentarii. Mă bucur că românii încep să se deștepte. Văd că românii încep să îi miroasă pe ăia care ne port sîmbetele. Vorba cuiva de aici. Ne-au distrus industria, pădurile, etc, acum cășună pe credința noastră, să nu mai avem nici o șansă de a ne ridica. Da’… Nu mor caii cînd vor cîinii.

 26. Cum zice englezul”it’s a long way from myth to mind”
  Ce sa ceri unor biete creaturi,care au doar aspectul uman,nimic din ce arata a stiinta nu le este cunoscut!Biete ierbivore cu cateva clase,ca trenul,batjocura in mainile popimii..

 27. Ce legatura are infrangerea/tradarea lui Decebal in Transilvania cu propavaduirea dupa 33 dHr. crestinismului dupa moartea si invierea lui Iisus si Pogorarea sfantului Duh care le-a dat har de a vorbi in mai multe limbi apostolilor printre care si Andrei printre getii liberi? Ar trebui sa stii ca apostolii au ajuns si in India, Persia. Nici chiar cultul zeilor nu este strict credinta din imperiul roman si elenii au avut zei si neamurile tracice aveau zeii lor si sumerienii si egiptenii etc.
  Nu exista o limitare in credinta pt ca in totdeauna au existat negustori si misionari, aminteste-ti de magii veniti sa se inchine pruncului dupa un semn pe cer care le-a calauzit pasii.
  Tu esti varza, pt ca istoria antica s-a predat in clasa a V a, iar credincios sau nu ar fi trebuit sa deschizi o Biblie macar pt cultura generala…
  Apostolul Andrei a murit in Patras in Grecia dupa ce a propavaduit in Scitia Minor=Mica. https://ro.wikipedia.org/wiki/Sci%C8%9Bia_Mic%C4%83
  Nici de Ovidius Naso 43 iHr-17 d Hr. exilat in Tomis de Augustus in anul 8 dHr. n-ai auzit.
  Inteleg ca invatamantul modern de tip occidental inseamna doar sa aduni un teancde diplome despre nimic, dar este google wiki
  https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_the_Apostle
  Daca in 1961 nu ar fi fost descoperite tablitele de la Tartaria mai vechi cu 2000 de ani decat cele din Sumer, adica aprox. 5500 iHr. si azi ar mai fi valabila expresia Istoria incepe in Sumer. Acum ea s-a cam mutat in Europa in Arealul Turdas-Vincea, Starcevo-Cris, Hamangia…etc. Iar in Pestera Oaselor o echipa internationala a descoperit cel mai vechi european…aprox. 40.000 iHr.

 28. Astfel de correctitudine neobolșevică îmi propui tu mie, ca eu să accept smerit un penibil balaur reptilian, după chipul și asemănarea ta, Zmeule, corcitură transumană sau supra-omul lui Nietzsche, dar tu NU-mi acorzi nicio șansă de a gândi pe cont propriu, a fi liber să mă autodetermin a-mi conserva propriile valori, pentru a fi OM deplin, bine înrădăcinat în cultura și Cultul verificate de mii de generații, de-a lungul mileniilor?! Asta înseamnă internationalizmul gliabalist progresist?! Asta-i correctitudine?!

 29. adyyon Ia zi cine ti-a distrus industria ,padurile? Hai, fa eforturi intelectuale. Ia, hai,gandeste un pic. FSN-ul. Padurile, Hrebenciuc- Astalos, drujba lui Dumnezeu. Dar nu cumva si BOR care detin sute de mii de hectare de padure. Cine iti ataca biserica? Exact, bravo, BOR. Ti-a confiscat biserica crestina exact securistii pe care ii invoci. Cred ca acum te doare capul cand afli ca exact cei pe care ii sustii iti sunt tocmai dusmanii insirati de tine.

 30. gabi Tu vorbesti de principii,dar tocmai tu le incalci cu nonsalanta. Te inteleg,vrei sa pari interesant folosinf moralistica. Dar stai in mocirla. vrei principii? Ratiunea, logica,realitatea, dreptatea ,adevarul. Astea sunt unele dintre principii. Spui de credinta? Sunt multe, foarte multe religii sau teorii religioase. Insa ratiunea este una singura.Din ratiune oamenii trebuie sa fie impreuna. Ratiunea uneste oamenii. Religia sau religiile nu uneste oamenii. Poti tu uni un musulman cu un ortodox sau un catolic? Nu poti. Mereu au existat conflicte religioase. Uite acum,voi care va considerati religiosi incalcati grav moralitatea. Inca un principiu,in pandemia nu biserica va trateaza,ci medicina. A fi rational in perioada asta inseamna ca, in loc sa te duci la moaste,stai acasa cat poti de mult sa te pastrezi sanatos. Alt principiu este adevarul ,De cand Sf. Andrei este al nostru? apoi sa fim drepti, alt principiu. Dreptatea inseamna sa stii, sa cauti adevaruri ci nu sa asculti ceva ce nu poate fi dovedit si logic, rational.

 31. Să-mi explice cineva, de ce, cum, pentru care motive a intrat in posesia BOR hotelul Bradul din stațiunea Covasna ?? Cine și de ce a hotărât astfel ?? Sau a fost doar voia vre-unuia preafericit flocos cu turban aurit ?? Iar cine să i se impotrivească,.

 32. Episcopul care i-a crestinat pe geti a fost Wulfila,certificat istoric!A fost uns episcop de Patriarhul Constantinopolului în 341 și a primit misiunea să creștineze getii/gotii din Balcani.A trait si a predicat 30 de ani in Moesia(Romania,Bulgaria,Serbia)
  Nu inteleg de ce BOR-ul se uita in alta parte,sau are informatia!

 33. E prea de tot OBRĂZNICIA asta! Ai spus ceva rational ? Pe baza a ce spui tu se poate purta un dialog pe argumente? Nu. Deci esti in eroare tovarase perfid si fariseu.

 34. Că Rațiunea este una dintre cele 2 componente fundamentale, nimeni nu contestă, dar de aici și până la a contesta sau disprețui cealaltă componentă, cea legată de inimă, de afect și de emisfera dreaptă sau, și mai năstrușnic, logodna lor în Creație, este deja prea mult! Unii abia au reușit o struțocamilă de laborator, un virus malefic, ucigaș și se cred… dumnezei, dar li se dă o temă ceva mai complicată, să creeze în laborator un arbore sau o panteră, o albină sau… o stea, o constelație sau o galaxie și apoi mai vorbim despre principiul creator, Dumnezeu! Nimeni nu este mai presus de competențele dăruite de „Ceva” sau „Cineva” și e bine să ne vedem de lungul cmpetențelor noastre limitate!

 35. Numai la inmaormantarile interlopilor nu este nevoie de nicio masura.Interlopilor le este permis orice,doar sunt fratii de talharie ai autoritatilor si de cumetrie ai politicienilor.Oribile creaturi!
  De biserici nu avem nevoie,avem nevoie de traficanti de carne vie,droguri,homalai si parasute-p-astea le vrem legalizate,bisericile si traditiile demolate.

 36. Da, obrăznicia că un semen egal de-al meu se simte cel mai grozav dintre egali, el Cain, eu, Abel, el călăul, eu victima, fiind convins că ce spun eu este numai prostie, iar ce spune el este literă genială de Scriptură, că el merită să fie sub soare și să prospere în detrimentul meu, care sunt supus restricțiilor lui damnatio memoriae, numai ptc el se crede din elită, desi e un biet calic de elitoid, jonglând cu elitarzii elitardați, eventual prin vaccipare genetică, „joacă” cu care a încercat și Mengele cu ai lui supraomul (azi… transomul!) și au nimerit Nurembergul și stâlpul infamiei Istoriei! Rațiunea n-a reușit să creeze nici măcar un virus ca lumea în laborator, și acela e o struțocamilă malefică, cârpeli de fragmente destinate uciderii omului! Soros și-a zis Dumnezeu, dar și lucifer ori satanail se credeau, dar nici ei, ca îngeri, n-au reușit măcar o floare, ca să nu mai vorbim de simfonia cosmică a galaxilor pline de stele și planete! Zmeule, specia ta a pierit o dată cu balaurii, pentru că nu-i mai suporta Creația benefică!

 37. Voi astia din psd si bor vreti sa schimbati si istoria dupa placul si interesele voastre?! Ce rusine! Oamenii inteligenti recunosc cand gresesc si cauta sa se indrepte, voi cand faceti magarii si sustineti minciuni in gura mare, cand sunteti descoperiti ca ati mintit, o dati la intors ca nu e chiar asa, iar cand vi se arata negru pe alb si nu mai aveti argumente, blestemati( oarea asa fac crestinii?), jigniti si injurati! Sunteti josnici!

 38. România avea justiție, de aia chiar independentă nu subordonată capriciilor Vestului, trădătorii de țară care ne-au subminat suveranitatea erau în fața plutonului de execuție așteptînd glonțul. Da’, vorba ta… Trebuie să mai curgă multă apă pe Dunăre. Aia este. Așteptăm.

 39. *Impertinența rațiunii de a se crede Dumnezeu! Te inseli, Zmeii exista : „a lupta ca un zmeu” , zmeu sau dragon gasesti in cultura chineza si sunt venerati. Reprezinta neinfricare,curaj ,putere,incredere. Un Zmeu nu piere niciodata,e vorba de spiritul cuiva. Sa fii darz, sa fii determinat. Tu esti las,fals,traiesti in minciuna,ura si inchipuire. Amin si-un pahar cu vin.Ma lasa rece neadaptarea ta vremurilor actuale. Cand ratiunea si stiinta primeaza inaintea inchipuirilor. Pe baza ratiunii a progresat lumea. Ia spune ce se intampla daca lumea traia numai in religii? Se omorau ca chiorii unii pe altii. Stiinta a adus evolutie. Religia ? Inchizitia, cruciadele,bombe umane-musulmanii. ” Crede si nu cerceta” .Galileo Galilei a fost ars pe rug, Boccacio cat pe ce sa fie ars pe rug. Bai baiatule. Foloseste macar istoria ca reper daca in secolul 21 mergi doar pe inchipuiri. Dumnezeu exista in noi. Fiecare intelege diferit pe Dumnezeu. Nu trebuie sa ne inchinam icoanelor si moastelor. Oare nu asta scrie in Biblie. Tu nici macar asta nu stii. Critici orice,dar fara temei. Tovarase.

 40. Miruna Interlopi egal PSD si BOR. Urata creatura esti ca omiti sa spui asta.

 41. @TotZmeul: Insiri atatea nonsensuri si atat le amesteci de-ai facut o varza brucseleza de toata frumusetea. Nici nu merita sa-ti raspund, mai intai triaza-ti parerile.

 42. Felicitari Arhiepiscopului Teodosie! Din nou le-a dat peste bot boaitelor sectare de la conducere, straine de credinta neamului romanesc!

 43. @ Marele Urs:
  hotelul de care faci vorbire a fost inchiriat, nu luat in posesie. Dar un ungurete care sa spun adevarul nu exista pe lumea asta.

 44. @ Metar,.Ai tupeu de român ortodox,.De ești așa de informat, ia zi frumușel pe limba ta păroasă, cine a decis ”inchirierea”? Cât și cui plătește chirie BOR, pentru hotel ? Dacă chiar e vorba de chirie, de ce nu știe primăria de inchiriere, dar mai ales de suma chiriei ?? Ia informează-mă frumușel..

 45. Basescu nu era pesedist,arogantule! si toti basistii.Vela nu e pesedist,infumuratule! politistii si jandarmii nu sunt de nicio culoare politica dar sunt ingrasati de toate partidele ca sa le apere pozitiile si averile.
  Voi usr-istii sunteti niste secaturi contra-naturii.
  Psd-ist esti tu,panarama ingamfata. ca sunteti rude dar nu va asumati.Nu sunteti cu nimic mai buni decat PSD-istii,aia sunt securistii batarni,voi sunteti puii de securisti.

 46. Scurt și punct! Zmeii n-au fost oameni, au fost reptilieni, un fel de corcitură, despre care se scrie în Biblie, că tot o citezi, cei mai mari dușmani ai oamenilor, stânci, puetroaie de mușchi și creier DELOC!

 47. Da,Gibon mic care razi de tine insuti,cred ca sunt creatura urata pentru tine,sunt alta specie.:)))
  Postac aspirant sa fii asimilat alora care-si spun tineri,frumosi si liberi.
  Tineri si frumosi precum Violeta Alexandru,Catu si altii ca ei.

 48. Mare va este neputinta,chinuitilor,vandutilor! Daca va vede omul ca nu sunteti cu nimic mai breji decat aia pe care ii huliti,credeti ca-i speriati cu PSD-ul,muia si BOR-ul.Faceti parte din BOR,natafletilor,ca mamele v-au botezat la BOR,v-ati cununat la BOR si la inmormantare vreti compost neomarxist :))))

 49. Am uitat cat de liberi va face neomarxismul,va tine in „pepsiglas”,in pijamale in cusca personala,cipati si manevrati dupa cum vrea partidul unic.Sclavetii sclavetilor care se viseaza liberi.Mi-e mila de voi si de copiii vostri,mi-e mila sincer de voi.

 50. @georgel- de cand ortodoxia e credinta neamului romanesc?! Este cumva obligatorie?! Este o putere de stat? Sau o putere politica?! Pt ca BOR nu are legatura cu credinta crestina, pt ca a scos pasajele din biblie care-i incrimineaza in practicile lor, a ales un mort ca sa fie ocrotitorul tarii, de aia a ajuns tara in asa hal de jos! Daca Dumnezeu exista si Hristos e viu, de ce pune BOR ocrotitorul tarii pe sf Andrei care e mort?! Cum poate proteja un mort tara noastra?! Voi cei care aparati „credinta de neam” cum puteti crede ca un mort poate proteja o tara?! Si de ce nu Dumnezeu sau Hristos care sunt de origine divina?! Cultul mortilor si inchinarea la morti e de origine vrajitoreasca si satanica, documentati-va!

 51. @dl varza crestina- wikipedia nu inseamna istorie, daca inca nu stii, pe wikipedia poate scrie oricine completari la subiect, dandu-si numele! M-am uitat ieri pe net si datorita scandaluilui cu apostolul Andrei ca ar fi crestinat tara noastra pana in anul 60 cand el a murit, care de fapt e o minciuna, nu e adevarat, astfel aproape toate informatiile aparute sunt date de BOR, si apostolul prezentat dupa modelul lor, desi Andrei era evreu, dupa ce el a murit a trecut la credinta ortodoxa fie ca a vrut sau nu! La fel ca ar fi fost in tara noastra si ne-ar fi crestinat… Desi istoria adevarata nu indica ca Andrei inainte sa moara ar fi fost pe meleagurile noastre! BOR modifica istoria in folosul minciunilor sale, asa cum a modificat si biblia tot in folosul sau: biblia are pasaje care sunt impotriva icoanelor si inchinarii la morti, elimina preotii care se fac singuri preoti, unicul preot al crestinilor fiind doar Cristos! Asta ne e credinta de neam? Inseamna ca suntem un popor mincinos! Traditia nu are legatura, chiar nici o legatura cu credinta! BOR si PSD nu vor sa gandim si sa alegem ce vrem, ci ne obliga sa credem si sa facem ce ne baga ei pe gat! Treziti-va romani, macar in al 12-lea ceas!

 52. Am retinut ca au fost 150 de preoti si 120 de enoriasi. Att !
  E ca si xum la o nunta ar venu doar 4 invitati pe langa miri si nasi.
  Cifrele astea sunt mai clare decat cristalul si ne arata ca romanii nu mai pot fi prostiti de un bicisnic fariseu.
  Doamne ajuta si haideti la vot !

 53. @Istoria adevarata, a ști dacă a fost sau nu Andrei pe meleagurile nostre nu este de nici un ajutor pentru salvarea nostră de supt puterea păcatului.Ceea ce ne salvează de noi din păcat este credința în Fiul lui Dumnezeu, care a venit din cer și a luat un corp omenesc prin nașterea din fecioara Maria prin umbrirea Spiritului Sacru , fără ca Maria să fi avut legătură cu vir-un bărbat înainte de a-l naște pe Eliberatorul Lumii din păcat. Fiul lui Dumnezeu a primit prin acestă naștere un corp omenesc, a crescut cu părinții și frații săi până la vârsta de aproape 30 de ani când a venit să fie botezat de Ioan botezătorul în Iordan, când Spiritul Sacru S-a coborât peste el în chip de porumbel, după care a mers în pustie unde a postit 40 de zile fără să mănânce și să bea , fiind aci tentat de diavolul, pe care la învins de fiecare dată cu Cuvântul lui Dumnezeu , Cuvântul Scripturii Sacre când, în îndemna să facă lucruri contrare voii lui Dumnezeu spunându-i: „este scris”. Și-a ales 12 ucenici cu care a umblat prin Iudeea , Galieea , Samaria, părțile Tirului și Sidonului învățând pe oameni despre Împărăția lui Dumnezeu spunând că nimeni nu poate intra în acestă Împărăție dacă nu se naște din nou din apă și Spiritul Sacru. „Eu sunt Calea ,Adevărul și Viața.Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” a spus Salvatorul când era pe pământ.

 54. @retua- ce-mi spui mie toate acestea?! Spune-i BOR-ului care in 1977 a ales pe apostolul Andrei sa fie ocrotitorul Romaniei, si nu se stie dk atunci sau in alt an au decis ca tot Andrei a increstinat tara noastra, desi istoria spune altceva! BOR tine credinta stramoseasca de neam si traditia poporului roman, asa zice, deci lor sa le predici credinta adevarata, nu mie, pt ca eu stiu despre ea si ma intriga nerusinarea popilor cu minciunile lor grosolane care au schimbat textul biblic original care-l incrimina, acum tipa ca schimba si istoria! Apostolul Andrei mort in anul 60, ne-a crestinat pe noi mult mai tarziu asa mort cum era( cum sa nu crezi ce zice un mort!) apoi mult mai tarziu tot el( la fel de mort era) s-a hotarat sa devina ocrotitorul tarii! De aia a ajuns tara in asa hal azi, ca are ocrotitor un mort! Pai atunci de ce mai exista Dumnezeu si Fiul sau?! BOR ignora dumnezeirea pe care mi-ai explicat-o si se roaga mortilor, apoi mai grav pupa moaste! Toate aceste ritualuri cu morti le fac vrajitorii si satanistii! Explica te rog religia crestina adevarata celor din BOR!

 55. @ Istoria adevarata,.Mda,.Ai dreptate,.BOR este minciuna și falsurile intruchipate intr-o mafie in sutane care prostește un popor primitiv.. Povestea cu apostolul Andrei e după un vis al cuiva, care s-a trezit mahmur,. Dar ideea a prins și a trecut tiptil de la local la general cu intenția ca BOR, care e pe nicăieri, e din 1872, să aibe o biserică apostolică,. Deci flocoșii primitivi de fapt caută ranguri, ierarhii bisericești prin acest trucaj cu Andrei, care evident nu se știe pe unde a umblat,..prin ”Sciția”.. Satul turcesc dobrogean numit de fapt Kuzgun nu este potrivit poveștii. Pe vremea lu Andrei și a dacilor nu exista. De fapt trebuia o localitate mare și veche, poate riverană,. Oricum BOR se descalifică singur, Povestea e prea cusută cu ața albă și nimeni inafară de oaia română nu o crede.

 56. @Istoria adevarata, nu trebuie să ne consumăm energia pentru lucruri neesențiale, cum este acela al faptului dacă Andrei a ajuns sau nu pe meleagurile nostre, fapt care nu intră în ecuația salvării nostre din păcat.Fiul lui Dumnezeu a fost în Iudeea în Samaria , Galileea și totuși mulți din cei care au ascultat învățătura Lui, nu s-au salvat din starea lor de păcat, pentru că au ignorat învățătura Lui, sau nu au fost gata să-și asume și greutățile, care veneau din trăirea unei vieți, potrivită cu învățătura Lui, nu au fost gata să renunțe la poftele lor rele , la plăcerile lor păcătoase, la pozițiile lor sociale, la persecuțiile din partea celor necredincioși, căci au iubit mai mult gloria care vine de la oameni , decât gloria care vine de la Dumnezeul cel Adevărat.Cât privește declararea unui credincios care a murit drept protector al unei localități sau țări, cât și cultul icoanelor sau al moaștelor, știm că nu au suport biblic.
  Tu crezi că preoți nu cunosc aceste lucruri? Dacă au citit Scriptura nu au cum să nu le cunoască. Și Eliberatorul lumii din păcat a spus: „Dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec, căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să salvez lumea.
  Pe cine Mă nesocoteşte şi nu primeşte cuvintele Mele, are cine-l condamna: Cuvântul pe care l-am propagat Eu, acela îl va condamna în ziua de apoi.”(ioan 12:47-48)Salvare din păcat nu este una colectivă ci personală.„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa eternă.”(ioan 3:16)Ne rugăm și pentru astfel de preoți ca Dumnezeu să-i lumineze și să le dea cugetul cel bun, ca să asculte în totul de Cuvântul lui Dumnezeu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.