(VIDEO) Filmul accidentului de tren, descris de poliție

Poliţiştii din Galaţi au deschis, în cazul accidentului de tren produse sâmbătă seară în gara din localitate, când locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători, dosar penal pentru infracţiunile de „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

”La data de 25 martie 2023, la ora ora 19,19, un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârsta de 49 ani, din municipiul Tecuci. A rezultat deformarea vagonului în partea de impact şi deplasarea acestuia cu circa 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi”, precizează IPJ.

Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator.

După intervenţia echipelor de descarcerare de la ISU Galaţi şi acordarea primului ajutor, toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Din cauza leziunilor produse, femeia a decedat.

”S-a efectuat cercetarea la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat”, arată sursa citată.

Celelalte trei persoane au rămas internate în spital, cu diferite leziuni, fiind în stare stabilă. Mecanicul şi conductorul de tren au fost testaţi cu aparatul alcooltest Drager, rezultatele fiind negative.

La faţa locului s-au prezentat pentru efectuarea de verificări reprezentaţi ITM, AGIFER, Revizoratul Regional SC şi SRTFC Galaţi.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, femeia în vârstă de 53 de ani a suferit stopuri cardio-respiratorii repetate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Motoarele electrice vechi au izolatia bobinei uzate. Cand se arde motorul se produce o accelerare incontrolata a turatiei motorului, ii creste brusc turatia. Am trait asta.
    Cauza accidentului este VECHIMEA MARE A LOCOMOTIVELOR. Ciuca sa faca fabrica de locomotive decat sa dea pensii la securisti. Sau demisia eshuatule…..

  2. Nu stiu cata pondere o avea problema tehnica, dar la romani ramane preponderenta problema umana. Nu mai avem meseriasi capabili sa actioneze instantaneu.
    75 km/h nu se ating in 10 m de rulare a unei locomotive, ca nu-i Masserati. Bowl acela n-a vazut ca aia nu-i viteza normala ptr apropierea de gara si initierea cuplarii trenului?
    Sa nu-mi spuneti ca n-a putut intrerupe curentul general pe toata sandramaua……[Rumburak]

  3. @SPECIALIST IN MOTOARE ELECTRICE
    Lucrurile nu functioneaza asa la locomotive, sistemul de controlul al vitezei nu permite asemenea situatii, in plus, o locomotiva nu are un singur motor, atat pe linii cat si la intrarea in statii, exista sisteme care prin inductie care comanda automat locomotivei, anumiti parametri de functionare, chestii complicate. Treaba cu acul blocat, este un mit urban, ca si in cazul autovehiculelor, viteza a fost mult mai mica in acest caz.
    A fost neatentie si atat.

  4. Prin 1989 veneam de la Bucuresti dintr-o delegatie. In apropierea orasului de destinatie, ne-am asezat toti contzaranii langa usa vagonului sa coboaram. Nicio sansa. Trenul a trecut prin gara ca sageata, de parca gara nici n-ar fi existat. Intr-un final a reusit sa opreasca abia la iesirea din oras, cca 2-3 km.
    Norocul mare ca n-a fost garat nimic pe linia noastra, ca nenorocitul ne-ar fi facut praf. Am coborat toti la marginea orasului infricosati, injurand si blestemand.
    Discutand apoi cu doi mecanici de tren, m-au lamurit ce s-a intamplat: pe traseu, in apropiere de statie, mecanicul trebuia sa actioneze de minim doua ori franele ca sa nu se blocheze, dar in mod sigur individul n-a facut-o. Spuneau ca ptr asa ceva vinovatul a terminat-o cu trenurile de calatori, sa zica mersi daca il mai puneau sa faca manevre cu vagoanele in vreo statie.
    Probabil asta n-a facut nici cel din Galati……[Rumburak]

  5. Un alt mecanic mi-a povestit inca o minune ceferistica:
    Mecanicul de locomotiva are o pedala sesizoare, pe care trebuie sa stea permanent cu piciorul. Asta in caz ca i se face rau si lesina. Daca ia piciorul de pe pedala, locomotiva se opreste automat.
    Romanul cu imaginatia bogata ca la toti latinii, a gasit solutia: cica punea pe pedala geanta cu mancare sau o caramida si putea sa plece la WC sau sa-si faca o cafea.
    Asta-i ca sa stiti cui va incredintati viata la tren……[Rumburak]

  6. @ rumburak !Esti mare meserias.Ce le mai sti tu…bobocule…ca tine nu-i nimeni.Ai luat copeicile…acum du-te la culcare.Sa mai postezi cand te vom solicita.By !

  7. & „SF Cotidianul”, vreo, „curbură a spațiului”, „zona crepusculară”, ?

  8. Incompetenta si lipsa masurilor disciplinare! Credeti ca mai sunt inginerii de alta data care erau cu mana in „aluat” zilnic? Mai verifica cineva utilaje, infrastructuri, poduri, baraje, linii de inalta tensiune, magistrale de curent sau de apa? Pai am un var care nu stie sa scrie, a facut un liceu sportiv si o facultate privata de „management” si acum lucreaza ca si inginer pe un salariu gras. Adevaratii ingineri de varsta lui sunt prin Canada..In Romania sunt mii ca varu’ si ei cred ca a fi inginer inseamna doar aere si carpe de firma. Ma si mir ca mai avem curent in case! I-a puneti vreo doi la inchisoare pe zeci ani pentru negijenta criminala. Restul vor pleca singuri din sistem pentru ca orice incompetent mai este si las!

  9. & Precede trecerea la ora de vară , continuum-ul spațiu-timp ? , ? Iarna, primăvara, vara, toamna, ?

  10. @ ??????? Precis „zona crepusculara”la Galati.Locomotivele cu 6 axe motoare (Co Co )…se accelereaza de nebune…mecanicul intra in
    panica si nu apasa butonul general de opirea alimentarii ! Mecanicul lui ” peste ” va infunda puscaria …daca nu are avocati buni si nu-i gasesc vreo …nebuneala grava…pe creer.Ultimul accident feroviar…asteapta scurgerea unui an pentru a fi clarificat .In ce tara traim ?Desfiintam CFR-ul !Hai maciuca …rezolva problema !

  11. Specialistule, ai pus degetul pe rană.Nu numai că s-a dus izolația rotorului unui motor, dar s-au dus și specialiștii care repară locomotive, s-a dus toată industria cu orizontală cu tot.Azi poți angaja câți directori vrei, însă specialiști, ioc.Ca director, poți fi aproximativ, ca director la stat, doar umeraș de costum cu megafon, ca automatist, nu chiar.Cât timp vor merge banii la toate boaitele cu fițe, vor muri oameni.Țara e pe ducă, amatorisme peste tot.În zece ani se stinge lumina, guvernul nu dă semne că pricepe ceva.

  12. @ „Acumulări” bă de la schimbare orei, modificări în ecosisteme, ,,iarna nu-i ca vara” , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.