(VIDEO) Împușcături la metroul din New York

Un om a murit şi alți cinci au fost răniți după focuri de armă pe o platformă a metroului din New York, a anunţat poliţia megalopolisului american (NYPD), relatează AFP.

Persoana decedată este un bărbat de 34 de ani, iar cei cinci răniţi sunt două femei şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 71 de ani, au transmis ofiţerii de poliţie.

Nu a fost vorba despre un trăgător singuratic care a deschis focul „la întâmplare” asupra pasagerilor, a precizat comisarul Michael Kemper, într-un oraş marcat de incidentul din 2022 când un bărbat de peste şaizeci de ani a deschis focul într-un tren aglomerat al metroului, făcând surprinzător doar aproximativ treizeci de răniţi.

Luni la sfârşitul după-amiezii, două grupuri de tineri „se certau” într-un tren care intra în gară când un membru al unui grup a scos o armă şi a deschis focul pe platformă, exact când uşile vagonului se deschideau, iar pasagerii intrau şi ieşeau, a explicat Kemper.

Poliţistul nu a dat identitatea victimelor decât pentru a preciza că „una dintre ele, un bărbat de 34 de ani, a murit din păcate” la spital.

Pompierii din New York (FDNY) au făcut cunoscut într-un e-mail adresat AFP că patru din cele cinci persoane sunt „grav rănite”.

Agresorul a fugit. Poliţia a chemat martorii să ofere informaţii.

La staţia Mount Eden Avenue din Bronx, complet izolată, metroul este aerian şi un fotoreporter al AFP a văzut numeroase vehicule de poliţie şi de salvare. Imagini la televizor filmate cu drona au arătat trenul oprit în staţie şi poliţişti şi anchetatori în civil ocupaţi pe peron.

„Nu este normal. Astfel de focuri de armă în reţeaua de metrou sunt extrem de rare şi inacceptabile”, a subliniat poliţistul Kemper.

Criminalitatea şi în special omuciderile cu arme de foc sunt în scădere la New York din 2022-2023, după pandemia de COVID-19, iar portul de arme în public este strict reglementat, în comparaţie cu alte oraşe şi state din SUA.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

 1. „Civilizatie”…lumea „libera” si plina de „valori”…

 2. Două treimi dintre americanii adulți cumpără la kilogram antidepresive care se dau fără rețetă dar care antidepresive au efecte secundare periculoase. Acum o stm a fost un deces.Marea majoritate a trăgatorilor izolați aveau episoade psihotice.Antidepresivele mamei sunt accesibile copiilor.Armele, drogurile deasemenea.SUA n-are graniță de sud, importa fentanyl, arme și bande pe care le cară și le cazează pe banii contribuanbilului peste tot în interior.Haosul ăsta, prezent și-n Occident a fost sădit cu mâna lor de politicieni.Avelo grijă că și România are-n vârf slugile WEFului care fac exact același lucru.

 3. În NewYork nu mai e de trăit încă de pe vremea lu’ Cuomo.
  Te muți intr-un stat Republican, precum Florida, măRog…🎯

 4. A se vedea care au fost primarii care i-au urmat republicanului Giuliani.

 5. Si ce e neobisnuit? Asta vedem in mai toate filmele americane, adica genul asta de razboi civil cu fiecare impotriva fiecaruia.

  A numarat cineva citi oameni a impuscat mortal Schwarueneger in toate filmele sale?
  Sau citi oameni „rai” mor impuscati de agenti federali sau politie locala in filmele americane?
  Sau cit timp le trebuie borfasilor american, numit gangsteri, sa-si cumpere o arma din coltul strazii und locuesc sau fac trafic de droguri?
  Sau citi oameni sunt impuscati mortal de agenti americani prin tari in afara americii de nord, bineinteles in filme nu in realitate?

  Doar in Bucuresti am vazut filme cu Wesley Snipes cum gonea cu masina prin milcul Bucurestiului, chiar si pe Lipscani, si impusca raufacatorii pe unde putea, sau pe Steven Seagal care se lupta cica cu mafia romaneasca, clona a mafiei ruseti din filmele americane, si de fiecare data, ca sa se apere cica, omara pe cei rai cu sau fara arme de foc.

  Asta e America lor, America care si-o doresc si nu e cea di Dallas sau Bundy.

  Cine vrea sa traiasca acolo, n-are decit, nu-i opreste nimeni, nici astfel de evenimente cotidiene. Faptul ca acolo mor oameni ne deranjeaza pe noi mai mult ca pe ei. Ca altfel nu ar face atitea filme cu razboaie, zombi, extraterestri, mafie, si toti asa de rai ca trebuie sa te aperi de ei si sa-i … .

 6. @ 7:39
  Pana cand Florida se va scufunda sub greutatea celor refugiati aici, din orasele si statele conduse de democrati.

 7. Ken Griffin este cel mai mare donator al lui Ron DeSantis cu 5.000.000 $. El este fondatorul Citadel Capital, ACEA Citadel, firma multimiliardară de pe Wall Street, care a fost principala țintă a GameStop short squeeze. De asemenea, i-a presat pe Robinhood pentru a opri tranzacționarea GME. Fondatorul WeatherTech, David MacNeil, a dat 800.000 de dolari lui DeSantis, iar cea mai mare problemă a lui este acordarea amnistiei imigranților ilegali. MacNeil s-a opus lui Trump în 2020 din cauza poziției ,,patriotice” în privința stopării imigrației ilegale. MacNeil a mai spus că este îngrijorat că angajați de top ai companiei sale ar putea fi deportați dacă DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) este dezactivat. Un alt miliardar pro-imigrație ilegală. El i-a donat o caruță de bani lui DeSantis, oare va merge DeSantis cu adevărat împotriva unui donator de top în ceea ce privește dorintele lui ? Ma îndoiesc. Managerul fondurilor speculative de pe Wall Street, miliardarul Paul Tudor Jones, a dat 1 milion de dolari guvernatorului DeSantis. Tudor Jones este un prieten la catarama cu criminalul sexual democrat condamnat Harvey Weinstein și a ajutat la strângerea de fonduri pentru Muslimbrotherul Barack Hussein Obama în 2008. Un lozinca obișnuită din partea oligofrenilor MAGA este că Ron DeSantis a oprit carantinele COVID în statul său în timpul apogeului pandemiei, în timp ce președintele Donald Trump încerca sa le impună de la Casa Alba. Dar documentele arată că DeSantis și-a folosit autoritatea de guvernator pentru a impune carantine, a închide afaceri și a folosi puterea statului pentru a pedepsi nerespectarea edictelor fascistoide. E un videoclip din iunie 2020 aratandu-l pe DeSantis cum amenință barurile cu retragerea licențelor pentru băuturi alcoolice, dacă nu respectă restricțiile totalitare si ilegale adoptate în numele științei. Mutați-vă în Florida urgent ..

 8. new york? dintotdeauna. dupa ora 8 seara este un risc sa iesi pe strada… prin anii ’80 se impuscau la stop din masini. gheneon** daca erai in zona…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.