(VIDEO) Momente penibile pentru președintele Germaniei

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, venit la Doha într-o vizită de stat, a fost nevoit să aştepte o jumătate de oră la uşa avionului său înainte de a fi primit în Qatar.

Aeronava Germaniei a aterizat pe pista aeroportului din Doha. iar covorul roşu a fost întins  impecabil.

Însă Steinmeier a rămas plantat pe covorul gros, cu braţele încrucişate. Timp de o jumătate de oră, liderul german a făcut curse între interiorul avionului şi uşă. La celălalt capăt al covorului, ambasadorul german, Lothar Freischlader, şi câţiva soldaţi din Qatar, formând o gardă de onoare imaculată în uniformele lor albe, erau acolo pentru a-l întâmpina ca gazde, dar reprezentantul oficial al Qatarului lipsea cu desăvârşire. În timp ce avionul prezidenţial a aterizat puţin mai devreme, ministrul de stat pentru afaceri externe al Qatarului, Sultan bin Saad Al-Muraikhi, s-a lăsat aşteptat timp de treizeci de minute lungi.

Președintele Germaniei a mers la Doha pentru a facilita eliberarea ostaticilor germani deţinuţi de Hamas.

Scena cu Steinmeier nu este singulară. Au pățit-o și alții. La 6 noiembrie, la o lună după atacul Hamas şi în plin război cu Recep Erdogan pe tema politicii Israelului în Gaza, secretarul de stat american, Antony Blinken, a coborât din avionul Departamentului de Stat fără ca cel mai mic comitet de primire să îl întâmpine la sosirea pe aeroportul din Ankara. Până şi luminile au fost stinse. Limbajul diplomatic nu se exprimă întotdeauna în cuvinte, crede  Le Figaro.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

12 Comentarii

 1. Toti comediantii astia din Europa in genunchi incepand cu frantuzu’ si cu englezu’ vor fi interzisi in curand de mai toate tarile. Ii elimina de peste tot rusii si chinezii. Aia au ce da nu ca sarantocii astia obisnuiti sa ia.

 2. Prin asta li se arata cat sant de respectati si de cata stima se bucura.

 3. arabii nu cunosc ceasul,se orienteaza dupa soare in calculul timpului

 4. Asta diplomatic, înseamnă că nu e bine venit! Sa nu uitam procedeul rus cu aceasta nemturie care a primit la schimb pe înțelegere de la rusica, tot ce plasasem Romania că bogăție aur la rusica contra păcii(asta se vehiculează că motivație de a ajuns aurul românilor în băncile și muzeele nemturiei). Putem face legătura cu Londra fost europeană acoperita cu aurul românilor, poate că e cam aceeași acțiune ‘plati pentru pace’ e singura moneda acceptată contra război cotropire tari.

 5. La modul in care scrii dovedesti ca useristii au mare nevoie de supliment cu inteligenta artificiala. Majoritatea a inceput deja procedurile.

 6. Franz reprezinta o bucata de UE. Daca reprezenta Germania ar fi avut onoare si intorcea avionul acasa. Dar este un globalist disciplinat.

 7. Si presa libera si democratica din Germania nu a suflat un cuvant despre aceasta rusine.Vai de mama ei ce a ajuns si Germania.

 8. presedintele germaniei? marioneta globalistilor, care fac pip cu bolta pe el. asta faci cu marionetele: le dosesti prin dulapuri, cand nu mai ai nevoie de ele.

 9. Eiii, vedeti, aici e diferenta ! Pe Malai Mare il asteapta de obicei ori femeia de serviciu de la aeroport (si ii da onorul cu mopul din dotare) ori unul dintre baietii de la bagaje !

 10. LA arabi care-s foarte ceremoniosi … foarte speciali in „infloriturile” tipic-arabe cand fac complimente
  ce i-au facut nemtului NU E LIPSA DE RESPECT ci ä
  direct … INSULTA !

  Cred ca deja stie toata lumea ca daca vrei AZI (dupa NORDSTREAM si anchetele blocate pe tema!) vrei ceva de la nemti
  trebui s-o ceri la … AMERICANI ! (asta incep s-o priceapa toti nu numai rusnacii 🙁 ) !
  Evident ceva trebuie sa se schimbe in lume si-s semne ca se schimba insa nu linistit-pasiv 🙁 !

  Gesturile astea „diplomatice” trebuie mereu privite prin prisma CULTURII ETNICE a celor care le fac ! NASOL !
  faptul ca de-asi permit de-astea cu nemtii arata o MEGA-OPEC-BRICS departare de VEST ! 🙁
  TRISSTESE ! 🙁
  SHALOM!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.