(VIDEO ONU) Dispută pe dreptul de veto al Moscovei. Este imposibil de oprit acest război!

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-au angajat miercuri într-un schimb de replici la distanţă în faţa Consiliului de Securitate al ONU, cu privire la dreptul de veto al Moscovei care, potrivit Kievului, „blochează” orice reglementare a conflictului din Ucraina, scrie AFP.

„Este imposibil de oprit acest război pentru că toate eforturile se confruntă cu vetoul agresorului sau al celor care îl susţin pe agresor”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs de excepţie, în persoană, în faţa Consiliului de Securitate, în prezenţa ambasadorului Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Şeful statului ucrainean, îmbrăcat în ţinuta sa inseparabilă verde kaki, a cerut Naţiunilor Unite să-i retragă Rusiei dreptul de veto în Consiliul de Securitate, legat de scaunul său de membru permanent moştenit de la URSS victorioasă în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Volodimir Zelenski a vorbit despre o reformă majoră necesară în prezent, deoarece „dreptul de veto în mâinile agresorului blochează ONU”.

După ce preşedintele ucrainean a părăsit Consiliul, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a intrat în sala unde tocmai vorbise omologul său american, Antony Blinken.

Serghei Lavrov, care a fost multă vreme ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, i-a răspuns preşedintelui ucrainean că dreptul de veto este un instrument juridic „legitim” conferit celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate (Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa).

„Folosirea dreptului de veto este un instrument absolut legitim stipulat în Carta Naţiunilor Unite cu obiectivul de a preveni luarea unor decizii care conduc la destrămarea” ONU, a apărat ministrul rus.

Timp de aproximativ douăzeci de minute, el s-a angajat într-o diatribă violentă împotriva Ucrainei, pe care a acuzat-o încă o dată că a promulgat legi „rasiste” împotriva ruşilor şi că se află în mâinile „neonaziştilor”.

Orice reformă a Consiliului de Securitate, în special în ceea ce priveşte drepturile membrilor permanenţi, este o iluzie.

Amendamentele la Carta Naţiunilor Unite trebuie adoptate cu votul a cel puţin două treimi din membrii Adunării Generale şi apoi ratificate de două treimi dintre membrii ONU, printre care cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

36 de Comentarii

 1. De ce nu se spune nimic despre cum si-au batut joc ucrainenii de rusii care sunt majoritari in estul si sudul Ucrainei ?
  Ucraina este o tara artificial creata si fara istorie iar Zelenski este urmasul Lui Stephan Bandera.

 2. Nimeni nu poate sta in calea furiei lui zelensky si a ukraineenilor cand simt ca se urmareste umilirea natiei! Se simte in apropierea ukrainei(4-6-800km de granita ukrainei), o simt rusii ingrozitor de tare. Furia e boala contagioasa si peste granitele ukrainei in rusia unde crtatenii si mafiotii au intrat la acaparari de orice de unde se pot scoate bani grei pentru a supravetui perioadei.

 3. O lectie in fata intregii lumi despre cine este adevaratul nazist si propaga sovinismul…
  Criminalul Zelenski ar fi trebuit dat afara de la tribuna ONU, dar… chiar si tribuna ONU a fost acaparat de nazistii/democratii americani…
  Slava Z !

 4. @parere! Ai dreptate cu furia, se simte cand treci pe langa spitalului 9 dr. Obregia sectia turbati unde esti internat! Cu zburatoarele cum stai, au mutat americanii decisiv?

 5. Păi scurt pe doi,. Ukraina e țară distrusă, falimentară.. De america și occidentul incetează de a mai trimite arme muniție bani și nu mai escaladează conflictul, clar a doua zi bufonul nazist turbat aruncă prosopul.. Și de fapt este demonstrația de proxirăzboi NATO-Rusia,. Trebuie să fi tembelul de la ONU de la UE sau aiurea să nu vezi adevărul..

 6. Când va obliga domnul Zelensky pe toți ucrainenii să umble îmbrăcați în ca dânsul în verde kaki de Ucraina? Există precedentul președintelui MAO când toți chinezii au îmbrăcat zeci de ani uniforma “albastru de China”. Și se mai poartă de președintele Coreei de Nord. Urmează se pare să apară și nuanța “verde kaki de Ucraina”? Tot așa umbla el lider maximo Fidel Castro, doar că acela avea 2 m și se lupta cu USA. Această vestimentație a celui ce vine la ONU și și ceartă toate țările globului spune ceva despre cine o poartă.

 7. Dreptul de veto al Moscovei echivaleaza cu dreptul unui criminal de a se opune condamnarii. Cine isi imagineaza ca un criminal sa fie de acord cu condamnarea lui?
  Dreptul de veto este o prostie……[Rumburak]

 8. jeglenski, pe furis, bate apropo la americani. Ca, aia au si ei drept de veto si au atacat si ei tari membre ONU, care, nici macar nu omorasera cetateni de nationalitate americana, cuma facut jeglenski cu rusii din tara lui.

 9. Atenție!
  Liderii lumii occidentale duc acest război împotriva voinței popoarelor.
  Într-o zi se va vedea asta.

 10. Dreptul de a cuvanta dat unui banderist nebun in plenul ONU echivaleaza cu un afront grav victimelor regimului nazist! [Rumburak kapo sukyn syn]

 11. „Dreptul de veto este o prostie”……[Rumburak]

  Ce rezolvi fara acela ? Vorbe goale ale unuia care se trezeste vorbind in ograda sa. Ukraina va disparea cu sau fara ONU pentru ca este un stat nazist terorist, cu peste 80 de ani de retard. Statul nazist are probleme de teritoriu si comportament cu toate statele vecine. Ca SUA i-a bagat in razboi este treaba SUA si a lui Zele, pe el il va judeca poporul pe care l-a distrus. Cu obraznicia unui inconstient, Zele pierde statutul de victima inocenta creat de media obedienta. Pentru romanii, Ukraina este stat agresor in doua provincii istorice mostenite de la un premian la istoria lui Roller pe numele de Severin. Doar insistenta nejustificata a lui C.N. creste ura fatza de Severin si a ukranilor sai, o metoda ciudata de patriotism banuit.

 12. Jegul asta drogat si cu apucaturi naziste nu-i ajunge nici macar pina la glezna lui Lavrov, unul dintre cei mai capabili si performanti ministri de externe ai Planetei.

 13. „chiar si tribuna ONU a fost acaparată de nazistii/democratii americani…” NU NUMAI TRIBUNA! DE TREIZECI DE ANI ONU NU ESTE DECÂT O ANEXĂ A USA-e drept că USA a fost și probabil este cel mai mare contributor în întreținerea birocraților care în ultimi ani mai mult au dezunit națiunile–unde sunt forțele ONU care făceau pacea prin africa,america de sud…cine face„pacea” acum și acolo și-n ucraina bătătorului cu pntofu-n masă???CE IMPORTANȚĂ MAI ARE ONU -AU ARĂTAT-O MACRON,SUNAC,PUTIN,XI,NARENDRA-CARE NU AU „HONORAT„ ADUNAREA LUI BIDEN ȘI JELENSKI!

 14. … ca sa ne stringem, si ca sa discutam discutii !” … Ce dreptate avea generalul de Gaulle cind numea ONU drept „le machin” (in traducere oarecum libera, „chestia aia”) !

 15. Agresiunile americane nu prea au fost dezbatute la ONU.De asemenea este pentru prima data cind un individ cunoscut ca mare consumator de cocaina face taraboi in acel forum mondial.Este clar ca ONU si-a pierdut ratiunea de a exista,e perimata,obsoleta,trebuie infiintat alt organism cu alt nume (asta este deja spurcat),unul care reprezinta intradevar natiunile planetei,nu numai pe americani.ONU s-a transformat in scena unde se desfasoara spectacole de toate felurile puse in scena/regizate de americani.

 16. Mascariciul de la Kiev, dupa criza de isterie si gogomaniile debitate de la tribuna, trebuia invitat politicos sa verifice cum se inchide de dinafara usa salii de sedinta ONU !

 17. „într-un discurs de excepţie, în persoană, ”
  -liliana l-a sorbit din priviri
  in direct!

 18. Fara drept de VETO merge doar la Asociatia de locatari….Cum ar fi fara drept de VETO?… S – ar infrati vreo 51 de insi dintr – o suta si ar vota obligatia Rusiei de a capitula in fata Estoniei….Zelensky vrea sa organizeze o Sesiune la ONU in care sa se voteze ca Rusia a fost invinsa si trebuie sa se retraga…pentru asta pledeaza Zelensky si se zbate sa creeze o majoritate la ONU care sa oblige Rusia sa se retraga…..,Zelensky vrea sa mearga pe principiul Maidan si la ONU….principiul emotiei pe baza de drog…..cum au fost studentiu la Tienanmen care credeau ca daca se sacrifica obtin ce vor. Au crezut ca Politia nu trage. Politia a tras si a inchis santajul emo, iar de atunci China a progresat in 30 de ani mai mult decat altii in 300 de ani.

 19. @ Rumburak.. De are cineva dreptul mondial de a impune, acela nu este americanul, ci este Rusia..WW2 a fost de fapt dus și câștigat de rusia..Americanul a tras mâța de coadă și in ciuda imenselor resurse materiale a demonstrat prostie de doi nemți și-au bătut joc de armate intregi de cioroi..Dar la rus nu a ținut figura..Europa are ZIUA EUROPEI, a victoriei datorită Rusiei.. Deci cei cvare au cu adevărat drepturi in europa aceia sunt rușii. Trebuie să vezi că ei nu sunt agresivi, chiar fiind provocați. Trebuie să vezi că de câteva ori au cedat pentru o pace mondială.. Au stat și nu s-au infipt ca americanul,.. lingură in toate rahaturile. Deci stai strâmb și judecă drept..E nevoie și de o mansardă mai mobilată ca să pricepi..

 20. E ușor să faci discursuri in numele ukrainienilor și să stârnești furia criminalilor iar mai apoi sa primească bombe in cap și tu să stai bine mersi.

 21. Sper ca ati observat detaliul: Lavrov a aparut dupa discursul mascariciului.

 22. Un 🥳 PIANIzD, tras la edec de Kolomoisky, ăla cu Burisma și milionul de coco dați lu’ Hunter pe CONSULTANȚĂ, măRog…😂
  Mai e vreo școală Românească în Urcaca ?
  Hai, pa ! [RumBurKaK-trolaK UrKaK]

 23. ONU trebuie desfiintat! Unde sunt „natiunile unite”,ma enoriasule!!??

 24. BUFONUL : ^ Strigă „VETO! Mi-ai stricat chiuveta!”
  Şi strigă: „VETO! Mi-ai spart chiuveta!”

 25. Azi aflu un lucru bun:polonezii au luat o hotarare importanta,numai de ar continua.Ma intreb daca ai nostri au sange in instalatii.In acest caz nu ma pot abtine de a ma intrba ce clante ling dansiisau sunt plecati in excursii in Cosmos.Cine conduce tara daca v-ati refugiat in Univers?

 26. Jale-nski, parasit de americani (lucru care-a si-nceput sa se vada) a MONOLOGAT, de fapt, în fata unei sali GOALE.

 27. Intr-un fel „dreptul de veto” are ceva IMPOTRIVA DEMOCRATIEI ! 😁😁😁 MDA !
  Stiu ca nu toti in lume, sunt nascuti genetic , dintr-un „neam ales” (SHALOM!) de genii umane
  de aceea SPRE LAMURIREA VOASTRA am sa va dau o PILDA ,cum dadea un ANTIC invatand PROSTIMEA ! [=INRI] 😐

  Doi cetateni:Lupi si-o cetateanca:Oaie s-au intalnit, lihniti de foame, intr-o poiana inzapezita, pentru ca DEMOCRATIC PRIN VOT sa hotarasca: majoritar_DEMOCRATIC ce sa mance !
  „PADUREA nu era dictatura fascista ci o DEMOCRATIE de tip modern, nu ca ONU ci cum se vrea UE ! 🤣🤣🤣
  Ce credeti c-au mancat „CETATENII” ?
  … dupa ce MAJORITATEA si-a spus, dupa regulile MAJORITATII DEMOCRATICE ❤️(o lume bazata pe REGULI)❤️ prin cei trei CETATENI democratici ai PADURII ?
  Ce mancau, INSA, daca cetateanul minoritar OAIE avea drept ANTI-DEMOCRATIC, anti-majoritar, de … VETO ?🤦‍♂️
  _____
  Griji VOUA
  … ca UE desi n-are „CONSTITUTIE EUROPEANA” vrea para-constitutional-federativ
  sa faca din federatie o DEMOCARATIE fara drept de VETO …
  = una pe alegerea majoritatii = fara dreptul minoritarilor la VETO ! BONAPETIT ! 🙂
  DESI ce viseaza LUPII-UE 😐 prin eliminarea DREPTULUI de VETO al OILOR …
  se poate ataca juridic GALAGIOS oricand, la CURTEA EUROPEANA ! 😁
  UE nu poate lua dreptul de VETO al OILOR, fara acceptul TUTUROR, inclusiv al lor, de-a RENUNTA la el … daca o singura tara-minuscula, =OAIE, se opune …
  UE nu poate face o regula (UE nici macare n-are o CONSTITUTIE FEDERATIVA unde s-o scrie , regula: ASTA SE TACE !)
  oile nu vor mai avea VETO ?

  PS: Acum stiti de ce DEMOCRATIA fara VETO (oximoron) nu e perfecta … si grecii antici CHIAR radeau de ea ? 😀
  IQ=?
  😉

 28. UE nu are CONSTITUTIE FEDERATIVA asa ca nu poate lipsi un membru de dreptul de VETO decat daca e si el de acord cu asta !
  RENUNTAREA la dereptul de VETO se poate face doar in UNANIMITATE si nu poate fi silita sau DICTATA juridic !
  Renuntare insa va fi periculosa daca OILE o vor accepta liber-consimtit …desi REGULA poate fi ataca oricand ulterior
  DEOARECE UE … NU ARE (sa uitat ?):
  CONSTITUTIE EUROPEANA ! 😀
  (Ai idei periculoase … pentru ca RATIONALE … @some girl alone … faci mult RAU papusharilor DEMOCRATICOIZI [fara VETO] ai uniunii! Ai trebui CENZURAT de UE ! REAO!) 😢😢😢

 29. ❤️(o lume bazata pe REGULI)❤️
  = DEMOCRATIA MAJORITATII (fara dreptul de VETO al minoritatii ! Bon Appétit! 🤣 )
  HAHAHA ! Jmekeri yankeii 😛 !
  … abia acum am inteles de ce USA insista GLOBAL, mereu, ca oile sa accepte „o lume bazata pe REGULI” ! 😉

 30. Cred ca pentru a renunta la dreptul de VETO
  fiecare tara UE in parte trebuie sa faca REFERENDUMURI
  altfel se va zice, la ananghie , ulterior ca guvernele lor au hotarat fara sa intrebe popoarele 😀 !
  HAHAHA = Hai sa arunc si eu in bat in roti ! 😀
  IQ=?
  😉

 31. TE RUGAM !
  nu mai da idei prostimii mioritic …bovin-oiesti! 🙁

 32. „❤️(o lume bazata pe REGULI)❤️
  = DEMOCRATIA MAJORITATII (fara dreptul de VETO al minoritatii ! Bon Appétit! 🤣 )
  HAHAHA ! Jmekeri yankeii 😛 !
  … abia acum am inteles de ce USA insista GLOBAL, mereu, ca oile sa accepte „o lume bazata pe REGULI” ! 😉”

 33. Daca Ucraina va ramane ca stat, protejat fiind de mafia khazara care a pus deja gheara pe acest teritoriu, atunci pentru Europa este „The Final Countdown”. Sa ne bucuram deci pentru ultima data de Europa, dragi cetateni care din lasitatea agreati aparitia acestui stat monstru, stat care n-a existat niciodata dar care format fiind prin vointa mafiei khazare, va domina cu cruzime Europa daca Rusia nu va castiga neconditionat acest razboi.
  https://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw
  Bucurati-va de numaratoarea inversa, acum cat mai puteti.

 34. În Congres i-au arătat ușa..
  S-a înțărcat Bălaia..
  În timpul discursului sala era semi pustie iar un post de TV. ucrainean a pus video cu sala plină unde era și zelenschyi.. 😃😃

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.