(VIDEO) Primarul din Crevedia, emotiv la ”presiunea presei”

Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a postat un videoclip  pe site-un primăriei. Insistă că este nevinovat și că presa a pus presiune pe el. Este emotiv și declarațiile sale au fost interpretate greșit.

„În 2020 am fost notificați de ISU că firmei i s-a retras autorizația. Aceasta a închis unitatea și a înconjurat-o cu un gard mare și opac. De câte ori am trecut pe acolo am vazut diferite mașini în curte, dar nicio activitate economică. Nu am primit nicio plângere de la cetățeni, nici scrisă, nici verbal și nici măcar pe siteurile de socializare… În toiul nopții, în acele momente de panică generală, mai multe televiziuni m-au sunat, cum au fost și cei de la Digi 24, fără ca să știu că e un interviu și că sunt înregistrat. Sub emoția momentului, am dat acele răspunsuri mecanic, fără să le trec prin filtru gândirii și de aceea sia creat ideea că am avut cunosțiințe despre o activitate a firmei”, spune primarul.

Invitat prin telefon la un post TV, marți seara, primarul  a negat atât declarațiile din noaptea exploziilor, cât și postarea, ca fiind neadevărate.

Administratorul l-a dat de gol însă chiar în aceeași seara postând pe site-un primăriei un mesaj, în încercarea de a-l scoate basma curată. Postarea care îl incriminează pe Florin Petre a fost recunoscută, implicit, când acesta a afirmat că e scrisă de el.

La scurt timp, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că îl va da afară din partid.

”Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii.
Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”

Declarația din noaptea exploziei

Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Marți Florin Petre a avut prima apariție publică după explozii.  A fost la căminul cultural din localitate, unde au fost amenajate locuri de cazare pentru familiile rămase fără case în urma deflagrațiilor după ce acolo au ajuns prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele CJ Corneliu Ștefan.

Primarul a spus că  vinovat este patronul firmei. „Ce treabă aveam noi dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitatea? Am văzut cu ochii noștri că ușa e închisă și nu mai circulă nimeni. (…)Dacă făceau o sesizare cei de la ISU către Poliție, bănuiesc, să le pună în vedere să verifice din când în când dacă această stație funcționează, ar fi fost ok din punctul meu de vedere”.

A insistat că nu știe nici cum a obținut firma acel teren și că „totul a fost în regulă până în 2020”, când firma a anunțat primăria că își închide activitatea.

„Eu nu aș spune că este o comunitate mică, dacă avem 12.000 de locuitori cel puțin”, a argumentat edilul când i s-a atras atenția că ar fi trebuit să știe ce se întâmplă în localitatea unde este primar, mai ales că este una mică. De asemenea,  a susținut că nu a știut nici despre avizele de construcție date firmei: „Nu eram atunci”. Însă când  jurnaliștii i-au atras atenția că este  primar din 2016, an în care a avut și o condamnare, Petre Florin a plecat: „Aaa, acum o dați în condamnări”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. Cica cum de-a ajuns Iohannis presedinte si n-a facut nimic in afara de vrajeli de promisiuni.

  Ce primari de kkt aleg unii. Firea, Pandele si alte bombe cu explozie intarziata.

 2. Cum poate face fata un biet primar rural unei Armate de 100 de posturi TV si 1000 de saituri care cotcodacesc polifonic aceeasi melodie? ….In primul rand, primarii sunt in minoritate!… Un primar la 250 jurnalisti. …Bine, nu il scuz, dracu l – a pus sa se faca primar?

 3. Acest primar este un șpăgar, n-are absolut nicio treabă cu „comunitatea”, este acolo doar pentru profit personal. Are o fermă de peste 300 ha, împreună cu un condamnat penal pentru fraudă cu fonduri europene, unul Malancus, bună parte din suprafață fiind lucrată fără acte. Cu stația gpl: știa foarte bine ce este acolo de vreme ce primăria are 2 auto pe gpl pe care le alimenta de la cisterne, gratis, dar primea factură de la firmă (firma avea activitatea suspendată doar la Crevedia, în rest nu conta, putea emite facturi) iar banii-i băga în buzunar! Sunt multe, acolo este o cloacă, mă îndoiesc că va asana cineva haznaua!

 4. Florentin Petre insistă că presa a pus presiune pe el,
  este emotiv iar autogolul a fost interpretat greșit.

 5. Serios? De ce nu a fost si ramas emotiv la propriile escrocherii si furaciuni de a explodat afacerea ranitilor pompieri si casele distruse din zona? De ce nu emotiv ca are casa in alta localitate si primaria condusa plus afacerea pe gpl nu au adresa de domiciliu stabil? Exact cum procedeaza clanurile infractionale, ataca in alte zone departe de casa! Emotiv, ciuciu, se da de gol singur prin atatea iesiri scandaloase care il ingroapa.

 6. Primarul are ferma de 200 hectare? Altii au de 2000 de hrctare. De unde atatea hectare cand dupa desfiintarea CAP urilor aveau maximum 5 hectare? …Raspuns. Sunt multi cu sute de hectare furate din catastrofa economica a desfiintarii CAP- urilor…Milioane de tarani si – au vandut pamantul de saracie. L – au cumparat cei putin care atrag fonduri europene….Fondurile europene sunt nocive pentru Romania. Dar asta nu o inteleg prostanii care se mira cum au unii ferma de 200 de hectare? Din motive de Capitalism.

 7. Firma e vinovata si patronul. Primarul mult mult mai putin.
  De mafiotii PSD nu se leaga mimeni… au sarit sa sacrifuce pe cel mai prost….n- asha Ciompalace. De la mafue vin banii de campanie electorala. Poate se trezeste lumea sa nu ca mai voteze.

 8. Tragediile astea cu arsi ,cu spitale inundate ,cu accidente etc sunt bucuria presei romane.Aici au voi sa elucubreze cit vor, fac investigatii,iau interviuri,dau solutii, gasesc vinovati.Asta ca doar aici stapini lor ii lasa liberi sa latre.In subiecte tabu ca climat changeing, razbelu din Uricrania, LGB++++, DNA, Joianis, guvern,e acolo e buba mare.Toti sunt conectati la tita de stiri euro-atlantica ,si nu au voie sa devieze de la regulile si ordiele primite.Parerea mea eca, presa ceausista era ceva,ceva mai libera si sigur mai scolita.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.