(VIDEO) Ursula von der Leyen, pusă la colț în văzul tuturor 

Ca o mitralieră. Așa au curs întrebările pentru Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene după discursul său prilejuit de Starea Uniunii. Una dintre cele mai aprige luări de poziție i-a aparținut europarlaentarului belgian Marc Botenga. În mai puțin de un minut și cu o frecvență a întrebărilor care nu lăsa loc de-ntors, Botenga a spus degetul pe rană. Politicianul a început în forță:

Doamnă președintă a Comisiei Europene, v-ați exprimat cu mare elocvență disprețul dumneavoastră față de clasa muncitoare a Europei de astăzi.

Știu că câștigi 30.000 de euro pe lună, dar știi că în Europa de astăzi, 30% dintre oameni trebuie să sară peste o masă pentru că nu au bani pentru trei mese pe zi?

Știți că 46% dintre europeni se tem să mărească încălzirea pentru că nu își permit și ajung să trăiască în frig?

Că 100 de milioane de europeni sunt expuși riscului de sărăcie?
Și care este palmaresul tău? Propriul record?
Ați înghețat facturile la energie? Nu.
Ai taxat milionari? Nu.
Ați abordat profiturile în exces ale companiilor multinaționale energetice, farmaceutice și militare? Nu.

Europarlamentarul a încheiat în forță cu un avertisment:

Deci, ce faci astăzi? Astăzi, garantați miliarde de euro sectorului militar, multinaționalelor de arme, în timp ce muncitorilor le propuneți întoarcerea pactului bugetar, revenirea austerității. Dnă Von der Leyen, această Europă – Europa dumneavoastră – nu va fi niciodată a noastră, ne vom lupta cu dumneavoastră și coaliția dumneavoastră.

Indignarea politicianului vine după ce, în discursul său privind starea Uniunii de miercurea trecută, Ursula von der Leyen a anunțat o strategie europeană pentru industria de apărare, care se adaugă la numeroasele programe și fonduri existente pe termen scurt pentru a stimula baza industrială de apărare a Europei.

„Vom lucra la strategia europeană pentru industria de apărare pentru a vedea cum putem ajuta industria noastră să accelereze producția de echipamente critice”, a declarat Ursula von der Leyen în fața deputaților europeni la Strasbourg.  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14

18 Comentarii

 1. Aceasta individa inpertinenta si nepotrivita pt. functia in care este ,Ursula von der Leyen, a nenorocit intreaga Europa impreuna cu paraliticul de peste balta.Dupa ce ca ministra al armatei germane a tras acolo niste tunuri si a scapat bazma curata ,a mai tras la fel niste tunuri cu vaccinurile si la fel a scapat nevinovata ,cu siguranta ca nu va raspunde nici de acum inainte pt. toate magariile care le face pt.Ukraina cu armele si munitiile, sau cu alte masuri luate de ea neconstitutional si impotriva legilor .

 2. Jivina asta nemțească populară, coruptă până în măduva oaselor, trebuia să înfunde pușcăria în afacerea vaccinurilor Pfizer BioNtech unde a tranzacționat miliarde de doze de vaccin prin ibovnicul ei, membru în boardul companiei, obligând țările UE la achiziții aberante de vaccinuri nenecesare!

 3. ceausescul n-a murit, in komisia UE s-a pitit ! Kontinuati, aveti 8 mil. de voturi in „diaspora”, vrem o tara ca afara, sa ne incalzim la lumanare !

 4. Aidoma unor natarai de mare succes ce doresc in Romania ca Presedintele Iohannis merga in SUA calare pe magar tot asa si asta doreste sa ii ofere doamnei Ursula von der Leyen vreo una suta euro pe luna .Multi natarai pe planeta .

 5. Prea departe este acest politician de realitate!Ursula conduce Europa nu pentru a asculta bâlbâitul proletarilor.Ea păzește interesele celor c fabrica pastile și cartușe…Ginecologista va asculta ce strigă acești aleși și va pleca acasă fără nicio emoție știind că nimeni nu-i va face nimic.

 6. A făcut Europa praf! Un frumos ideal, sub conducerea unor impostori îmbuibați, este transformat în ruina. Mare păcat!

 7. 30000 pe luna sint bani de Chupa Chups pentru (editat) germana ! Mafioata asta a devenit multimilionara din covid si banii dati „pe sub masa” mascariciului nazict ucran si gastii sale de khazari !

 8. Ati văzut bă ong-iștilor că toate ies la suprafață! (editat) asta trebuie spânzurata în public pentru ce a făcut cu viețile a milioane de oameni. Se apropie latul și pentru voi,trădătorilor!

 9. … drept care își mai dorește un mandat la președinția CE, tupeu maxim ! O va împiedica poziția lui Marc Botenga să ajungă la șefia CE, probabil că nu !

 10. SI ?
  A patit CEVA ?

  NUUUUUU !
  Si nici NU va pati vreodata,

  a durut-o FIX in Seiner PHO-PHO,

  o doare FIX in Seiner PHO-OHO,

  o va durea FIX in Seiner PHP-PHO.

  Stie EA CE stie, ca a fost PUSA Acolosha, SUUUUS, in Varfuuț TREBII, ca sa faca CE trebuie, UNDE trebui, si CUM trebuie.

  Deci, DEGEABA se latra la Parlamentul Ioropean sau Comisie, ca mereu le incurc, FARA Mare REGRET si PAGUBA !

  IO merg cu ȚRAUTATEAȚ mea de Persoana de 78 de Ani, care a citit PRESA de la 12 Ani, ca si

  BOTENGA Ala a focut un MARE Joc de Glezne, sa DOARMA in Continuare linsitit, la LOCuu’ LOR, GUGUSHTIUCKs … 🙂 Ioropeni.

  Le FURA TOTuu’ To’arashi, de sub EI si NU caraie NIMIC !

  LI se FXT Fetele si Femeile de catre Alde Jeguri IMIGRANTE

  (CHEMATE de Alta SHULFA Batrana, CA_CARE zburda in Tineretea-i Perversa, pe La NOI< To'arashi, ca mi-a si Rushiiiine sa scriu … 🙂 IMPREUNA cu Alte Cateva IEPE IN 'TERMOFICARE", in DIE Seinere PHO-PHOS nude, la NEPTUN, spurcand AERuu' NOSTRU Pur)

  in Piete PUBLICE in "VAZuu" LOE si al Der Polizei si Nemtzalaii BURTOSHI de Bere aplauda si Zbiara WILKOMMEN Imigranten !

  WAS machten Das Kapitalismus und Die Zmeckerie vom Das Huemanitaot … 🙂

  UrSULLE, ANGELE …

 11. Jos la groapa de gunoi
  Vin tarandu-se amandoi
  Ursula si mos Bideu
  In catare de veceu

  Caci de-atata miselie
  Ei s-au cufurit in vrie
  Europa-i vrea’ngropati
  De Istorie uitati

 12. O doare la 5 metri în spate. Are pielea mai groasă decât a ursului de aceeași vârstă cu ea. După nume.

 13. Ia da vedeti ca individul va fi pus la colt ca fiind extremist daca nu, tradator pe model romanesc pentru ca, cei care apara drepturile cetatenilor in defavoarea partidului si a politicii tampite de exterminare, sunt numiti tradatori. De cate ori ati auzit in politica romaneasca „a tradat partidul, ati tradat grupul,+” pentru ca au votat pro cetateni si nu cum li se cerea de la partid sau de la grupul infractional organizat politic in parlament si guvern?

 14. Asta e de sange albastru, de aia are particula „von” in nume, asa ca o doare la „ginecologie” (macar de oar durea) vorba unuia de mai sus, de prolerariat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.