(Video)Blinken, în semn de susţinere a Ucrainei

Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, „Rockin’ in The Free World”, de Neil Young, ca un omagiu adus luptei ucrainenilor în faţa invaziei ruse, notează AFP.

Aflat într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei, marţi, unde a continuat să arate sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în faţa „agresorului rus”, Antony Blinken a încheiat o zi intensă de întâlniri oficiale, inclusiv cu preşedintele Volodimir Zelenski, cântând la chitară şi fredonând această melodie legendară într-un bar din subsol Kievului, Barman Dictat.

„Ştiu că este o perioadă foarte, foarte dificilă. Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a spus el înainte de a bate ritmul.

„Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi”, a adăugat Antony Blinken, acompaniind un grup de muzicieni punk/jazz, 19.99.

Barman Dictat este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul Kievului, în apropierea arterei centrale Kreşceatîk, lângă celebra Piaţă Maidan.

Secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia, apoi s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a discuta cu activişti anticorupţie.

Vizita lui Antony Blinken are scopul de a linişti ţara cu privire la ajutorul militar al Washingtonului şi de a transmite mesajul că „Rusia priveşte înapoi, în timp ce Ucraina priveşte înainte”, potrivit unui discurs ţinut marţi la Kiev în faţa studenţilor institutului politehnic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

17 Comentarii

 1. Nici pana astazi nu s-a aflat cine au fost lunetistii care i-au impuscat pe tineri, in Piata Maidan.
  Cat despre prestatia lui Blinken, omul este stangaci (si la propriu si la figurat) si chinuie un „Gibson Electric Spanish”.
  Pacat de instrument….

 2. Asta in timp ce tinerii ucrainieni mor nevinovati pe front. Dar sa nu uitam ca ieri a fost ziua Izraelului.

 3. Cheap gesture !
  De la un „High School diplomat” , cum se exprima Rusii.
  Eu i-i zic diplomat de paie.

 4. Ceva mai cinic și de prost gust nu exista! Rockul i-a zdruncinat, evident, creierii. La ce sa te mai aștepți de la asemenea indivizi?!

 5. candideaza la functia de presedinte al Ukrainei? Succes!!!

 6. Nu era momentul de zdranganeala, la chitara.
  E un lucru serios, e nevoie bombite!!!

 7. Aiurea ! Mesajul lui Blinken nu decât ceva de genul ,, curaj găină ca te tai ” !

 8. Nu era mai bine sa sune” goarna” ? Ca doar e ” razbel” pe acolo. Ce fel de razboi e ala cind te duci in baruri , basca mai ai si” spectacole”?

 9. Occidentul este condus de satanistii khazari care au capusat toate guvernelor tarilor occidentale. Razboiul si revolutiiile sunt principalul lor mijloc prin care cuceresc tarile pentru a le fura bogatiile si a le transforma popoarele lor in sclavii Din 1789 si pana astazi acesti satanisti khazari, in generatii au ucis sute de milioane de goimi. Uciderea unui goim este conforma Talmudului o serfa de sange adusa Zeului Molock pe care satnaistii khazri il preaslavesc. Ps. Sa ajunga sarac lipit pamantului cel ce nu afiseaza asta. Amin, Amin, Amin, Amin.

 10. Păi Blinkenu a cântat la chitară singur,fără să fie acompaniat de Zdrelensky la pian? Ăștia doi ar putea să facă un duet și să participe la eurovizionu’ de la anu’ …

 11. De fapt a cântat prohodul Ucrainei și mai tragic, prohodul tinerilor ucrainieni și ruși deopotrivă, pe care, ceea ce reprezintă insul, ia trimis la moarte sau schilodire. Sinistră demonstrație a aroganței americii.

 12. @Cosorul lui Moceanu/Iti dai seama ce numar artistic ar iesi cu Blinken cantand la chitara iar Zdrelycoco la Bliken pe post de pian.

 13. „Huzureala pe timp de ciumă
  Prin mai 2022,Gavriliță, fosta șef de Guvern la Chișinău, anunțase ca „trebuie de amânat veselia căci la vecini e război”.. Se vede ca cei care au pornit acest război gândesc altfel.. Rock pe oase pentru ei e simplu..

 14. tocătorul de la Rabotino !
  Încă un SUCCES NEBĂNUIT al MAXIMEI CONTRAOFENSIVE Urcace…
  măR🤣g…
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 15. Ne-a fi asteptat la un duet intre Blinken la chitara si Zelenki la pian in ipostaza care la facut celebru.

 16. Poate il prinde pe Blinken insurectia armata in Ucraina. Va fi atunci martor la judecarea sub legea martiala si executia lui Zelenski, care nu are cum sa scape de acuzatia de tradator de tara. Blinken va fi citat ca martor, iar daca va minti sub juramant va suporta si el rigorile legii martiale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.