(VIDEO)După inundații, proteste. Au incendiat casa primarului!

Casa primarului din Derna, oraș distrus de inundațiile catastrofale de săptămâna trecută, a fost incendiată de protestatari, anunță BBC.

Zeci de mii de victime și persoane dispărute  după dezastrul din Libia.  Cel puțin 10.000 potrivit unei estimări ONU. Speranţele de a găsi supravieţuitori  au scăzut încă de sâmbătă, la şase zile de la catastrofă,  potrivit AFP.

Haosul politic a îngreunat munca echipelor de căutare şi salvare.  Tensiunile s-au acumulat, iar oamenii sunt revoltați că nu primesc niciun răspuns din partea autorităților cu privire la tragedie.

Supraviețuitorii s-au adunat într-o zonă simbol a orașului și au protestat. Ei spun că nu mai au documente și nici case.

Stephanie Williams, diplomat american şi fostă reprezentantă a ONU în Libia, a făcut apel la o intervenţie internaţională de urgenţă, susţinând crearea unui „mecanism comun naţional/internaţional pentru supraveghea fondurilor de ajutor”.

Ea a criticat pe reţeaua X (fostă Twitter) o clasă politică libiană „prădătoare” care, în opinia sa, are tendinţa să „folosească pretextul suveranităţii” pentru a direcţiona operaţiunile de ajutorare „în funcţie de propriile interese”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Bravo lor!…așa ar trebui mămăligari noștrii să facă cu palatele primarilor,parlamentarilor, milițienilor…

 2. E tare de tot, critica reprezentanta statului terorist care a distrus Libia si omorat pe marele om de stat Gaddafi!
  Cat priveste locuitorii din Derna platesc pacatele pt crimele comise impotriva
  conationalilor, a fost primul oras din Libia care a pactizat in 2014 cu ISIS!

 3. Asta numesc eu : „FURIE POPULARA” !🤣🤣🤣
  Oare la noi e posibila ? Intreb pentru ca noi suntem mult mai civilizati decat arabii !
  PS: Ce-ar fi daca la Bukale s-ar recunoaste … KOSOVO ? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.