(VIDEO)Figură nouă a opoziţiei la Viktor Orban

Zeci de mii de unguri au răspuns la apelul unei figuri în ascensiune a opoziţiei la Viktor Orban, vineri în centrul Budapestei, indignarea rămânând vie după graţierea acordată într-un dosar de pedofilie, scrie AFP.

„Să creăm o forţă căreia să i se alăture toţi ungurii bine intenţionaţi care vor să lucreze pentru ţara lor”, a declarat în faţa mulţimii Peter Magyar, care a preluat conducerea unuia dintre cele mai mari proteste faţă de premierul naţionalist.

El şi-a înmulţit acuzaţiile contra guvernului de când fosta sa soţie, Judit Varga, s-a retras din viaţa publică deoarece şi-a dat acordul, în calitate de ministru al justiţiei, pentru decizia de a graţia un condamnat implicat într-un caz de pedofilie.

Vineri, Peter Magyar a chemat ca Ungaria să se conformeze poziţiilor partenerilor săi occidentali, denunţând „oligarhia” care „ruinează” ţara.

El a pledat, de asemenea, pentru revenirea la independenţa procuraturii şi a presei, precum şi aderarea Ungariei la Parchetul European.

În prezent, Peter Magyar este creditat cu 9% din intenţiile de vot în cazul unor alegeri, potrivit unui sondaj realizat săptămâna trecută de institutul ungar Median, ceea ce ar face din el principala forţă a unei opoziţii foarte fragmentate dacă ar fonda o formaţiune politică.

Omul potrivit pentru a „stabiliza Ungaria”, a declarat Lorinc Popovics, un sculptor de 71 de ani care doreşte „schimbarea” după 14 ani de putere a lui Viktor Orban.

La jumătatea lui februarie, potrivit unui numărători a televiziunii RTL, peste 130.000 de persoane au manifestat împotriva premierului, o mobilizare de o amploare nemaiîntâlnită în ultimii zece ani, în pofida mai multor demisii, printre care cea a preşedintei Katalin Novak care a acordat graţierea, dezvăluită la începutul lui februarie.

Vineri, Orban, care a organizat şi el o adunare a alegătorilor săi cu ocazia Zilei naţionale, nu a avut niciun cuvânt pentru acest adversar, preferând să se prezinte drept singura figura europeană în opoziţie cu liberalismul.

El şi-a reiterat vineri atacul împotriva Bruxellesului şi a „altor adversari occidentali de stânga” care „declanşează războaie”, exprimându-şi speranţa că aliaţii săi vor fi „majoritari la sfârşitul anului în lumea occidentală”, în urma alegerilor europene şi americane care au loc în 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

34 de Comentarii

 1. deci se pare ca pentru o parte din maghairime, vorban nu lucreaza pentru tara lor:

  „„Să creăm o forţă căreia să i se alăture toţi ungurii bine intenţionaţi care vor să lucreze pentru ţara lor”,

  deci orban este prost intentionat, nu lucreaza pentru tara lui asemenea tiriplicilor care mizgalesc pe aici pro orban si-l pupa-n fund de nu mai pot? deci astia de fapt sint antimaghiari… hmmmm

  un agent kgb precum orban poate fi patriot sau doar o scula nemernica in mina stapinului asemenea tiriplicilor care-i albesc fundul cu pupaturi?

  intresant…

 2. deci exista si unguri rau intentionati… e de stiut asta… ce zici kelemene, se refereau la tine?

 3. Ticălosul care se vrea slugă călărește o greșeală a justiției, una, in urma căreia au demisionat președinta și ministra de justiție.. Opoziția la solda lui șoroș crede că de fapt luptă impotriva guvernului cu sloganul pedofiliei, deși sunt cam de aceeași părere,.Capitala Budapest e dominată de opoziție și nemulțumiți sunt, incepînd de la aglomerația in trafic, pînă la prețul tutunului, und evident ”guvernul e de vină”..iar un prilej de sărbătoare e perfect pentru lupta politică… Și uite cum o presă debilă la romîni nu are altceva de remarcat..Poate nici acum n-a ințeles de ce a vorbit Orbán Viktor.

 4. un ungur s-a luat la harta cu un maghiar…

  ha ha ha ha ha

  si nu orice fel, ci unul, citez: „ticalos”… care o fi el…

  ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 5. si uite asa aflam , incet incet, ca nu exista nicio rasa superioara si pura, ca de fapt toti sintem macinati de acelasi lucruri, ca este ceea ce este insa multi prefera sa vada altceva…

  mi-e mila de suferinta ursuletului, pupator de dos kgbist… asta e un crampei de realitate…

  ha ha ha ha ha ha ha

 6. presa din Romania e debila si probabil vinovata de ceea ce se intimpla la buda si pesta…

  ha ha ha ha ha ha

  suferinta dulce, dureros de dulcee…

  ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 7. E chiar amuzant cum unii propagã idea , ca fapt dovedit, cum cã Orbán e agent rus. Chiar sí cei care au nãscocit-o, au renunțat la ea. Asa ca dom’le Olexis din Zam, împrospäteazã-ți baza de date si cere informaţii mai proaspete de la sefi.

 8. Uite ca tocmai am facut-o da ghinion,tot asa a iesit. Sefii iti multumesc pentru confirmare. Hirtia suporta orice, nu i asa? Cu ce masura dai, exact cu aceea vei primi. E una dintre legile Universului…

  Extrem de amuzant si de inconstient inacelasi timp sa ignori legile universale!

  Hahahahahaha

 9. Zalmoxis, Victor Orban are destule bube. Te rog să menționezi un lider politic fără bube… în Europa. Ideea este că acest premier a obținut foarte multe pentru Ungaria negociind. Ce a obținut România? Nimic! Dacă Peter Magyar este mai bun, poporul îl va ajuta să ajungă premier. Dar fin discursul său se vede că vrea să fie preș, așa cum e vecina România. Uită-te unde deschid mari firme occidentale fabrici… nu în România, în Ungaria! De ce nu la noi, suntem partenerul strategic care ne dăm viața pentru interesele străine. Deocamdată Orban s-a dovedit un bun negociator, Johannis al nostru e și el negociator… dar pentru un job al Luiza NATO său UE.

 10. Deci sorosistul asta avea fosta sotie in guvernul lui Orban care sprijinea evident pe autoritarul Orban! Dar el e liberal pro UE! Poate d-aia au divortat ca aveau vederi politice diferite!

 11. Mda.. Unii iși dau seama,. Alții, au chef de glume..O intrebare indiscretă,.. Știe careva cît e prețul la gaz metan și cît e kw/h la unguri ?? Știe careva cît e impozitul la terenuri și la imobile ?? Aud ??

 12. Cu scuzele de rigoare, ceea ce propui e dus in zona tentativei de manipulare a subiectului. Dar ca sa ti dau un hint doua vorbe: dubla morala.

  Sa nu mutam mortu pe Academiei…sau bubele cum le ai denumit.

 13. „Mareata”!?? Hungaria timp de 173 de ani (1526-1699) a fost PASALAC OTOMAN,singura din Europa,cu denumirea de MACARISTAN pana in 1865!.

 14. ai impresia ca esti surd? ma baieti, lasati vrajeala ieftina. ceea ce vreti voi sa faceti va depaseste cu mult puterile… nu sinteti dotati cu ceea ce este nevoie sa puteti face fata adevarului.

  relaxati-va, beti o cafea si cind sinteti dispusi la sinceritate, cooperare, bun simt, dati un semn. noi tot aici vom fi. pe noi timpul ne hraneste. pe voi pare ca va impunge de la spate…

 15. Gagiul este fostul sot al fostului ministru al Justitiei, care, dupa ce a fost dat afara din functii bine platite, a jurat razbunare. Imediat a fost cooptat de opozitie, fondand al 12-lea partid anti-Orban sustinut (si el) din strainatate. De corectat stirea: nu opozitia a adunat zeci de mii de participanti la adunarile de ieri, ci Orban. Adica tocmai invers. Ultimele sondaje indica o masiva crestere a sustinatorilor lui Orban, opoozitia, ca si pana acum, ar pierde masiv in caz de alegeri.

 16. @ axon,.. Ești rătăcit bre,.E vorba de perioada 1541, august,.. 1686,.cu ajutorul lui Eugen de Savoya..

 17. Poate asa invata si asta cu „marele discurs”, care tot infesteaza forumul (cu obraznicie tipica natiei), ce inseamna „neamestecul in treburile interne”.

 18. @ Soliman Magnificul,.. Soliman magnificul, a mușcat pămîntul in Ungaria,. Iar evident romînu fără educație nu știe că Ungaria nu a fost pașalîc niciodată,. Iar in perioada ocupației turce a capitalei Buda, a fost mutată capitala la Pozsony (Bratislava), deci practic partea de vest și nord a ungariei istorice era impreună cu Transilvania sub administrare maghiară..

 19. @s spune:
  in curind vom asista la un maidan unguresc…. mda…, vrabia malai viseaza

 20. Si cu ce va incalzeste pe voi pozitia lui Viktor Orban, kazarul gitan, dusman al Romaniei, oi din turma romaneasca? Il glorificati pe ala care v-ar pune pielea in bat, desi nu aveti nici un castig din asta si nici nu intelegeti ce manevre face umflatul ala bronzat? Ala e Mesia vostru, alaturi de Trump si Putin? FRAIERILOR )) Nici dracu nu va mai scapa de prostie.

 21. 15.martie,Ziua NEAGRA a Maghearilor de Pretutindeni ,cand a inceput infrangerea definitiva a Revolutiei hungare din 1848.
  A doua mare infrangere suferita de Hungaria de la anul 1526.

 22. Ungurii cred ca daca pe Codruta o cheama K(i)ovesi au pile la Parchetul European. Ce naivi! Fiica mediocra a unui procuror comunist nu poate manca decat ordine si disciplina pe linie de partid (si servicii), nu liberalism sau alte tampenii politicianiste.

 23. MACARISTAN (Pasalacul de la Buda),este trecutul si viitorul Hungariei sub Viktor Orban!.

 24. Rauvoitor. Ungaria n-a intreat în hora macabrã a parchetuĺui- mã rog procuraturii superiehuropene. Si o stiu bine pe chiovesi- cine e si de unde a rãsãrit.

 25. Medvedev are dreptate in tot ce spune. Popor fara identitate, care isi ia tot fel de nume sa distraga atentia celor din jur de la originea nu prea onorabila, ar trebuii sa se abtina de la a insulta pe altii.

 26. Mai bine pasalic, stimabile, decât scos la licitație pentru fanarioți. Cu atâta rezistențã, rumi nasii au reusit sã scape de coloana vertebralã. Trãsãturã evolutionalã remarcabilã, care se mosteneste….

 27. Viktor Orban a fost ovaționat indelung la Conferința Republicanilor Americani. A fost primit de Trump in Florida etc.
  Alții s-au intors din USA cu o șapcă de $20…
  „Progreseii” woke să aprindă lumânări la icoana Sf. Dominion, că e nevoie de o altă MINUNE de-a lui … măR🤣g
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 28. Numai ça si-a mutat Soros activitatea un est ça si par déjà resultate!
  O sa faca in Ungaria si in tôt estul revolutii orange, si maidane. Dupa ce vestul este praf urmeaza rindul estului.

 29. @12:14 Partea de sud a regatului ungar adica o treime din acesta inclusiv budapest apartinea de pasalacul/gubernia sarajevo doar o treime

 30. Sigur, ma bucur ca au mai ramas europeni in tara noastra frateasca. Desi domnul Viktor Orban a fost ridicat la putere de conationalul sau american, Soros, pudelul, cu nas de vulpe batrana, a simtit valul iredentist traditional maghiar si si-a abandonat binefacatorul, incercand apropierea de mogulul sau KGB-ist, Putin, pentru o noua impartire a lumii, la care si el si austriecii au achiesat, in speranta refacerii vechilor imperii. Nu stiu daca ungurii toti merg pe mana lui Viktor Orban sau a lui Putin. Am cunoscut oameni normali, europeni si in acea tara. (Cam 250.000 din locuitorii Pustei sunt de origine romana. Din pacate au fost deznationalizati masiv. Multi au ales calea supravietuirii biologice si s-au predat. Nu-i condamnam. Dar ne pare rău!) Poate ca in final Tara Liliput va ramane cumva in Europa. N-am mai vrea sa punem opinca romaneasca pe turla parlamentului lor. Dar daca ei cer…

 31. …asta,cu „ungur”și „maghiar” e o găselniță de pe vremea dualismului-toți ungurii sunt maghiari,dar nu toți maghiarii sunt unguri-ca maghiar,poți să nu fii ungur…cred că chichireaza asta au folosit-o și părinții măreței natiuni sovietice:toți rușii erau sovietici,dar nu toți sovieticii erau ruși(d.p.d.v etnic);ca să fie limpede,legitimația de maghiar risipește confuziile,e un soi de „legitimare etnică”,cum ne explicau oarecând diferiți cunoscători ai problemei…legitimația asigură niște firimituri căzute de la masa ungurilor(drept de muncă temporar,în Ungaria,facilități la transport etc)…asta e o mare cinste,dar implică niște obligații,desigur,așa că de multe ori maghiarii sunt chiar mai unguri decât ungurii(că legitimația expiră după 5 ani și,ca să o reînnoiești,trebuie să faci dovada activității)

 32. Tot dati cu pasalacul la unguri, dar voi ati cerut pasalacul si nu l-ati putut obtine. Si de ce? Deoarece ati fost de neguvernat, nici atunci si nici acum. Voi si acum doar in bande si clanuri puteti sa va organizati. Acum sperati sa va ia UE in brate. Asta ar mai lipsi Europei! Corect ar fi sa va expulzeze in India, unde va e locul.

 33. @ qwe
  Aia care l-au injunghiat pe Marian Cozma erau blonzi, mai ungur de categorie inferioara (cu cetatenie acordata pentru voturi Orban)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.