(VIDEO) Iohannis: Donăm Patriot pentru că putem

Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană şi euroatlantică, iar în faţa atacurilor Rusiei, NATO trebuie să fie pregătită să se apere, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, la Washington, unde participă la summitul Alianţei Atlantice.

„Unitatea şi solidaritatea reprezintă clar avantajul nostru strategic şi s-a văzut în anii de când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei foarte clar acest lucru”, a adăugat preşedintele român.

Iohannis a spus că „România şi cetăţenii săi beneficiază de cea mai importantă garanţie de securitate din toate timpurile”.

„Vom semna mâine dimineaţă acordul de securitate între România şi Ucraina. Astfel, ne alăturăm celorlalţi aliaţi care au semnat acest tip de document bilateral cu Ucraina”, a anunțat Iohannis.

Șeful statului a menţionat că România acordă în acest context o importanţă deosebită Republicii Moldova şi că „Republica Moldova este reflectată în declaraţia finală” a NATO.

„Am început să discutăm importanţa mobilităţii militare şi iată că aici, la Washington, România se va alătura unui coridor de mobilitate militară împreună cu Bulgaria şi Grecia. Este o iniţiativă care ne aparţine”, a mai precizat Iohannis.

„Sprijinim Ucraina, sprijinim Republica Moldova, donăm Patriot – pentru că putem şi pentru că considerăm că aşa este corect. România s-a transformat dintr-un stat care s-a rugat să primească ajutor de orice fel într-un stat care are forţa, energia şi capacităţile să exporte securitate în întreaga regiune. România a devenit mai sigură, mai puternică şi mai implicată, în special în ultimii 10 ani. Pretenţia noastră e, ca atunci când donăm sisteme de mare capacitate, gen Patriot, să fim recompensaţi rezonabil”, a declarat Iohannis într-un briefing de presă pentru jurnalişti români.

„În CSAT am discutat acum câteva zile in extenso această chestiune şi am dat un mandat ministrului apărării şi se negociază, iar dorinţa noastră este să primim un alt sistem Patriot la schimb, sigur, nu mâine, dar într-un viitor relativ apropiat. Dar cred că vom obţine şi sisteme care vor fi livrate mai repede care să compenseze donarea acestui sistem Patriot”, a mai explicat preşedintele român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

34 de Comentarii

 1. Acest razboi dus de Satan Nato impotriva Rusiei se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu, Numai asa slujbasii lui Uciga-l toaca vor disparea de pe suprafata pamantului. Aliluia.

 2. Sa vina cat mai repede alegerile prezidențiale în România,pentru a scăpa de NULITATEA politica de K.W.Iohannis. Poporul român NU vrea război cu NIMENI !.

 3. Nu Rusia ci renegații care conduc guvernele României de 15 ani și tembelismul și trădarea intereselor românilor și ale României de câtre ultimii 2 președinți adică T. Băsescu și K. Iohannis, reprezintă cel mai mare risc la care a fost și este expusă existența țării noastră și a poporului Român.

 4. Iar tu, lepră tupeistă, ești cea mai mare calamitate ce a lovit țara asta! Sper sa te văd în pușcărie și sărac lipit! Băi ăștia inteligenții care l ați votat, sa vă scuipați in oglinda in fiecare dimineață!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 5. „ȘI CE ȚI-O DICTAT ȘEFII?-INTRAȚI ÎN LUPTA DIRECTĂ CU RUȘII CARE .. ȘI VEI RĂMÂNE PREȘEDINTE CA FRATELE TĂU JELENSKIKI–CE DACĂ RUSIA VĂ VA ADUCE AMINTE DE 1942,43,44 ȘI//1968 ! CĂ DIN 1968—1989!ALTA ERA ROMÂNIA! NATO VA AVEA 2 MODURI USA ȘI EUROPA OCCIDENTALĂ :ARME,SFATURI,ÎNCURAJĂRI ,CÂTEVA MII DE MERCENARI -ȘI MULTĂ MULTĂ GĂLĂGIE! IAR :UCRAINA,ROMÂNIA,POLONIA ,ESTONIA,LITUANIA ȘI LETONIA -CÂMPURI DE LUPTĂ,CARNE DE TUN -ȘI–DOAMNE APĂRĂ-NE =DEȘERTURI HIROȘIMO-NAGASAKIENE ORI MURUROICE -ORI ..

 6. „ȘI CE ȚI-O DICTAT ȘEFII?-INTRAȚI ÎN LUPTA DIRECTĂ CU RUȘII CARE .. ȘI VEI RĂMÂNE PREȘEDINTE CA FRATELE TĂU JELENSKIKI–CE DACĂ RUSIA VĂ VA ADUCE AMINTE DE 1942,43,44 ȘI//1968 ! CĂ DIN 1968—1989!ALTA ERA ROMÂNIA! NATO VA AVEA 2 MODURI USA ȘI EUROPA OCCIDENTALĂ :ARME,SFATURI,ÎNCURAJĂRI ,CÂTEVA MII DE MERCENARI -ȘI MULTĂ MULTĂ GĂLĂGIE! IAR :UCRAINA,ROMÂNIA,POLONIA ,ESTONIA,LITUANIA ȘI LETONIA -CÂMPURI DE LUPTĂ,CARNE DE TUN -ȘI–DOAMNE APĂRĂ-NE =DEȘERTURI HIROȘIMO-NAGASAKIENE ORI MURUROICE -ORI .. NO VEDEȚI DACĂ-I AȘA MARE „GLOMERAȚIA NU-I LOC!

 7. Cel mai mare risc il reprezinta SUA si hebreimea mondiala, care vrea sa controleze lumea. Slugile din fruntea Romaniei s-au facut preş. Ce ne trebuiau noua obuziere de un miliard de dolari? Cat o sa-i mai slugarim pe ucrainieni, popor ostil noua?

 8. „Pretenţia noastră e, ca atunci când donăm sisteme de mare capacitate, gen Patriot, să fim recompensaţi rezonabil”, a declarat Iohannis”
  Adica? O functie oarecare de conducere/sinecura la NATO, UE?
  „donăm Patriot – pentru că putem”
  Eu am mai intrebat, cum se justifica cumpararea acestor sisteme din banii contribuabililor daca nu avem nevoie de ele? Sau ce se ascunde in spatele acestor achizitii inutile din punct de vedere militar?

 9. Planul ideal ar fi ca Ursii sa se inmulteasca si sa Haleasca pe ” Rumani ” pana la ultimul ” Mohican ” , ca si Ursii s-au saturat de ” Rumani ” adica de Prostia lor inimaginabila . Johanis primul in Menu ,iar ca Supliment de Proteine tampite si idioate Ciolacul si Popotarul Fasolos Ciuca cel Cretin .
  Votai cu Ursul – ca aduce Sperante – decat cu cei aflati la Guvernare de 35 de ani . Hai cu URSUL !!!!!.

 10. Bă, Ioha’, donezi Patrihoațili CUMPĂRATE PE BANII NOȘTRI pentru că NU POȚI REFUZA! Că nu ești în stare, săsălău LAȘ!
  Ți-ai făcut-de-rușine strămoșii, și 800 de ani de Istorie a lor, mizerabilule……[Rumburak]

 11. DA PUTEM NOI ROMNÎNIII S-O LUĂM PE COCOAȘĂ CĂ DULAPUL VA PLECA UN PIC MAI LA VEST DE MIAMI! CĂ AȘA-I ÎN TENISO-GOLFU….ț

 12. Un dictator criminal împotriva poporului român care moare cu zile din cauza sărăciei,lipsurilor de tot felul, și acest președinte încalcă grav Constituția, democrația,statul de drept, interesele românilor și României.
  Trebuie arestat, judecat și condamnat pe viață la muncă silnică pentru crime împotriva umanității, a poporului român.

 13. Cănd v-a suna ”goarna , vă veți întreba ca #EDITAȚII , ^Cum s-a putut? ca să nu mai fie discuții înainte de alegerea îa toamnă a viitorului Vătaf ( ca în Slovacia ) , Realesul , seriosul , necoruptul Joian , vă va ”medita cu un ultim ”LUCRU BINE FĂCUT- așa de ”auf wiedersehen, ”auguri cu un postcard de credit ”Ordin de mobilizare – ”Cu drag, coloNelu ”. De ce ? Pt. că poate ! Să ”n -am citit și nu mă-nteresează Constituția Koloniei , ”Mă preumblu ca vodă prin lobodă pe unghe vrea mușchii mei cu Geta ” ” n-am nevoie de conced de odihnă , sunt hodinit și fresh dar obosit de la golf și ski …etc . PENTRU CĂ PUTEM , țopârlanilor!

 14. Asta e ala pentru care romanii s-au inghesuit sa-l voteze chiar si atunci cand el nu le dadea voie in piete. Este EMBLEMA PERFECTA A ROMANILOR.

 15. Poate ne trezim odată, măcar odată noi românii și nu ne mai lăsăm furați, batjocoriți și cu banii luați de către toate scursurile Lumii ăsteia !
  Până la urmă sunt sigur că escrocul ăsta alogen va sfârși în pușcărie ! Prea a distrus un Popor la comandă străină și prea și-a bătut joc de noi !

 16. bună seara!
  Donam ca putem ! ? Cu o DATORIE de peste 170 de MILIARDE de euro, putem dona ? Ce mai conteaza, cred ca zice catastrofa asta de președinte,unde a mers mia ,merge si suta. Omul acesta nu e român ,nu e patriot, nu e decat un mare NIMIC. Trădător de țară!
  TRĂDĂTOR AL POPORULUI ROMÂN!

 17. Ceaușescu nu a trădat și a fost împușcat, dar acest președinte Iohannis comite înaltă trădare și crime împotriva poporului român și este în libertate, asta e democrație?

 18. Cita nerusinare,inpertinenta,obraznicie si sfidare la adresa romanilor, a putut da dovada Johannis, in tot ce a vorbit ! Cum poate sa spuna ca putem ,atita timp cit aceste donari pe moka date Ukrainei pe ,noi ne-au costat foarte multi bani.Atunci cind vine vorba sa se faca ceva pt. romani, niciodata nu se gasesc bani si el spune acum ca atita timp cit putem ,trebuie sa ajutam Ukraina .Omul asta parca intentionat isi bate joc de tara asta si de romani.Imi doresc din tot sufletul ca dupa ce va pleca de la Cotroceni, sa fie imediat judecat si sa raspunda penal, pt. tot raul facut Romaniei si romanilor !

 19. Tradator ,antiroman! Criminal! Dar cine sa-l aresteze? A lu previous,alt vindut? Noi toti l-am votat pe imbecil,crezind ce? Sasi nu au fost cu romani niciodata. Vine toamna,vin votarile,v-a fi pe 10 ani. Pe cine votam ? Vedeti vre-unl? Ziceti-mi si mie? Prostanacu? Setat la licurici cei doi care s-au c***t pe constitution? Ce-a mai vrednica,vreti nu vreti( ma tin de nas) s.o.s.

 20. Doneaza o vila de-a ta pentru Ucraina hai ca ai destule! Ca asa sa donezi din munca altora e usor sigur ca poti!

 21. Zice domnul președinte Iohannis plimbat cu avioane private și coliană de Merțane: “România a devenit mai sigură, mai puternică şi mai implicată, în special în ultimii 10 ani“! Asta probabil în vidul despre România din capul dânsului de când s-a închis și ultima fabrică de zahăr, de ulei, de conserve, de îngrășăminte chimice, metalurgie, siderurgie, anvelope, uzine constructoare de mașini de Armament de când importă 80% din mâncare, toată îmbrăcămintea, benzina, muniția tot, tot pe datorie. Dânsul care mai are câteva luni până iese pensionar de lux din Președinție zice că cei ce muncesc din greu în România, lucru pe care nu-l știe, își permit să mai strângă cureaua ca industria de armament USA să prospere și Ucraina să primească pe bani grei de la occidentalii cei bogați și pe gratis de la românii caliciți, având țara adusă din nou de inconștienții și renegații care o conduc “ca loc de trecere a oștilor”.

 22. daaa, Rusia e un mare pericol pentru pofta de dominatie mondiala a amerlocilor; totusi, inamicul lor implacabil este China

 23. Cineva, cândva va studia minuțios,cum a devenit acest alogen candidat la post de președinte.
  Va găsi aceleași urme cum a nimerit și Lenin la putere..Chear și înfățișarea lui prezintă dispreț față de Țară..

 24. De 35 de ani nu se mai poate trai in Romania in care Secu a invins partidul si l-a omorat pe Ceausescu…De 400 de ani Rusia ne tot salveaza de la moarte…Sa dea Dumnezeu sa ne salveze si acum…La schimb eu le dau ceasu si paltonu, oricum nu am ce sa fac cu ele.

 25. BUNĂ!
  O alta parere! Am o părere adevarata 100%! Dacă Iohannis a facut tot ce a vrut,dar rău si foarte rău este din cauza ca PSD și PNL ( parlament + guvern) nu s-au opus NICIODATĂ, au executat vrerile rele si penale .
  Ultima din cele rele si penale se refera la retrimiterea in parlament a „legii solidarității” care obliga OMV sa plătească statului român 1(unu) miliard de euro și parlamentul(in principal PSD+PNL) reduc miliardul la 300 de milioane de euro și Iohannis ptomulga legea. De la un miliard la 300 de milioane,mare avantaj pt OMV AUSTRIA. DE CE A FĂCUT IOHANNIS FAPTA? DE CE? IN DAUNA STATULUI ROMÂN!
  Spuneti voi de ce?

 26. Lui axon 21:03..
  Rușilor acum nu le trebuie ceasul și paltonul..
  Eu au vrut numai sa vândă gaz in Europa care avea să crească economic fulgerător..
  Yankee au înțeles că îi așteaptă marginea drumului și au făcut Maidanul..
  Simplu va buna ziua..

 27. edit mă-tii de Preşedinte – DONEZĂ CĂ NU DONEZI DE LA edit! HUOOOOOOOO, edit!LA TÂRGOVIŞTE CU TINE NEMERNIC TRĂDĂTOR AL ROMÂNIEI!

 28. Nu mai exista romani patrioti in serviciile secrete sa ii zboare creierii unui tradator de tara ca asta si sa reconstruim Romania fara serviciile ambasadelor americane? Hai romane, curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.