(VIDEO)Mănăstirea Bănceni, încercuită de forțele de securitate ucrainene

Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie, Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți, încercând să intre pe teritoriul așezământului monahal pentru a „verifica documentele și oamenii”, scrie Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși citată de Bucovina Press.

Potrivit reprezentanților bisericii, autoritățile au cerut să fie lăsate să intre pe teritoriul mănăstirii pentru a „verifica documentele mănăstirii și a identifica persoanele aflate acolo”.

Strana.ua scrie că preoții și credincioșii nu au lăsat organele de drept să intre pe teritoriul locașului, deoarece ele nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU/KGB) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți, scriu sursele citate.

Pe canalul de Youtube al mănăstirii au fost publicate mai multe imagini video cu acest incident.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

23 de Comentarii

 1. Numai un tâmp!t nu ar recunoaște că ukra ne-au fost dușmani în permanență.

 2. Ciolacule, Joha( stai ca asta are vacanța de 10 zile in Africa), ce spune-ți de ce fac ucranieni romanilor?????? Mai ajutatii, batava DUMNEZEU de trădători de ne-am și țara!

 3. Nu e prima dată !
  Rușine Dulapului, cioCovrigarului și măCiucii, care permit așa ceva, măRog… 🤮

 4. Iohane, Ciolace bă nemernicilor voi vedeți ce susțineți, fir-ati voi ai dreacu de crainieni haholisti fasciști și naziști nenorociți!

 5. Rapandulele noastre care ne ” conduc ” au grija sa preia datoriile urkacilor nu sa-si protejeze fratii. Dar cu globetrotterul sas , cu maCiuca ” il dottore” si un Ciocolacu de Simileasca ot Smeeni la ce te poti astepta . Parca-s ” trei gogomani” .Prostul ,tampitul si navlegul. Halal ” conducatori” avem Ghiocei ,ghiocei……..” amaritii” de ei!

 6. Pentru aceasta act de respect fata de noi, Guvernul ar trebui sa acorde mai ocorde un ajutor de minim 100 milioane Euro,Ucrainei. Se vede de la o posta câți bani gauriti dau degenerativ nazisti pe România și institutile sale. Important e ca Zele e mulțumit de Aurescu și de slugile NATO, UE și America care s-au pus la picioarele Ucrainei și așteaptă sa fie mângâiate de Zdreamta cu organul cu care canta la pian.

 7. Daţi-le bani ucrainenilor, mulţi, cu sutele de milioane, să-i persecute pe românii, să-i tortureze pe călugării, biserica din Bucovina de Nord.Mergi Ciolacule până în pânzele albe cu Ucraina, pănă nu va mai rămâne picior de român pe aceste plaiuri. Trădătoru-le!

 8. Naziștii s-au supărat că doar 50 milioane le dăm, cum adică 50 când își face Iohannis vacanțe cu jetul privat din banii statului? Să le dam 500 mil, Brother Ciolache, ridică TVA-ul la 50%!

 9. Strigati in cor
  Slava Bandera .
  Au auzit banderistii ca guvernul dulapului le da moca 50 de mil de euro si au venit la manastire sa le multumeasca romanilor .

 10. hahahaha… astia sunt aia pe care ginecologista sefa a UE ii invita la negocieri de accedere si spune ca au inregistrat „mari progrese”. E evident ce vor in UE, dictaturi. nazistii ucrainieni ocupa manastiri si persecuta religios, iar „singura democratie din Orientul Mijlociu” bombardeaza moscheii si spitale… astia sunt aliatii rromaniei

 11. Asa baieti, asa Iohannis, Ciolacule si Ciuca (la care se adaugă micutul Shlomo care va trage din trabuc in birourile de la ONU !), ia treceti taică, in sir indian, la pupat mîna cu care cîntă la pian mascariciul drogat de la Kiev !

 12. Dinspre MAE, de la balcîza aia de Odobeasca, o tacere asurzitoare … Cit despre Cotroceni … locatarul nu raspunde, mai mult ca sigur ca e plecat in vacanta … Pauzele lungi si dese …

 13. D-na sau d-le jurnalist, adevărul deranjeaza, cumva? De ce nu lăsați comentariile pe blog? Lasati doar ce aproape spre manipulare, sau, scos in prim plan la țintă crezând că e ceva bun pentru un oarecare jurnalist? Am scris că la tv au arătat altceva ce nu are legătură cu acest material, a deranjat, cumva? In niciun caz, exact că aici în acest articol, popii sunt tot popi, religia e stat în stat, niciunui popa nu ii convine sa fie păzit nonstop când interesele proprii nu se vrea in prim plan! Chiar daca nu sunteți corecți cu postarea comentariilor, voi continua a scriu ceea ce văd și ce e logic bazat pe obiectivitate!

 14. Iohanis, Ciolacu, Odobescu zic ceva, fac ceva? Sau pe ei ii preocupa doar Gaza si Israelul?

 15. singura solutie e iesirea in strada …
  raspunsul specialilor va fi …bastoane oferite generos pe spatele platitorilor de tva….Nu credeti?..Incercati..
  Astia sunt cei ce conduc poporul roman….alesi democratic ..de licurici…
  Solutia-zero sprijin pt Ucraina si curatenie la noi in casa…alungati tradatorii,cu cat mai repede cu atat mai bine..sa-i ia licuriciul.Nu cred ca armata,politia,serviciile nu mai au adevarati romani patrioti printre ei…

 16. Civilii nu inteleg cum sta treaba aici. Daca e ordin de la partenerul strategic, atunci se executa cu placere.

 17. Asta e raspunsul Ukraniei la anuntutul ca UE a acceptat sa inceapa tratative de aderare . Ei „respecta” la sange drepturile minoritatilor si religia aceastora, le „ajuta” sa dispara. Cita prepotenta la ukrani, se vor jura ca acolo sunt spioni rusi…

 18. Mitropolitul a suferit un AVC, numai c-asta se cenzureaza, nu-i asa, @Cotidianul ?!! Ori ca biserica ortodoxa acuza autoritarile ucrainiene de instigare la ura. Ca national-socialismul e triumfator acolo, cu obladuirea UrSSulei.

 19. Jîdu’ Budanov vrea să le arate coreligionarilor săi Nuland, Blinken șî Jale’n’sky (pretinii lu’ Băse’-„Petrov” șî Plăvanu’ Phykkuß) că-și merită $$. Cî pruomuovaria, di la CARATUOR DI KAHVIELI PI PLATUOU’ DI FILMARI, la ȘEFU’ SIRVICIULUI KaGheBe ukrainean, nu uo fuost facutî diJabba!
  Îi ari pi rabuoj pi Denys Kiryeyev
  https://www.wsj.com/articles/russian-spy-or-ukrainian-hero-the-strange-death-of-denys-kiryeyev-11674059395
  https://kyivindependent.com/intelligence-chief-confirms-march-death-of-ukrainian-negotiator-in-sbu-car/
  șî pi cîț’va ghinarari ariestaț’ pi fruont, asasinaț’ cu cîti uon gluonț în ceafî, mai caotî niști martiri crieștini di limba rumîniești iohannizatî-çolakizatî……[Rumburak]
  https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/04/is-it-time-for-the-jews-to-leave-europe/386279/

 20. Chiar nu ne ieste mila de romanii nostrii din aceste tinuturi luate cu japca de la romani si date Ukrainei ? Ce masura iau cei care conduc Romania si continua fara nerusinare sa ajute Ukraina ? Poate sa mai creada cineva ce ne-a spus Ciolacu ca a convent cu Zelenski ,pt. ca sa clarifice problema minoritatiilor romanesti in Ukraina ? Cite dovezi ne mai trebuiesc ca sa ne dam seama ca acest Ciolacu si guvernul tarii isi bat joc de noi ? La fel pe tradatorul de la Cotroceni care isi bate joc de tara si de romani ! Ukraina a fost si ramane pt. Romania un dusman si nu asa cum incearca clasele politice sa ne spele creierii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.