(VIDEO)Mobilizare amplă anti-Netanyahu în Israel

Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva premierului Benjamin Netanyahu sâmbătă seara în Israel, în contextul în care duminică ţara intră în cea de-a şaptea lună de război împotriva Hamas în Fâşia Gaza, informează AFP.

La Tel Aviv, 100.000 de oameni, potrivit organizatorilor, s-au adunat în „piaţa democraţiei”, o intersecţie astfel redenumită după marşurile uriaşe din 2023 împotriva unui proiect de reformă a justiţiei susţinut de prim-ministrul Netanyahu, dar care nu a avut succes.

Afişând caricaturi ale premierului „Bibi” şi sloganuri ostile liderului Likud implicat în mai multe proceduri judiciare, în special pentru corupţie, aceştia i-au cerut demisia fără întârziere, cerând „alegeri acum”, potrivit corespondenţilor AFP.

Demonstranţii s-au alăturat apoi altor protestatari, cerând o soluţie negociată pentru eliberarea celor 129 de ostatici care continuă să fie captivi, dintre care 34 au murit, conform armatei, dintre cei aproximativ 250 răpiţi pe 7 octombrie în timpul atacului Hamas din sudul Israelului.

Cel puţin o persoană a fost arestată şi un poliţist a fost rănit în timpul confruntărilor cu poliţia, care a anunţat şi arestarea unui şofer care a rănit uşor trei persoane după ce a intrat în mulţime în timp ce manifestanţii se dispersau.

Demonstraţii au fost organizate şi în alte 50 de localităţi. În Cezareea, la nord de Tel Aviv, au izbucnit ciocniri între poliţişti şi demonstranţii care au încercat să se apropie de reşedinţa privată a premierului Netanyahu, iar o persoană a fost arestată, potrivit presei israeliene.

Luând cuvântul în timpul unei demonstraţii din Kfar Saba, la nord-est de Tel Aviv, liderul opoziţiei, centristul Yair Lapid, a cerut şi el organizarea de alegeri legislative.”Nu au învăţat nimic. Nu s-au schimbat. Până când nu îi vom înlătura nu vor permite acestei ţări să avanseze”, a spus el înainte de a zbura la Washington pentru a se întâlni cu înalţi oficiali americani.

Duminică, o demonstraţie pentru eliberarea ostaticilor va avea loc de la ora 18:00 (15:00 GMT) la Ierusalim, în timp ce armata a anunţat sâmbătă că a recuperat cadavrul unui ostatic, Elad Katzir, ucis în Fâşia Gaza la mijlocul lunii ianuarie de către răpitorii săi, conform armatei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

 1. netanyahu… un fel de caricatura umana, o strimbatura a sortii cazuta pe capul israelienilor… dati jos bestia si trimiteti-o la inchisoare. v-a ucis prietenii, familiile, v-a tirit in razboi si probabil ca ce va urma va fi si mai grav. obligati-l pe Barnea sa vorbeasca! autoritatile israeliene au stiut si au lasat sa se intimple pentru ca israel sa apara ca victima si sa poata actiona si a-i extermina pe palastenieni din gaza.

  pe linga proteste aveti la indemina sa alegeti a lasa arma din mina si a opri uciderile!!! daca asta nu se va intimpla inseamna ca sinteti asemeni lui netanyahu!

 2. N. 21.10.1949, are 74 ani, posibil sa ii fie îndeajuns pentru viața cu executare a cetățenilor și compatrioților săi. Incidente grave vor fi in tara, chiar groaznice, în iunie când iese iar sa comande crezând intro relansare personala, în august când mai încearcă o acțiune de etapa, ocazie cu care începe să se furișeze pentru că, vede pericolul pentru viața lui dar și sănătatea ii joaca feste grave, încât, daca nu dă colțul sau e marginalizat ori fuge din tara, garantez că 2025 va fi un adevărat calvar pentru el: primele 3 luni îl vor usca in ce privește sănătatea și puterea, cetățenii stau in stradă nonstop și cer schimbarea deîndată și chiar se va întâmpla până în martie 2025, daca nu va fi înlocuit sau daca va rămâne în funcție, începând cu luna mai 2025 incepe decăderea, iunie e sub paza medicala, în iulie și august, plătește după cum acționează, nu are cum sa beneficieze de protecție divină pentru că are doar păcate acest dezumanizaț, posibil sa fie plecat pe aleea protecției divine definitiv, și, din septembrie nu mai sufla de niciun fel. Așa că, boss-ul are 3 variante: ori va fi înlăturat, ori va fugi din tara pe motiv de tratament, ori va avea partener definitiv pe lumea popilor, cred, în 2025 după jumătatea anului, semnele se vor vedea din iunie-iulie 2024, informațiile pe sănătate care acoperă refularea cetățenilor care îl vor schimbat daca nu eliminat.

 3. Păi Bibi are multe bube in cap, are istoric sau cazier cam incărcat..Nu poți să nu faci o asemănare 7/10 /23 cu situația 9/11/01, american..care era tot un fake..La fel ww2 a pornit cu sacrificarea cîtorva germani de la granița poloneză de la un post de radio.. Bibi e mentorul nazismului,..deci in stare de orice, iși sacrifică fără prea multe regrete propria nație.

 4. este vorba despre templu….razmeritzele sunt fabricate pentru artefacte antice (nu sunt ale omului) si semne ale noii oranduiri… s a ta n e le vor sa puna labele pe tehnologia care aduce control si moarte asupra omului.

 5. „centristul Yair Lapid”

  -suna ca in bancul cu aia de pe centrul tramvaiului oprit de nemti in Belgia….belgienii adevarati!

 6. doi infractori de drept comun strans uniti in crimele lor impotriva umanitatii pentru apararea democratiei bibi & bidon cu robinet

 7. @parere,
  Ma faci Visator, da’ ma trezesc RAPID, cu CE scoti – zici TU – din Numerologie, storcand-o … :):))
  Am mai scris, admit InDarjirea Convingerii.
  Incolo, ‘Mnezeu cu MAAARE Mila LUI!

  Prognostic IMINENT intru Pirderea Uzului CiriBomFlexerului tau chinuit SI
  DEJA Zapacit de PreaDestulDeDesele Schimbari de Idei CONTRARE,
  care se caftesc ca la Bataile de Cartier, IN Dansuu’, CiriBomFlexxeruu’ … :):):)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.