(VIDEO)Muzeul Național. Iconografie creștină, pe obiecte de cult

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) prezintă expoziția temporară „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”.

Evenimentul va fi organizat în cadrul proiectului cofinanțat de AFCN, „Un ev mediu religios” în parteneriat cu

  • Mănăstirea Stavropoleos
  • Muzeul Municipiului București,
  • Biserica Sfântul Vasile-Victoriei,
  • Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia,
  • Liceul teoretic „Nichita Stănescu” București
  • Școala Gimnazială nr. 189 București,

Teme iconografice creștine regăsite pe obiecte de cult

Este prezentată o selecție valoroasă de obiecte de factura religioasă (țesături, argintărie, cărți de cult) din patrimoniul muzeului, unele dintre ele fiind expuse acum în premieră.

Expoziția va putea fi vizitată pînă în ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. foarte frumos material. cele mai frumoase picturi sunt cele din biserici. am avut o prietena care picta biserici. a luat-o Inginerul cand avea 33 de ani. leucemie. n-am auzit-o pe fata asta judecand vreodata pe cineva sau gandind rau…ca mine, cand simt ca 1989 a fost pentru unii doar un minor sacrificiu pentru beneficiul buzunarelor lor lungi si criminale. apropos, ea era fata de militar si a fost cu mine in strada!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.