(VIDEO)Restaurarea, între știință și artă. Descoperă istoria altfel

Muzeul Național de Istorie a României invită publicul în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 să viziteze expoziția temporară „Restaurarea: între știință și artă. Includerea în circuitul muzeal a unor cărți, documente și hărți”.

Vizitatorii vor putea descoperi istoria, altfel povestită, cu ajutorul celor peste 25 de bunuri culturale restaurate, dintre care pot fi enumerate selectiv:

 • Evanghelia greco-română, tipărită de Antim Ivireanul, București, 1693;
 • o hartă (din 1612) ce înfățișează teritoriile desemnate ca Walachia, Servia, Bulgaria, Romania, autori Gerhard Mercator și Jodocus Hondius;
 • cartea (numită) Patimile lui Hristos, 1794;
 • Povestiri de Bernardin de Saint-Pierre, 1841; Hrisov, 7 martie 1638;
 • Biblia lui Șerban Cantacuzino din 1688;
 • Noul Testament, Coronae, 1557; Depeșă telegrafică, 1860;
 • Albumul Armatei Române, 1902.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

 1. Noul Testament e o Opera scrisa de Evrei, cum a fost si Vechiul Testament…O opera literara cu personaje mitologice…. Opera bazata pe credinta mai mult sau mai putin impusa cu forta, cu pretul Razboaielor cu milioane de victime…Se pare ca oameni nu pot trai fara minciuna….Istoria mai noua, dupa 1990 a inventat 12 asa zise agresiuni ale Rusiei impotriva Romaniei, niste minciuni copilaresti dar care fac cariera azi..
  …Rusia stim cine este, a avut alfabet, a lasat documente scrise….Stim si ca Romania nu a existat pe vremea celor 12 invazii rusesti….Invazii destinate exclusiv alungarii Imperiului Otoman in Asia…Fara acele asa zise invazii rusesti azi viitoarea Romanie care s – a nascut abia la 1856 si a devenit Independenta la 1977 ar fi fost cel mai probabil o tara musulmana….Penultima asa zisa invazie ruseasca a fost la 1877 si a avut rezultat infrangerea totala a Otomanilor in Balcani care a dus la independenta Romaniei…Care Romania a primit atunci si Dobrobgea si Marea Neagra…Rusia si – a luat inapoi Bugeacul piedut la 1856, razboiul Crimeii.

 2. Moldoveanu alexe de la pnl invită Muzeul Național de Istorie a României să viziteze bojdeuca lui Creangă să-i învețe cum e cu :„Restaurarea: între știință și artă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.