(VIDEO)Slujbă arhierească la Mănăstirea Prislop

Se împlinesc 34 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, prilej de pomenire la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, unde a avut loc slujbă arhierească, cu participarea, ca în fiecare an, a unui număr impresionant de creștini 

”Iubirea e însușirea lui Dumnezeu prin care a creat lumea văzută și nevăzută și toată făptura care-L cunoaște pe Tatăl e străbătută de iubire”, spunea părintele Arsenie Boca.

”Iubirea n-are marginile omului, nici spațiul, nici timpul; nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt și ajunge pe cel iubit; străpunge iadul care nu-i poate sta împotrivă și străbate cerul.

Iubirea e însușirea lui Dumnezeu prin care a creat lumea văzută și nevăzută și toată făptura care-L cunoaște pe Tatăl e străbătută de iubire. Dacă am stărui cum trebuie în iubirea aceasta fără margini, s-ar răsfrânge și în noi obârșia noastră divină, chipul și asemănarea fiilor cu Tatăl, am avea și noi mulțime de însușiri dumnezeiești, prin har nu prin natură, în primul rând n-am fi așa de mărginiți într-o mulțime de privințe.

Iubirea e calea cea mai scurtă și mai presus de orice cale spre desăvârșire (I Corinteni 12, 31); printr-însa avem înlăuntrul nostru Împărăția Cerurilor. Focul iubirii divine, de dragul Adevărului, între potrivnici se aprinde și se menține”

(Părintele Arsenie Boca – Mare îndrumător de suflete din secolul XX, Editura Teognost)

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Venerarea escrocilor la romani. Cu cat este venerarea mai mare, cu atat sunt sustinatorii mai putini.

  2. L-am intalnit prima data pe pictorul (parintele Arsenie) Boca in primavara lui `76 la Draganescu. Nu stiam ca este de langa Brad (Vata). A avut multzi dushmani in timpul vietzii shi mai ales dupa moarte. Cu a ishi spune parerea a imbogatzit pe multzi! Multzi s-au folosit de el, atunci ca shi azi. Cred ca el nu s-a vrut sa fie luat ca SFANT! Daca „tomlin” nu era asha de acru nu treceam pe aici. De ce este escroc?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.