(VIDEO)Trump a asistat la deschiderea procesului său

Donald Trump a urmărit luni cum se face istorie într-o sală de judecată din Manhattan, martor auster la propriul proces penal, primul de acest fel al unui fost preşedinte american, transmite AFP.

Magnatul republican a asistat cu o privire îmbufnată la deschiderea dezbaterilor într-o sală cu vopsea scorojită şi lumină palidă, la etajul 15 al impozantei clădiri judiciare din New York.

Trump, care speră să revină la Casa Albă în 2025, a fost forţat încă de săptămâna trecută să urmărească în tăcere audierile şi etapele sale, adesea plictisitoare, fiind autorizat să vorbească doar atunci când i se adresează cuvântul.

Miliardarul a ascultat acuzarea detaliind cum echipa sa ar fi lucrat mână în mână cu un şef al presei tabloide pentru a ascunde orice informaţie dăunătoare campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2016. A trebuit astfel să îl audă pe procuror citind fără să clipească cuvintele pe care el însuşi le-a pronunţat într-un clip video devenit celebru în care a fost auzit lăudându-se că „apucă” femei „de păsărică”.

Când a venit rândul avocatului său să se lanseze în pledoaria de deschidere, negând că ar fi fost vorba de un delict şi argumentând că acordurile de confidenţialitate sunt obişnuite în rândul celebrităţilor, republicanul s-a întors către juriu.

Primul martor chemat la tribună, David Pecker, care la vremea aceea conducea tabloidul american „The National Enquirer”, a avut o prezenţă mult mai veselă.Cu mustaţă, cravată galbenă, păr pomădat şi un zâmbet până la urechi, Pecker a lăsat impresia unui veritabil rege al presei tabloide.

El ar fi cumpărat, potrivit procurorilor, drepturile afacerilor jenante pentru candidatul la Casa Albă cu scopul de a nu le publica.”Făceam jurnalism cu carnet de cecuri”, a spus el juraţilor, explicând practicile fostei sale companii. A glumit chiar cu procurorii care l-au întrebat câte numere de telefon avea când era în fruntea grupului.

Donald Trump s-a bazat foarte mult pe tabloide pentru a-şi face un nume în New York în anii 1980 şi 1990.

Când audierea s-a încheiat, mogulul imobiliar i-a aruncat lui David Pecker o privirea plină de ură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. Ş-a şa va rămâne neprihănitul moş în şa. Şah mát la democrație.

 2. un fapt: epstein a fost omorit in inchisoare in timpul mandatului trump – 2019… oare cine se putea plimba prin inchisoare langa sa ucida la comanda? inchisoarea astora e un fel de bulevard pe care circula cine vrea… esptein spusese la un moment dat ca daca vorbeste nu mai iese nimeni presedinte si se referea la anul 2016 cind au candidat trump si clinton…

 3. Încă răsună în urechi bocetul pentru Navalinîi. Ce scârbă să urmărești falsul civilizaților din G7..Niciun lider occidental nu-și expune vreo părere la margine acestui spectacol..? Tac că niște boi.Nici îndoială că Putin are dreptate că sunt niste gunoaie minciunoase..

 4. Ti-a placut sa mananci peste/
  Acum leaga-ne si creste
  Ti-a placut sa mananci raci
  Acum leaga-ne si taci
  of,of,mai mai

 5. Nu stiu cata minte au americanii aceia care sunt capabili sa voteze un gun0i moral ca Trump, dezavuat pana si de nevasta-sa.
  Individul este in mod vizibil un dezaxat si un destrabalat. Specimenul a facut si o sa mai faca de ras Casa Alba, cum a facut-o si Clinton in scandalul cu Lewinski……[Rumburak]

 6. lidership-ul politic, economic, militar si religios este compromis peste tot in lume! aceste 4 sisteme sint definitorii pentru felul in care arata lumea in ziua de azi. cum acest lidership este constituit din oameni slabi, cu vicii, imorali, cu trecut pe care nici macar nu si-l cunosc sansele de redresare in actuala paradigma sint nule. sistemul se perpetueaza pe sine prin putere si control inducind frica, stresul, disperarea in rindul maselor. toata sandramaua lumii de azi este construita pe minciuni si secrete si in consecinta, cei care conduc, nu pot fi decit mincinosi indiferent de numele si pozitia lor in ierarhie. perpetuam prin inanctiunea noastra acest sistem nenorocit indreptat impotriva vietii.

 7. Mai pe intelesul tuturor: L-au prins cu o spaga de 130000$ cu scop electral data pe ascuns si mascata intentionat in contabilitate. Suma reprezinta procentual maruntis din averea sa dar in acelasi timp reprezinta o fapta penala. Exista o ambivalenta a situatiei, iar noi ca privitori externi ar trebui sa ramanem ceva mai obiectivi. 1. Daca bogatia unui om este scuza pentru infraciune inseamna ca Becali ar putea sa intre in magazine si sa fure lucruri fara sa riste nimic … n-ar fi bine, nu? 2. Daca nu era candidat probabil ca fapta ar fi fost trecuta cu vederea si bate la ochi motivatia politica. Doua lucruri pot fi simultan adevarate si din pacate pt Trump aici are sanse foarte mari sa „pa”

 8. @Năvrăpăscu,cam greu de cap trolace.Trump a încercat să răstoarne guvernul american pe 6 ianuarie 2021. Dacă tu nu-l vrei pedepsit pentru asta, ești un prorus dus cu pluta.

 9. Dupa fluxul de postaci rusi pe aici, se pare ca is diperati ca Trump iese din peisaj si raman fara nici o parghie in politica americana.

 10. Trump s-ar potrivi numai bine intr-un partid mafiot gen PSD/PNL si nu ma surprinde ca are atatia fani prin Romania. La ce poti sa te astepti cand un candidat gen Piedone are sanse da castige primaria din Bucuresti? E putred de corupt, cu rude si propiati bagati ce capuseaza primaria dar idiotii tot pentru el voteaza!

 11. Lui Gafostra 10:15.
  Pai ei sunt ca și rușii deci. Dar mai scsrbodi ca ei de 100 ori căci spun lumii despre democrație însă la ei acasă îi mai rău ca la Moscova.. Unde s-a mai văzut procurori afiliați în politică.. Ce a vrut să facă Trump nu e calificat ca crimă printre altele.. Spectacol pentru fraieri.. Și se mai consideră lider al democrației mondiale fiind însă niște criminali mondiali..

 12. trump este ultra dubios pentru operatiunea warp speed aka vaxxinarea in masa pe fond de isterie de masa controlata este una din cele doua aripi ale deep stateului imperialist plus ca desi promisese ca o va face nu a declasificat ce mai ramasese din crima de stat impotriva lui jfk din 1963 plus mutarea ambasadei de la tel aviv la ierusalim plus+++ etc. etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.