(VIDEO)Vestea cea Bună. Am primit Mântuitor!

Vestea cea Bună: am primit Mântuitor! Dar lucrarea de mântuire a lumii nu era cu putință fără încuviințarea Sa.

Potrivit învățăturii Sfinților Părinți, Sfânta Fecioară era un vas desăvârșit, care cuprindea toate harurile duhovnicești și virtuțile dumnezeiești. ”… Un astfel de om nu s-a putut afla, pentru că „toți s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut: nu este cel ce face bine, nu este până la unul” (Psalmul 13, 352, 4).

Dar „când a venit plinirea vremii” (Galateni 4, 4; cf. Efeseni 1, 10), o astfel de persoană s-a găsit pe pământ.

„Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău”. (Luca 1, 38),

”Iubirea Maicii Domnului este desăvârșită”

Dar „așa cum iubirea Maicii Domnului e nemăsurată și neînțeleasă, așa și întristarea ei e nemăsurată și neînțeleasă pentru noi”, spune Sfântul Cuvios Siluan Athonitul.

Ea iubea nemăsurat de mult pe Dumnezeul și Fiul ei, dar iubea cu o mare iubire și norodul. Și ce n-a trăit ea atunci când oamenii pe care-i iubea atât de mult și a căror mântuire o dorea până la capăt au răstignit pe Fiul ei Preaiubit?

”(…)Nu putem pricepe aceasta, pentru că în noi iubirea de Dumnezeu și de oameni e puțină„.

”(…)iar când stătea lângă cruce, atunci întristarea ei a fost nemăsurată ca oceanul și chinurile sufletului ei au fost neasemănat mai mari decât chinurile lui Adam la izgonirea din Rai”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

  1. De ce oare evreii care-L primisera pe Iisus Christos cu flori calare pe asin si-L ovationasera ca Fiul lui Dumnezeu exact la o saptamana L-au condamnat la moarte, batjocorindu-l si ucigandu-L? Daca nu se stie raspunsul la intrebarea asta, Ortdoxia e departe de Adevar iar daca se stie si s-a tinut secret 2.000 de ani e si mai grav. Vina nu este a Lui Iisus Christos si nici a Sfantului si Bunului Dumnezeu. Vina este a Satanei care s-a bagat coada atat cat trebuie ca sa nu se cunoasca cauza adevarata a acestui deznodamant.

  2. Maria nu era „fecioara”. era femeie. casatorita. cu copii, deja. zamislirea a fost o hibridizare. Isus este Fiul Creatorului, insa nu cel al acestei „existente”.

  3. Cu ce faceti voi pentru satanisti,mai indrazniti sa va spuneti credinciosi? E ca si cum intr-un sat cu incestuosi si depravati toti merg la sluzba.Mi-am amintit ca in Spania exista multe sate de-astea,mai ales in Galicia (daca va intereseaza).Nu mi-a venit alt exemplu in minte.

  4. De unde până cand, cum ține angelismul la femei? 20, 40, 60 de ani? Ăsta-i produsul:crești cu Madonna la urechi și ca să nu plagiezi simulezi afabil o apariție peste soroc a divei în Dobrogea (Are You A Precrastinator? Or a Procratinator?)

  5. cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. baga studiu ca adevarul nu cade in bratele nimanui. cu cat afli mai mult, cu atat iti dai seama cat de NESTIUTOR ESTI, si cat de mic in fata tavalugului ce vine. credeti intr-o „religie” MINCINOASA SI MANIPULATOARE. ce dumnezeu cere adulatie contra frica, mah…? gandeste cu mintea ta, cauta si afla. adevarul NU vine nici de la mine (cine sunt eu sa iti spun tie in ce sa crezi), dar nici de la „ei”. CAUTA SI GANDESTE CU MINTEA TA- LIBERUL ARBITRU DARUIT TIE AICI, OMULE! NU INCETA NICI O CLIPA sa gandesti si sa critici, pana ce nu afli tu, prin munca ta! nu face rau si nu judeca. cam astea ar fi „poruncile”. nu exista „porunci”. exista liber arbitru si depasirea conditiei de criminal inascut…urmasii lui cain. pentru ca asta avem in noi.

  6. **criminal innascut*** (raspunsul era pentru Intrebare pentru Marin)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.