
Comerțul social devine din ce în ce mai important. Află care sunt cele mai interesante tendințe în acest sector și la ce ne putem aștepta!
Imaginați-vă că achiziționați un produs cu un singur click, fără a părăsi rețeaua de socializare preferată, în timp ce interacționați cu prietenii. Aceasta este promisiunea comerțului social, o tendință în creștere care perturbă peisajul comerțului electronic. În 2021, tranzacțiile pe rețelele sociale au ajuns la 492 de miliarde de dolari, iar până în 2025, se preconizează că 17% din vânzările de comerț electronic vor fi realizate pe aceste platforme.
Comerțul social oferă o experiență mult mai bogată și mai interactivă decât comerțul electronic tradițional și acest lucru se poate observa chiar și în cazul cazinourilor de top precum https://nv.casino/ro sau alte platforme de acest gen.Deci, cum funcționează exact acest fenomen? Care sunt provocările care trebuie îndeplinite? Să explorăm împreună dedesubturile comerțului social, pentru a înțelege de ce ar putea revoluționa modul în care facem cumpărături.
Platforme sociale și comerț social
În centrul revoluției comerțului social, se află giganții rețelelor sociale care și-au transformat platformele în mall-uri virtuale. Mai jos, vom discuta despre unele dintre cele mai mari platforme care au ieșit în evidență atunci când s-a lansat comerțul social:
Facebook și Instagram
Facebook și compania soră Instagram domină peisajul comerțului social cu un arsenal de funcții dedicate cumpărăturilor. Câteva dintre metodele prin care se efectuează comerț social pe aceste două platforme gigant sunt și următoarele:
- Marketplace – piața virtuală, permite persoanelor fizice și profesioniștilor să-și vândă produsele în doar câteva click-uri, în timp ce magazinele integrate oferă mărcilor un spațiu dedicat pentru a-și prezenta colecțiile;
- Reclamele pentru produse – precis direcționate, vă permit să ajungeți la un public înalt calificat și să încurajați achiziția imediată. În cele din urmă, cumpărăturile live, aceste sesiuni de vânzări live găzduite de influenceri sau experți, sunt în creștere și permit crearea unei legături unice cu consumatorii.
TikTok
Pe TikTok, platforma îndrăgită de generațiile mai tinere, comerțul social evoluează în ritmul tendințelor și provocărilor. Iată cum se desfășoară comerțul social prin intermediul platformei TikTok:
- Parteneriatele cu mărci – generează conținut creativ și captivant, în timp ce provocările hashtag-urilor invită utilizatorii să-și împărtășească experiențele cu produsele;
- Cumpărăturile live – își găsesc locul și pe TikTok, adesea sub formă de divertisment interactiv și dinamic, perfect adaptat etosului platformei.
YouTube
YouTube, platforma video, nu rămâne în urmă atunci când vine vorba de comerțul social. Există mai multe opțiuni prin care poate fi desfășurat comerțul social prin această platformă, inclusiv prin:
- Cumpărăturile live – au un loc proeminent aici, cu demonstrații de produse și tutoriale live găzduite de experți;
- Videoclipurile despre produse – informative și captivante, permit mărcilor să evidențieze caracteristicile și beneficiile produselor lor;
- Parteneriatele cu influenți – piloni ai comunității YouTube, oferă o credibilitate de neegalat și acoperire campaniilor de marketing.
Fiecare platformă socială are propriile puncte forte atunci când vine vorba de comerțul social. Pentru branduri, este esențial să stăpânească nuanțele fiecărei platforme pentru a adopta o strategie adaptată și astfel să ajungă la un public țintă și să își maximizeze șansele de succes .
Tendințe în comerțul social
Comerțul social continuă să evolueze, condus de tendințele care redefinesc experiența de cumpărături. Acest subiect va continua să se dezvolte pentru că tot mai mulți oameni par să-l aprecieze și să-l utilizeze aproape în fiecare zi. Printre cele mai notabile tendințe sunt și următoarele:
Creșterea cumpărăturilor live și a influencerilor
Cumpărăturile live, aceste sesiuni de vânzări desfășurate în direct pe rețelele de socializare, se confruntă cu o ascensiune fulgerătoare. Găzduite de influenceri sau experți, aceste evenimente permit brandurilor să își prezinte produsele în timp real, să răspundă la întrebările utilizatorilor de internet și să creeze o interacțiune unică cu publicul lor.
Utilizarea inteligenței artificiale și a realității augmentate
Inteligența artificială (AI) și realitatea augmentată (AR) își fac loc în comerțul social, oferind consumatorilor o experiență de cumpărături din ce în ce mai personalizată. AI poate recomanda produse pe baza preferințelor utilizatorilor și oferă consiliere informată, pe de altă parte, permite clienților să încerce virtual produsele înainte de a le cumpăra, construind încredere și reducând returnările.
Ce factori determină tendințele consumatorilor?
Consumatorii de astăzi cer mult mai mult ca răspuns la factorii sociali, demografici și economici. Cu toate acestea, este esențial să rămâneți la curent cu evenimentele care conduc cel mai mult tendințele consumatorilor în 2025 și apoi să creați modele de cumpărare adecvate care influențează direct succesul mărcii.
Înțelegerea nevoilor fiecărui grup țintă de generație poate ajuta la stimularea vânzărilor de afaceri. Generația Z, baby boomers, generația X, millennials și generația alfa nu au comportamente similare. Prin urmare, trebuie să personalizați idei de vânzări și promoții distincte pentru a vă încânta în mod eficient clienții.
Incertitudinile economice recente și crizele de mediu au determinat consumatorii să caute „durabilitate”, „etică” și „durabilitatea produsului”. Preocupările legate de sănătate și întreruperile lanțului de aprovizionare necesită, de asemenea, o mai mare adoptare digitală, unde consumatorii pot căuta comoditate, plăți flexibile și livrări mai rapide.
Fă cunoștință cu viitorul comerțului social
Comerțul social în anii viitori va fi un amestec de interactivitate, personalizare și experiențe de cumpărare fără întreruperi, aducând mărcile mai aproape de consumatori și făcând cumpărăturile mai atractive ca niciodată. Fiind în fața acestor tendințe, marca ta poate valorifica evoluția comerțului social pentru a stimula implicarea și conversia.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.