Viktor Orban ar putea să ajungă președintele Consiliului European

Posibilitatea ca Viktor Orban să devină președintele Consiliului European a devenit una plauzibilă după anunțul actualului șef al instituției, Charles Michel, scrie The Guardian.

Acesta  a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare din vară și că va renunța la funcția dacă va fi ales.
„Am decis să candidez la alegerile europene din 2024”, a spus Charles Michel.  „Dacă voi fi ales, îmi voi ocupa locul.

Consiliul European poate anticipa şi numi un succesor până la sfârşitul lui iunie, începutul lui iulie”, a declarat el.

În aceste condiții, până pe 1 iulie trebuie găsit un succesor pentru Charles Michel,  dată la care Ungaria va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Conform  tratatelor europene, în absența unui președinte permanent al Consiliului European, postul este ocupat de șeful de guvern al statului care se află la președinția rotativă, iar acesta va fi  Viktor Orban după data de 1 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

14 Comentarii

 1. Titlul este penibil. Care-i supărarea? Este Ungaria țară din UE? Este! Scrie în tratate ca are dreptul să devină președintele Consiliului European? Scrie? Discuția este fără rost. Victor Orban va scrie din nou la Președinția UE de la Bruxelles “ue” cu steagul roșu-alb-verde și va umple peretele cu zeci de steaguri ale Ungariei, va promova istoria și prezentul Ungaria și cu ceva minciuni despre trecut și va face perseverent cu mândrie reclamă maghiarilor la orice luare de cuvânt. Toată cinstea și beciuletul. Bravo lui.

 2. Poate ca Orban nu ar mai fi asa de belicos ca Misel si scUrssula….Si vom avea liniste si pace si mai putini migrnti pe continent.

 3. Ungurii vor strange si mai mult randurile in jurul lui Viktor Orban daca ue va face in asa fel incat sa nu ajunga presedinte. Si daca il lasa si daca nu tot bine va iesi 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

 4. Cred ca s au prins prostovanii ca el e singurul in stare sa mai salveze ce mai e de salvat.

 5. Fereasca Dumnezeu! Ungaria a fost si este dusmaul Romaniei si daca nu vom fi cu bagare de seama, vom pierede Transilvania. Cine sustine altceva este un habarnist!

 6. @Prostia ingroapa Romania
  vei pierde pe pm=ii !

 7. Alegerilela UE au locintre 6-9 iunie a.c,iar pres.rotativa a Ungariei incepe la 1 iulie a.c.
  Membrii Consiliului European sunt șefii de stat sau de guvern ai celor 27 de state membre ale UE, președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene.
  Victor Orban ,Klaus Werner Iohannis sunt deja membrii ai Cons.Europeana.
  Este putin probabil ca VO sa devina pres.CE,sunt deja in consiliu Mark Rutte,Donald Tusk,Georgia Meloni,in situatia in care Mitchel va fi ales in Parlamentul european, in consiliul in care va lasa locul liber ,inlocuitorul
  sau va ales prin întrunirea cvorumului (adică prezența a două treimi din membri).
  Ep utin probabil sa fie Victor Orban cel ales,politica UE fiind perturbata mereu de ac.individ,Ungaria sanctionata etc.NU zic ca a fost bine sau rau,pt.ca eu sunt o oponenta a politicii totalitare a Ue,insa nu-si baga astia elementul instabil si opozant in casa.
  „Teza”este prematura,hazardata si ciuntita ,lipsita de incredere in fata cititorilor cotidianul.

 8. Nistorescule, ce zici băi, n-ar fi mai bine Ciolace? Așa ar umbla câinii cu covrigi, evident de Buzău, in coadă prin toată iuropa!

 9. Din ciclul: luna plina și efectele ei asupra rezultatelor în ciclul gimnazial al elevului Bula.
  Azi: ar putea baba sa fie ministru de război? Ar putea, dacă ar avea un coiot. Ar putea romanii ajunge pe Luna. Firește. Pe Luna ianuarie au și ajuns.

 10. articol SF plin de fantezii neimplinite,de frustrari suveraniste,in nota comica ,in foto nataraul maghiar la 60 de ani intr-o splendida costumatie de clown,in luna a 4- a dpdv burdihan ;Idealul sau in viata,piticul atomic,se tine mai bine la 72 de ani

 11. EI NA, frustrari suveraniste. Leprele sataniste in blana de cioban ca Donald Duck, Putin si Viktor Orban, sunt venerati de idiotii utili de pe toata planeta, asa ca li se face pe plac.

 12. Michelu sa plece dracului, ca numai Ukrania are in cap.. Sa vedem cine-l voteaza…

 13. nu cred ca apuca, e prea suveranist..Pt inbotox , slava Z!(ca idee, se si intampla…::))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.