Campanie Viktor Orban descalecă în Transilvania

Premierul ungar Viktor Orbán va vizita Transilvania la începutul lunii iunie, luna alegerilor europarlamentare, transmite Maszol.

Orbán va sosi în Transilvania la începutul lunii iunie, subliniind astfel parteneriatul strategic cu UDMR, a dezvăluit joi ministrul János Lázár. În cadrul unei conferințe de presă de la Oradea, ministrul maghiar al construcțiilor și transporturilor a subliniat că nu numai maghiarii din așa-zisul „ținut secuiesc” , ci și maghiarii din diaspora sunt importanți, iar aceștia continuă să urmărească promovarea prosperității în patrie.

In regiunile de frontieră învecinate sunt susținute dezvoltări economice comune, așa că, de exemplu, în Ungaria se lucrează deja la conectarea județului Satu Mare cu rețeaua de autostrăzi din Ungaria, dar dacă există tendința de a face acest lucru în județul Bihor și Oradea, atunci s-ar întări şi legătura cu Debreţin.

Mai presus de toate, însă, România trebuie să intre în Schengen, important este ca granița să înceteze. Acesta este interesul nostru social, național și economic, a spus Lázár, amintind că guvernul maghiar a susținut în mod constant acest lucru până acum și continuă să îl considere crucial.

„Suntem buni aliați (…), dar nimeni nu îi poate reprezenta pe maghiarii ardeleni în Parlamentul European mai bine decât maghiarii ardeleni, iar acest lucru este foarte necesar”, a încurajat János Lázár prezenta la vot. În opinia sa, unul dintre cei mai mari dușmani ai alegerilor este pasivitatea, iar celălalt este concurența. El a subliniat că nu ar fi un mesaj bun dacă UDMR nu ajunge la 5 la sută, pentru că ar afecta și alegerile parlamentare din toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

19 Comentarii

 1. Spre ghinionul lor, sunt minoritari rau si ca orice putoi, umbla in putulica goala prin Romania. I se permite sa se faca de ras ? Asa pare, dar nici ai lui nu realizeaza.

 2. Ungurii merg la vot, isi cunosc interesele, pe cand romanii, cumparaturi, mici, bere, gratare. Rezultatul se vede de pe Luna

 3. Daca prezenta la vot este peste 70% udmr nu mai merge in nici un parlament NICI UE nici Romania . Dar pt asta trebuie ROMANII SA MEARGA LA VOT ,LUCRU CARE ESTE GREU DE REALIZAT .

 4. Cara cu geanta Transilvania în Ungaria?!, sau, cara bucăți pe cal și descăleca unde i se scoală?!

 5. Minoritari, minoritari, dar toate sondajele controlate de SRI au grijă să-i coteze cu peste 5 % pragul electoral spre a-i putea STS să-i scoată la atâta din calculator. Dacă România cu fost prim ministru și actual președinte al Senatului și prim ministru Ciolacu ot Buzău acceptă ca un exercițiu militar de desant în țara noastră să aibă centru de comandă în Ungaria la ce să te mai accepți. Mergeți de la Sebeș pe autostradă spre Ungaria să vedeți că toate fostele refigii au devenit benzinării MOL (Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt). Vine acum un vândut, Ion Lazăr devenit János Lázár, și în spiritul ibrâzniciei și sfidării apartenenței Ardealului la România declară că “în Ungaria se lucrează deja la conectarea județului Satu Mare (ungurii Satu Mare Carei cei mai înrăiți) cu rețeaua de autostrăzi din Ungaria, (DE CE? aste sunt prioritățile românilor), dar dacă există tendința de a face acest lucru în județul Bihor și Oradea, atunci s-ar întări şi legătura cu Debreţin. Deci nu-i destulă legătura Târgu Mureș și a Cluj Napoca cu Szeged prin Sebeș, trebuie direct! Domnul ministru Grindeanu, după fapte tot un renegat, face tunelul de la Nădășelu de 2,8 km să-i mai lege pe o autostradă să nu ocolească ungurii 70 km când vine iredentistul Victor Orban în secuime. Autostrada pentru români Craiova-Calafat-Lugoj poate să aștepte, că va fi gata cândva! nu-i așa, drumul de mare viteză Craiova-Pitești unde te înțepenești pe Valea Oltului, ca să ajungă afacerile în Europa pe mitica autostradă Pitești-Sibiu, nefăcută în 10 ani de navetă Iohannis (minim 3000 deplasări) ocolind 200 km. De autostrăzi Moldova poate pentru camioanele Ucraina și NATO nu petru români.

 6. „Rezultatul se vede de pe Luna” [un anonim lipsit de curaj, adica ungur]

  Ungurii se sinucid. 27% TVA = cash, cash, nem card !

 7. Orice investitor care aduce bani și vrea profit din Romania este bine venit!Daca stau bine ungurii din Romania stau bine și românii din Ungaria!

 8. …”dar asta nu e tot!”;observați: sub 5%…nu e un semn de prietenie-din partea cui?adică,să nu ne ducem la vot,ca să se vadă limpede ce buni preteni suntem,sau e directivă să se…umble la procente,ca să ne dovedim prietenoși?că,mai zice domnul…dar nu am înțeles prea bine aluzia cu „dușmanul Ungariei”, așa că mă abțin…

 9. Doar gascanii mai voteaza. E interesant ca nimeni inca n-a aparut sa-l pupe in dos pe autocratul preferat al iobagilor, fudul si populist, cu doua-trei fete. Poate apare marele scurs de dimineata sa-i faca un felatio integrum

 10. Stai linistit ! Procentul de participare, va uimi.
  Doar daca vor fi situatii catastrofale/naturale va fi imposibila, prezenta la vot..
  Altfel, va fi!

 11. Le grabeste Ciolacu Psd autostrada de la Targu Mures la Budapesta sa poata veni ungurii din pusta la munte. Planul actuala de autostrazi l-a copiat pe cel intocmit de specialistii lui Ceusescu de la IPTANA de pe timpuri. Singura deosebire este ca acei specialisti autentici au proiectat traversarea muntoasa dinspre Moldova spre Ardeal mult la nord de traseul actual impus de securistii romanului Magureanu. S-a vrut neaparat ca acesta sa treaca prin secuime si nu prin judetul Bistrita pe unde traseul era infinit mai lejer. Noul traseu este extrem de greu de realizat, prin munti si va fi (daca se va realiza vreodata) segmentul de autostrada cel mai scump din Romania Tocmai de aceea nu se va face niciodata, autostrada oprindu-se in secuime. Asta s-a si dorit.

 12. Uite că se mai interesează cineva și de Transilvania,cineva care nu este mult mai interesat de Zanzibar,de Insula Capului Verde,de Dubai sau alte zone turistice pe care și le trece în ”palmares” !!

 13. Castele, conace din Transilvania au fost construite de sasi si unguri
  In Teleorman sau Vrancea de ce nu este vreo cladire istorica de sute de ani??

 14. …nu vă mai inflamați,că dânșii au o recunoscută tradiție a „organizării”( că de aia au fost așa apreciați de la ciminterniști încoace,mai ales;și multi dintre ei sunt urmași ai tovarășilor cu o conștiință avansată…să vedeți cum vor avea(din nou)voturi prin zone prin care nici nu s-a auzit de maghiari…ce,vreți să ne dovadim „dușmani ai Ungariei”?Doamne,Ferește!

 15. @Un calator-Ce vorbești ?! Probabil n-ai vizitat Castelul boierului PSD Marian Oprisan situat in zona comunei Bolotesti-Vrancea, pe malul drept al raului Putna sau Palatul de pe domeniul din Bolintin Vale al boierului PSD Niculae Bădălău,sau alte palate și conace de politicieni sudiști(foarte multe pe malul lacului Snagov) mai impunătoare ca cele din Transilvania.

 16. Ungaria investește foarte mult in Transilvania,.”Descălecatu e cam de multișor,. Prima oară a fot in 440, pe urmă in 896,..și de atunci incoace Transilvania există și e așa cum e datorită maghiarilor,.maghiarii sunt de regulă disciplinați, educați și recunoscători..Iar Orban Viktor e o personalitate politică europeană de prim rang..Ce zice Orban. e lege,.Nu cred că vre-un maghiar va face altceva..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.