Viktor Orban face iar valuri cu războiul din Ucraina

Prezent la Forumul Diplomatic de la Antalya, premierul ungar Viktor Orban a susţinut că nu priveşte războiul din Ucraina „prin ochelarii” Kievului sau cei ai lui Putin”, ci din perspectiva ungară. ”Trebuie să reprezint interesele ţării şi ale naţiunii mele … când ceva este bun pentru unguri, voi susţine, iar când ceva este rău, mă voi opune”, a spus Orban, citat de MTI, transmite Agerpres.

Liderul de la Budapesta s-a referit la comunitatea de etnici maghiari din Transcarpatia, care locuieşte acolo de o mie de ani şi care acum este recrutată în armata ucraineană.

”Maghiarii mor în războiul din Ucraina”, a spus Orban, adăugând că aceştia aparţin naţiunii maghiare. Pacea în Ucraina ar asigura securitatea pentru ”vieţilor maghiarilor”, a argumentat el. ”Acesta este un motiv, dincolo de altele, pentru care noi, ca maghiari, ne angajăm foarte mult în favoarea păcii”, a justificat Viktor Orban.

În opinia sa, ar exista o şansă serioasă pentru pace doar dacă fostul preşedinte american Donald Trump ”va fi capabil să se întoarcă”. Orban s-a declarat convins că dacă acesta ar fi fost în funcţie când a izbucnit războiul din Ucraina ”nu ar fi existat niciun război acum”. Premierul ungar a confirmat că se va întâlni cu Donald Trump săptămâna viitoare, în Florida.

Întrebat dacă vede viitorul Ungariei în Uniunea Europeană, Orban a răspuns: ”Bineînţeles, dacă eşti ungur, eşti european”. ”Ungaria va avea întotdeauna un loc geopolitic special în Uniunea Europeană”. Cu toate acestea, el a adăugat că este vorba despre modul în care comunitatea europeană doreşte să îşi modeleze viitorul. În prezent, Europa se bazează pe o ideologie progresistă, liberală. Noţiunile de naţiune şi mândrie naţională sunt privite cu suspiciune.

”Nici valorile familiei nu sunt respectate, pentru că familia nu mai există în Europa”, a remarcat oficialul ungar. Premierul a spus că diferenţa de opinie între liberali şi conservatori este în creştere, dar a adăugat că actuala majoritate ar trebui să accepte că există poziţii conflictuale.

Întrebat despre viitoarea preşedinţie ungară a Consiliului UE din a doua jumătate a acestui an, Viktor Orban a afirmat că printre priorităţile sale se numără extinderea UE cu regiunea Balcanilor şi competitivitatea Europei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

53 de Comentarii

 1. Când este vorba de pupin.curismul „redactorilor”, nu publicați comentariile?
  Valuri de pupin.curism si lim.bism vomitiv, faci tu, v.m.!

 2. v.m.,de ce nu fac asemenea „valuri” și ineptul de la TreiCoceni & șleahta tradatoare de politruci pupin.curisti de ku.ruri occidentale?

 3. Evidentă ne e Evidența !
  Viktor Orban are BILE !
  Și Dulapul, măCiuca sau CioKalaKul BuZat AU !
  NEVOIE, măR🤮g…
  {● StatMajoriZdu’ GărZilor Patriotice Tulcene…WOW ! ●}

 4. Asa ar trebui sa procedeze si autoritatile din Romania, in interesul romanilor .

 5. Dar cand romanii mureau la Arcole si Marengo ptr Austro-Ungaria era bine?
  Dar cand romanii mureau in 1916-1918 ptr Austro-Ungaria era bine?
  Ce specie de primata este asta sluga putinoasa!……[Rumburak]

 6. Ce om inteligent, cata prestanta hungureasca are in el, cat de devotat ii este Orban lui Putin!
  Imi vine sa-l pup peste tot.
  [Eduardovici K K t KuMotzov ot CZernopartZovo-cititor pasionat de Pravda si Murzilka]

 7. Daca vreun lider romanesc va adopta vreodata o pozitie precum acest Orban, cu siguranta romanii IL VOR ASASINA. Asa cum au facut de-a lungul intregii lor istorii cu toti patriotii nationalisti.

 8. MaRoh a aparut Rimbural si ne spine ca unfurii si romanii trebuie sa moara in razboiuk din Ukraina pentru ca romanii transilvaneni au murit in primul razboi mondial, lupyand in armata aostroungara.

  ma baietas, asta justifica gaprul ca minoritaile ulrainiene de care guvernele succesive de ;a Kiev, fin 2014 incoace isi bate joc de minoritatati, iar acum le transforma in carne de tun?

  Atat poate creierul tau?

  Tu a cui pudel jigarit esti?

 9. De pus in rama: ”Trebuie să reprezint interesele ţării şi ale naţiunii mele … când ceva este bun pentru unguri, voi susţine, iar când ceva este rău, mă voi opune” – asa ar trebui sa procedeze si leprele de la Bucuresti care au jurat credinta tarii, sa deserveasca Romania si pe romani, nu sa pupe kwrwri straine!

 10. fu tutibis ericam atiideg unoiinop inci nu ungurii l-au trimis si austria pe toti nu numai pe romani.

 11. Păi mor și romîni cu siguranță,. Dar aude cineva vocea lor, ”BASARBENILOR”, după care curg balel politicienilor romîni fuduli ?? Nu bre, doar ukraina poate orice cu romînu,. Ia Sulina, Ia Constanța, profită și introduce arme și bagaje,. Deci romania e preș pentru ukran, , deci cum să fie temă soldatul romîn inrolat de ukran țintă pentru rus ?? Are romînu vre-un oscior să ridice problema ??

 12. Poate fi mai mult, trimitand din minoritati reduci procentul…cu multi ani in urma comunitatea romanesca a facut apel care Romania sa nu fie trimisi copiii sa lupte in zona Dombas unde deja murisera tineri romani. Zilele trecute a fost un articol in Cotidianul despre un bombardament, iar cel care era citata era un tanar de 25 de ani/vecin/localnic intervievat. Deci nu toti tinerii au fost chemati sub arme. Mai este ceva una este sa recrutezi N din cateva sute de mii de locuitori si alta din zeci de milioane. Ukraina avea 43 de milioane, din care 77% ukraineni, iar minoritatea romana/moldoveana 0,85% sau maghiara 0,32% deci nici un milion…In vremea austro-ungarilor romanii reprezentau o majoritate ignorata de stapani, deci semisclavi pe care ii puteau lua la oaste cu arcanul cum ne povesteste si Ion Creanga…Azi Transilvania are o populatie comparabila cu populatia Austriei sau Ungariei, de te intrebi cum de s-au lasat supusi de altii.

 13. De ce am crezut in 2021 ca Putin nu va ataca Ucraina? …Pentruca presupuneam ca Ucraina va renunta la NATO cand 120.000 de soldati rusi asteptau la granita sa….Cum Ucraina nu a renuntat la NATO era clar ca este angajata pe calea distrugerii Rusiei cu ajutorul NATO….Legile introduse in Rada preconizau ca Ucraina sa se substituie Rusiei, limba rusa dominanta trebuia sa fie limba ucrainiana. Nazismul ucrainian nu mai avea limite stiind ca e sprijinit de Occident.
  …Prin urmare Putin a fost obligat sa atace Ucraina.

 14. Și tu, Orban!
  Întreținerea minciunii că în Ucraiiina e război nu teatru de război. Greu trebuie propagandei să-i fie să-l mai vîndă pe Orban de Budapesta opoziție, salatorul Europei și al rasei albe. Nu vă doare neuronul să-nghițiți două găluște ce se bat cap în cap; un asiatic (turic) ce salvează Europa, rasa albă. (majoritatea maghiarilor sînt localnici maghiarizați)

 15. Ma mira ca Victor Orban nu e nazist cum sunt cam toti politrucii Romaniei din ultimii 25 de ani…Rezulta ca Victor Orban nu e rusofob, deci nu e prost…
  Probabil si rusofobia in Ungaria este mai redusa, rezulta ca ungurii nu sunt prosti….De aceea ii invidiez….ma oftic ca romanii sunt mai primitivi.

 16. Respect pentru Orban si politica Ungariei si la gunoi cu guvernul corupt al RO niste tradatori si infractori

 17. Cum dracu sa nu- i invidiez pe unguri cand vad la TV ca dintre politrucii rumuni doar Diana Sosoaca nu e rusofoba? Cand il vad pe pesedistul Titus Corlatean cum se umfla rusofobia in el? Chiar crezusem ca omu nu e semi – analfabet..

 18. @Pupin.curistu’ de serviciu-chiar ești pupincurist după cum te autodenumești și după cum te exprimi.Probabil că ești și sosoc inept.Mi-e milă de tine!

 19. Nici nu poate fi vorba ca Victor Orban sa fie rusofob si prost. El este ruso-sluga desteapta. Rusofobia in Ungaria este redusa datorita (adica e de bine) faptului ca rusii i-au salvat pe unguri de capitalism in 1956. Deci au motive f serioase ca sa-i iubeasca pe rusi.
  De asemenea, Victor Orban nu-i nazist. El este revizionist si nationalist extremist. Invidiaza-i pe unguri ca ai de ce……[Rumburak]

 20. Și uite cum omul politic Orban Victor va conduce Europa timp de șase luni. Și doamna Dancilă a condus Europa timp de șase luni.
  Marele Conducător, superintelectual inegalabil și fără de pereche încă mai zgârie pe la uși.
  Pentru cine are ochi să vadă.

 21. O știre luată de undeva:”…se va întâlni, în Florida, cu fostul preşedinte american Donald Trump, pe care a menţionat că îl respectă foarte mult”. Cine se aseamănă, se adună.Corabia nebunilor.Orban este un putin mai mic.Si gras va balena Sosoaca.

 22. SUPĂRARE, SUPĂRARE, vai ce MAAAARE SUPĂRARE !
  La Ceata lu’ Pițigoi, ce face spume că Viktor Orban nu se duce să ALUPĂGUS 🥳ului KhaZar de la Kiev.
  Luați, buey, niște Rudotele !
  Nu ajută ? CarBaxinați cu 2 pahare de apă, măR😜g
  {●●● ChimiZdu’ 2 × perfectMICȚIONAT la CEPECAca…WOW !●●●}

 23. Nu-s valuri.
  Orban e mai copt la cap decât ființele lgbt-iste și comissarii europeni..El inca tine minte cei aceea fși cum se fac copiii..

 24. „Ungurii” din Ukraina sunt de fapt slavi maghiarizati care n-au nicio treaba cu hoardele hune sosite acum 1000 de ani in Campia Panonica.Populatia maghiara mai are foarte putina gena hunica,cea cu trasaturi asiatice,iar acestia majoritatea se declara „cigany” si „szekely”.

 25. Limpede și Evident ne este, întregului Sistem paraSolar etc.
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Viktor Orban așteaptă răbdător să MUTE DECISIV:
  Și să ia inapoi TransCarpatia de la neoNaziștii Urcaci tembeli.
  Și Ficusul, măCiuca sau Ciovrigaru BuZat așteaptă să ia inapoi:
  Prafu’ de pe tobă, măR🤮g…
  {● StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene…WOW ! ●}

 26. Eu nu mai inteleg nimic. De unde stii tu ca romanii sunt rusofobi? Dupa nr de clickuri? Pai dupa asa ceva, ia sa vedem: discursul lui WP pe yt: 1,5 mil dupa 2 zile gen. Melodia Olandei pt Eurovision, Joost Klein- Europa-pa-pa (cica e despre tatal lui, papa, dar percuteaza pe mai multe nivele, unul cam creepy) are peste 4 mil vizualizari in 2 zile, un adevarat record. Inceputul: Europe, let’s come together, Eoropa-pa, Europa-pa, it’s now or never, Europa-pa, Europa-pa. Poti s-o vezi pe yt. Joost Klein 4m keer bekeken vs Putin 1.5 m keer bekeken. Concluzia: Joost Klein is groter dan Putin. Soundul e f catchy. Sunt unii care deja il propun pe Joost Klein in locul lui Von der Leyen :)) asa-i genZ-ul. Back to Orban. De unde stii tu ca Orban de fapt nu e cu Austria (catel) care daca ii zice sa nu latre la Putin, atunci nu latra?

 27. Daca Orban e sluga lui Putin cu atat mai mult Johanis e pupincuristul lui Biden.

 28. Pacat ca nu avem si noi conducatori sa iubeasca tara si poporul. Avem doar corupti, vanzatori si tradatori, lichele si incompetenti.
  De asta am mai multa incredere si stima in Viktor Orban decat Ciuca, Ciolacu, Citu, Turcan, Grinda si altii.
  Toti care il injurati pe Orban, sa va uitati in ograda voastra mai intai.

 29. Ghiță (să investim în educație,extr spune:
  03 mart. 2024 la 9:30

  @Pupin.curistu’ de serviciu-chiar ești pupincurist după cum te autodenumești și după cum te exprimi.Probabil că ești și sosoc inept.Mi-e milă de tine!
  FIE-TI MILA DE MATA ,CARE LA FIECARE FATARE DEBORDEAZA CATE 15 HAHOLISUINI,NEEDUCATI, CA TINE !

 30. @ rumburak…In 1956 problema ungurilor era faptul ca Sovieticii au dat Transilvania Romaniei in 1945…Ca dovada, in 1919 ungurii l – au adus la putere pe Comunistul Bela Kun in ideea ca acesta le va aduce Transilvania….Pentru Ungaria si Comunismul era bun daca le aduce Transilvania.

  maniei.

 31. …este uns și ghidat de Zombilică de la Casa de Nebuni ( exponentul complexului financiar- militar ) iubitor de războaie cu „our democracy” și curcubeul in gură !!! … Dacă ” micuțul” hun poate spune ” Fuck NATO ” – și mue, urmărind interesul națiunii maghiare , înseamnă ca știe el ceva din …viitor ! …Dacă ” Stalin și poporul rus , Fericire ne- a adus ” , acum de bunăvoie și nesiliți de nimeni am transformat regiunea de est în „Flancul estic” cu baze militare cu riscul ( probabil și posibil, zice hiena- gălbejită ) de a deveni poligon ( poate radioactiv ), CORUPȚIE cat cuprinde , cu ALOGENI IN FUNCTII PUBLICE – trădători de neam românesc , o sub-colonie cu guwernator și toate slugile auxiliare în guwern , o industrie autohtonă inexistentă, o agricultură care asigură necesarul alimentar din …IMPORT , un JAF FARA LIMITE expus zilnic de TV-urile manipulatoare și complice , …, și o DATORIE EXORBITANTĂ spre 200 MILIARDE EURO ( cu care s-au vopsit realizările SOCIALISMULUI !!! ) .

 32. Mi-e greu să cred că acest conflict se va opri curând. ucraina are o lege care interzice negocierea cu Vladimir Putin. Or acesta din urmă tocmai este pe cale să câștige la pas un nou mandat. Pe de altă parte, chiar de-ar vrea ucraina, se pare că Rusia nu are niciun interes ca operațiunea sa se încheie curând. In opinia mea, criminalul de război,Vladimir Putin va accepta sa discute de pace numai după ce rușii vor fi eliberat complet următoarele regiuni: Harkov, Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odessa, Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk, adică toate regiunile rusofone din ucraina. Or mai e mult până într-un asemenea punct. Și nici nu cred ca se va întâmpla.Pentru motivele de mai sus nu cred că sunt șanse ca acest conflict sa înceteze curând.

 33. Viktor Orban munceste din greu in favoarea Rusiei. Asta a fost clar de la inceputul razboiului.

 34. „Trebuie să reprezint interesele ţării şi ale naţiunii mele” NU ASTA SCRIE ÎN JURĂMÂNTUL ALEȘILOR -DE LA PREȘEDINTE LA CONSILIERII LOCALI???(ȘI ÎN ROMÂNIA=PROTECTORATUL DEVESELU????)

 35. @ ROMexit,dacă Putin e idolul tău înseamnă ca ai scăpat de la ospiciu.Sa chem poliția?

 36. Pentru oricine este normal și are mansarda mobilată e clar că rusia nu poate pierde. Alternativa este războiul nuclear și terminarea vieții pe terra. Putin a afirmat-o din nou. Le-a reamintit borfașilor europeni fuduli, a mișcat și ceva arme să se vadă că le are in dispozitiv. Iar Putin este consecvent.. Ceea ce zice face, nu minte și nu exagerează. Deci imbecilii care incă forțează războiul, incă escaladează și provoacă, ar trebui automat puși sub acuzare internațională.. Aici clar nu rusia sau Putin sunt de acuzat.

 37. „Trebuie să reprezint interesele ţării şi ale naţiunii mele” NU ASTA SCRIE ÎN JURĂMÂNTUL ALEȘILOR -DE LA PREȘEDINTE LA CONSILIERII LOCALI???(ȘI ÎN ROMÂNIA=PROTECTORATUL DEVESELU????)

 38. @ mujicul aBuZat 13:38
  Ai uitat să ne spui că Ficusul, măCiuca, Ciovrigaru BuZat și ceilalți eduKKatZi PERNICIOȘI muncesc din greu în favoarea Romănilor, măR🤮g !
  {● 2×perfectMICȚIONATU’ la CEPECAca ●}
  P.S. Ai rămas fără buZe ventuZând 🌈ul 🥳ului PianiZd, măR🤣g

 39. Asta e lovit rau de tot, nu are respect pt nimic, nici macar ptr poporul care l- a ales( dac- or fi pe bune acele alegeri), vremurile s- au schimbat, dar el a ramas in evul mediu!

 40. @ „Liniste, latra pudelul lui Putin!”, 03 mart. 2024 la 8:00
  „Dar cand romanii mureau la Arcole si Marengo ptr Austro-Ungaria era bine?
  Dar cand romanii mureau in 1916-1918 ptr Austro-Ungaria era bine? […]……[Rumburak]”
  Bă, jeg regățenesk, ai ajuns să-mi confiști mișelește și stră-bunicii și bunicii transilvăneni, și eroismul lor, javră balkanikă?! Nu-i destul că ne-ați furat toată munca, timp de un „centenar” nenorocit, după 1920, hoților, ca să vă faceți și voi orașe, Bukalele, biserici hortodokse, și fabrici ce au ajuns falimentare, putorilor? Nu-i destul că ați împușcat din întuneric, mișelește, grănicerii români ardeleni din pichetele de graniță austro-ungare de pe Carpați, în 1916, în atacul MÎRȘAV, FĂRĂ DECLARAȚIE DE RĂZBOI, împotriva ALIATULUI ȘI PROTECTORULUI VOSTRU pînă atunci, Austro-Ungaria? …ca să afli și tu, Imperiul Austro-Ungar a luptat în război (inclusiv stră-bunicul meu, în Galiția și pe alte fronturi!) timp de 4 ANI: 1914-1918! Nu au fugit ca LAȘII CUM AȚI FĂCUT VOI, REGĂȚENII! Care ați călcat cu opincile voastre jegoase pe pămîntul Transilvaniei TIMP DE 3 (TREI) SĂPTĂMÎNI, înainte de a-spăla-putina… HAHAHAHAHAHAHAHAHA! …și care ați întrat gălăgioși lătrători (că ăsta-i felu’ vostru, balkanik) în 1916, și ați plecat mukle$$, cu-coada-‘ntre-picere, în 1917, DUPE 1 AN de retrageri și dezertări! LAȘI PERPETUI ai Istoriei! „întorkători dă arme”… HAHAHAHAHA!

 41. Axon, Titus de la Corlatele e adventist si servicist deci nu e patriot si e rusofob.

 42. Magarului de azi la ora 17:12:

  Vorbesti numai prostii, latrind la luna ca un ciine turbat.

  Austroungaria nu a fost nicidecum protectoarea Romaniei. Tratatul incheiat cu Puterile Centrale era odios in ochii opiniei publice, prin excelenta filoantantista. Romania a intrat in razboi cu declaratie de razboi, mincinos ordinar. Tot minciuna ordinara este sa spui ca pichetele de frontiera austroungare erau garnizonate de romanii ardeleni, cind se stie ca acestia simpatizau cu Romania. Esti rau dus cu capul dupa cite prostii spui, si inca repetat.

  Nu te mai lauda cu vitejia voastra. V-au batut sirbii, de capre riioase cu coada sus ce erati. Nici cu loialitatea nu va puteti lauda. Ati fost mereu la remorca germanilor, dar i-ati abandonat, dupa ce le linseserati cizmele. V-ati dat apoi cu bolsevicii, ca poate poate. Nici azi nu sinteti mai brezi. V-ati gudurat pe linga Europa, dupa cum v-ati gudurat pe linga Hitler si Mussolini. Acum, ati gasit iar pe linga cine sa va gudurati. Credeti ca va va merge?…

  Relativ la Romania, ea a fost singura tara din Antanta care a luptat simultan, pe propriul teritoriu, contra tuturor armatelor Puterilor Centrale, si asta fiind practic singura, caci armata rusa a excelat prin non combat si sabotaje. Romania a iesit din razboi numai cind rezistenta nu mai era posibila, prin iesirea rusinoasa a Rusiei din razboi. Putea oricare armata face altceva? Nici un istoric cu scaun la cap nu sustine contrarul. Dar de unde scaun la cap la vagabonzii prin lume si istorie? Ei au doar fumuri.

 43. Maghiarului de la 17.12.Care e orasul din Europa cu cei mai multi maghiari, dupa Budapesta? Daca va „put” regatenii, ce cauta UDMR ul, Digi, Mol, firmele de service canalizare anexe Metrorex, F and H Channel, la care eu ma uit, pe aici? Dar Cruduta Kovesi si primul ei soț ? În rest, discutia ar fi prea largă si prea subiectiva …As spune doar atât: cand ai pretentii sa „civilizezi” /conduci alte culturi, popoare, ținuturi, si sa ei ce îti e de folos de la ele,le ei pe toate LA PACHET.

 44. In opinia idiotului de Orban si a celor care il sustin, cetatenii ucrainieni de etnie maghiara nu ar trebui sa participe la razboiul impotriva rusilor. Dar cetatenii maghiari de etnie romana (de exemplu) ar trebui sa apere Ungaria lui Orban daca aceasta ar fi atacata de – sa zicem – Serbia?

 45. @Adrian, 5:48 Dar dumneata, domnule/doamnă, de ce nu participi la războiul împotriva rușilor și te rezumi doar să ingerezi fecale pe aici, pe forum??

 46. Forumurile acestei publicații a ajuns locul unde prospera cea mai abjecta propaganda antiromaneasca, atit ca forma cit si continut. Felicitari redactiei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.