Vila istorică din Parcul Brătianu din Oradea a fost vândută prin licitație publică, iar fondurile obținute din vânzarea imobilului vor fi utilizate pentru cofinanțarea proiectelor derulate din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor.
” Aflată în centrul Oradiei, pe strada Parcul Ion C. Brătianu, nr. 8, vila a atras șase cumpărători interesați, dintre care doi au depus oferte. Astăzi (vineri – nr.), comisia de evaluare a desemnat câștigătorul.
Imobilul, compus din vilă și teren, a fost achiziționat de compania orădeană Fashion Shop SRL pentru suma de 3.510.000 lei. Urmează semnarea contractului de vânzare – cumpărare.
Fondurile obținute din vânzarea imobilului vor fi utilizate pentru cofinanțarea proiectelor derulate din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor:
– reabilitarea noului sediu de pe strada Republicii din Oradea;
-modernizarea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai;
– construirea Centrului Cultural Multifuncțional”, arată CJ Bihor.
Conform sursei citate, proiectul clădirii datează din 1910 și are elemente decorative specifice stilului Art Nouveau. A servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român și a intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997.
De atunci a avut diverse întrebuințări, însă din 2021 a rămas neutilizată, după reorganizarea activității instituției, mai precizeaza institutia condusă de Ilie Bolojan.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Comentariile sunt închise.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Presedinte scrie pe Bolovjan! Am obosit cu mediatizarea tembela, de un deceniu, a domnului din Grup Cluj. Oare Boculetzul va fibiar Prim Ministru? Eu zică ca da.
mdeh,…doar, este averea lu’ tat-su ..!! ma, da’ prost mai e’ rumanu …!!
Mă, degeaba redenumești parcul sau chiar vila in cauză, este evident că nimic nu e romînesc acolo.. Nu e concepția, banii și munca romînului.. Romania și-a luat angajamente nenumărate de a retroceda bunuri confiscate.. Această vilă de ce este in proprietatea altora și nu a adevăraților proprietari ??
In multe orase din Romania ar trebui vandute la licitatie casele pe care le administreaza primariile si le inchiriaza pe sume modice la asistati sociali.
@ Fiind vilă istorică este și patrimoniu istoric, patrimoniul istoric fiind și bun public dacă este și în administrarea unităților administrativ-teritoriale, deci bunuri inalienabile, ?
De ce a vandut-o, e proprietatea lui? Nu cumva e proprietatea statului român și, obișnuiți să vândă orice, vând pe banda rulanta orice in loc să o reconstruiască și să o pună în circuitul turistic roman?
Reamintesc, doar banii care circula produc alti bani, banii imobilizati in valori instabile produc, in general, pierderi.
Comentarii blocate, mai puțin înveninatul Mare urs. Nu poți scrie nimic despre Oradea lui Ilie Bolojan și Florin Birta sau relatările despre Austro Ungaria lui Dan Orghici că nu se dă, de-ți vine să crezi că istoricul Cotidianul a fost cumpărat de MOL Ungaria.
„Se pare ca” cine a cumparat-o spala bani.
A vandut la unguri ?
@ marele urs. Arhitectura respectiva era comuna in tot Imperiul Habsburgic. O regasesti in Cehia, Slovacia, Croatia, Austria, Ungaria, Polonia de sud, Transilvania, banatul sarbesc…..Dar asta nu inseamna ca era unguresc, nu ,deloc. Acesta era stilul consacrat al vremii, romanii construiau asa.
@Emile: corect, în ultima vreme, Cotidianul este mama cenzurii.
nicu olahus: de exemplu Palatul Episcopiei Greco- Catolice, arsă. Na, aia, da!
Proiectatá la Budapesta.
Altminteri „stilul seccesionist maghiar” e de neconfundat de la Budapesta, până la Odorheiu- Secuiesc, de la Tg. – Mureş la Szabadka ( Subotica), de la Kecskemét la Oradea. Oare de ce?
fi luat-o vre-un carpaci!
Astia au ajuns fala Romaniei!
Ca romanii au fost alungati…