Vila renovată la secret. Noi precizări de la Ciolacu şi Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, despre vila de protocol din Bulevardul Aviatorilor unde se fac lucrări şi care ar putea fi atribuită preşedintelui Klaus Iohannis la finalul mandatului, că este vorba de o clădire cu risc seismic, monument istoric clasa A. ”Ce am întrebat la RA-APPS şi mi s-a răspuns foarte clar: niciun ban de la bugetul statului nu a fost investit. Aşa este decizia Consiliului de Administraţie. Sunt din venituri proprii”, a explicat Ciolacu. El a precizat că şeful statului nu i-a cerut un spaţiu locativ sau să aprobe vreun ban pentru o clădire din România care să devină reşedinţa acestuia.

Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la RTV pe ce cheltuie Regia Protocolului de Stat între 7 şi 9 milioane în renovarea unei vile.
“M-am lămurit. Nu este niciun act normativ în Guvernul României, la Secretariatul General care să aloce bani pentru acea clădire. Mai mult, este o decizie a Consiliului de Administraţie. E cu grad seismic, din ce am înţeles eu, este o clădire reprezentantivă şi în al treilea rând este monument istoric clasa A”, a explicat premierul.
El a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre viitoarea sa locuinţă după ce îşi va încheia mandatul.
“Eu cu preşedintele României nu am avut nicio discuţie cu privire la viitoare locuinţă a domniei sale. Preşedintele României nu m-a sunat şi nu mi-a cerut spaţiu locativ sau să aprob vreun ban pentru vreo clădire din Bucureşti sau din România care va deveni reşedinţa preşedintelui după ce îşi termină mandatul. Ce am întrebat la RA-APPS şi mi s-a răspuns foarte clar: niciun ban de la bugetul statului nu a fost investit. Aşa este decizia Consiliului de Administraţie. Sunt din venituri proprii, au hotărât – şi nu este singura clădire – să facă aceste investiţii. Mi se pare imens. Am înţeles că până acum s-a investit în consolidare în jur de două milioane de lei, fiind o investiţie multianuală. Acesta este adevărul. Nu am la Guvern, la Secretariatul General, verbal nu am avut niciodată o discuţie, nu e făcută nicio solicitare de la preşedinte”, a afirmat premierul.
El a precizat că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Vila Lac 1.
“Este acelaşi lucru care s-a făcut şi cu Vila Lac 1. S-a făcut un studiu. Acolo sunt sumele umflate. Priorităţile le stabileşte, în cazul la Vila Lac, Guvernul României şi am spus că nu este o prioritate în acest moment, cu toate că este o clădire reprezentativă şi la Regie, este Regia Autonomă, au decis, sunt mai multe clădiri, nu este singura din câte am înţeles, îmi vor trimite toate documentele, să facă aceste investiţii”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă că nu trebuie speculat faptul că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, va solicita o locuinţă de la RAAPPS la terminarea mandatului şi, anticipat, faptul că se va muta de la Sibiu la Bucureşti doar „pentru că are dreptul la o casă”.

„Nu am niciun fel de date şi de aceea nu vreau să speculez. Ceea ce vă pot spune este că nu există niciun fel de solicitare şi cred că, într-un final, preşedintele poate să facă o solicitare pentru o casă sau poate să nu facă. Depinde de fiecare. Pentru premieri s-au pus la dispoziţie case de la RAAPPS. Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă. Nu cred că trebuie să anticipăm şi să speculăm că domnul preşedinte se va muta de la Sibiu la Bucureşti doar pentru că are dreptul la o casă”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, într-o emisiune la Antena 3.

El a precizat că a întrebat la Secretariatul General al Guvernului şi a aflat că „reabilitarea diferitelor edificii ale RAAPPS nu se face din fonduri guvernamentale, ci din fonduri proprii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Partidelor din opozitie: modificati Legea nr. 406/2001 si acordati locuinte gratuite NUMAI celor ce nu detin locuinte in proprietate cu 2 ani inainte de participarea la alegerile prezidentiale.

 2. „Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă” !! Slanina asta afumata ne crede prosti si intentionat incurca „borcanele” ! La el e vorba de o locuinta de serviciu, pentru timpul cind isi lafaie curu’ pe scaun la Senat, la Prostovanis e vorba de cu totul altceva, despre locuinta pe care statul mafiot roman o face cadou DUPA incheuerea mandatului tuturor canaliilor care s-au perindat pe la Cotroceni si au facut doar rau tarii ! Cit despre „reparatii din banii RAAPPS” … si aceasta oficina mafiota cui apartine, daca nu statului ? Si banii lor de unde vin, daca nu de la noi ? Sictir, maCiuca proasta si mincinoasa ! (ps : cine a spus ca Prostovannis se va muta cu Leanta lui cu fitze in aceasta locuinta ? Nu, nene, probabil ca o va inchiria la vreun ciuhap cu bani sau la vreo ambasada !)

 3. E secret de stat infracțional organizat politic, cumva? Trebuie sa se ajungă la fapt împlinit sa se demonstreze minciuna din gura in gura a politicienilor?

 4. „Statul subteran” internațional format din totalitatea serviciilor secrete care lucrează în comun , își răsplătește slugile importante cum sunt acești președinți de tip guvernator și care îndeplinesc sarcinile trasate de a subjuga țările în care sunt promovați prin campanii agresive de PR și numiți prin alegeri falsificate.

 5. asta e din ciclul „iesiti voi sa intram noi ” ! comunistii au construit toate vilele pe care se bat astia de acuma; si nu au luat nimica:nici ei ,nici mostenitorii lor. sub domnia lui Carol I s-au construit castele si case care apoi au fost restituite urmasilor… desi in ambele situatii era vorba despre truda poporului roman. Massena,maresalul lui Napoleon a construit o vila superba la NISA. Acum e muzeu,in proprietatea statului francez (asta,Maresalul,n-o fi avut urmasi?! ba da,dar au fost chibzuiti.) mesajul e limpede:faceti muzee din casele astea celebre(macar si pentru faptul ca intretinerea unui muzeu costa mai putin decat daca ar locui acolo un vremelnic(era sa spun nevolnic).

 6. …nu exista dubiu…asa cum filosofie se traduce prin dragoste de intelepciune, stim ca mutul sufera de casofilie care se traduce prin dragoste de case!… este atat de bolnav incat nici numai conteaza cum le obtine, cu exceptia singurei metode care-i face rau: contract de vanzare cumparare…altfel, ca le fura, ca sunt donatii, orice, numai mocaciune sa fie!…

 7. De ce va mirati ca reparatiilela viloiul protocolar costa 7k mii euro? In suma este inclusa si plata utilitatilor pe urmatorii 5 ani, stiind bine ca plavanul national si a lui uscata de Sibiu, sunt oameni chibzuiti, care prefera sa puna banii la ciorapel si sa-si mai cumpere cate o „casuta”, in loc sa-i zvarle pe gazul rusesc ori americanesc. Este, pana la urma o datorie europeana sa sabotam orice import de gaze rusesti, aduse cu vaporul de peste balta atlantica. Noi, poporul de rand, avem datoria de a strange cureaua si de a bloca termometrele la 18 grade, iar el, carmaciul luminos,impreuna cu a lui tovarasa de viata va fi incalzit din banii colectati de ANAF dupa ce va fi dotat cu armament letal

 8. Media ‘gica-contra’ne-a bazait 10 ani cu casele lui Iohannis,cu uite suspendarea -nu e suspendarea ,cu forumul german,acum cu vila care in clar nu ii este destinata,doar doar ,dar nimic

 9. Sa se elimine din legislatie aceasa aberatie cu atribuirea de locuinte Presedintilor, sa se aplice modelul merican ,daca tot ii pupam in cur si stam capre in fata lor !

 10. cum au deja pensiile speciale asigurate,exagerat de mari si mai vandalizeaza banul public ptr „extasy” extra .. lux ,intr-o tara bananiera … pe banii fraierilor (salarii mici si pensii mizerabile ..suficiente ptr conservele de peste cu viermi de la mall) si promit prin emisari (Ciolacul pufos si cu parul cret) ,pe hartie, salarii de 1500 euro …2000 euro ,urmand sa uitati de promisiune dupa alegeri).
  exact cum si vacutele de la ANTENA 3 s-au afisat(in disperare de audienta ,care le aduce banii de salarii si castiguri varanului si sleahtei) cu Nasui (mai tine minte cineva cum ministrul habarnist ignora pe salile parlamentului proastele de reporterite de la antene?) asa si cu cine trebuie sa termine manadatul de presedinte,cu traditia NORMALA a praduitorilor satului la lins borcane de lux,cu aceste costuri descrise de reparatii => POLITICIAN ROMAN= POVARA PTR NATIUNEA DEJA PRADATA,TOT DE POLITICIAN,IN TIMPULUI MANDATULUI 😀
  aceeasi tara corupta din `89 , dupa moartea/”moartea” prostului ,care ,cu putinul material cenusiu si=a inchipuit cum sa faca o economie minima functionala, intr-o industrie prea functionala ptr tara noastra codasa!

 11. Alt jaf , acum pentru mămăligă prezidențială care are nevoie de-un palat deși e o nulitate din orice punct de vedere îl iei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.