Întăriri la MAI: Guvernul a deblocat angajările

poliția română

Guvernul a aprobat deblocarea a 5.200 de funcţii vacante de execuţie din structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru ocuparea cărora se vor organiza concursuri şi examene, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o altă decizie a Guvernului se va concretiza prin deblocarea ocupării a 5.200 de funcţii vacante de execuţie din structurile MAI. Pentru ocuparea acestora vor fi organizate concursuri şi examene. Această necesitate vine ca urmare a obiectivelor cu impact deosebit de important la nivel naţional precum: migraţia, mecanismul Schengen, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru lupta antidrog, combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a crimei organizate”, a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, prin memorandum, se deblochează şi posturi vacante din reţeaua sanitară a Ministerului Afacerilor Interne.

„Este vorba despre posibilitatea de a fi ocupate prin concurs sau examen: 338 de posturi pentru personal medical vacante din spitalele din subordinea MAI. Această decizie vine, de asemenea, după ce în precedenta şedinţă de Guvern au fost deblocate alte peste 2.000 de posturi din spitalele din subordinea autorităţilor locale. Per total, de la începutul acestui an, circa 7.600 de posturi din întregul sistem medical au fost deblocate pentru a putea fi ocupate în cel mai scurt timp”, a precizat Mihai Constantin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. migraţia= populism agenda
  mecanismul Schengen= populism agenda
  foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru lupta antidrog= populism demagogie
  combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a crimei organizate= populism demagogie
  Scopul real: dictatura.

 2. A grohăit că lauda pentru a fi votați! De ce! Pentru că, nu menționează data când e liber la angajări! Angajează doar bugetari pentru lux la ai lor și nu unde trebuie deîndată!

 3. Institutiile de forta sunt mecanisme represive.
  Dictatura cea mai atroce e mascata in democratie, unde individul are impresia ca lex law human rights etc. Iar sistemul are mecanisme perfide de control total si punere cu botul pe labe.

  In 2001 2009 2016 Romania a cumparat armament NATO cu energie dirijata pentru a fi folosit pe oameni in teritoriul national. Combaterea rascoalei inca de la creierul/gandul unui individ?

  Pai ce democratie e asta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.