Vîntu bate prin miting: „Inutil și riscant”

Mitingul PSD a stârnit interes și în spatele gratiilor. Omul de afaceri Srin Ovidiu Vîntu susține că manifestația din Piața Victoriei de sâmbătă este inutilă și riscantă, opinând că trebuia organizată în fața sediului SRI și a Palatului Cotroceni.

„Acest miting este atât inutil pe cât e de riscant (dacă tematica lui se referea la stoparea abuzurilor „statului paralel”). Mitingul acesta arată două lucruri:

 1. că PSD-ul a câștigat degeaba alegerile, el nefiind capabil ca, prin pârghiile uriașe de putere pe care le are (Parlament și Guvern), să administreze țara în toate componentele ei.
 2. că PSD are niște strategi de doi bani. Printr-un asemenea miting nu demonstrezi că și tu ești capabil să controlezi „strada”, ci obții următoarele reacții adverse:
 • îți ostilizezi și bruma de judecători și procurori onești care au riscat enorm încercând să-și exercite profesia în mod onorabil și care se vor simți profund jigniți de tema mitingului;
 • îți ostilizezi o parte însemată a bucureștenilor pentru ca le paralizezi orașul;
 • reaprinzi flacăra mitingurilor organizate de adversarii tăi, flacără care abia mai pâlpâia;
 • arăți adversarilor tăi că ești atât de speriat, încât nu ai curajul să angajezi o lupta frontală cu ei, nici curajul să-i numești, n-ai curajul să-i arați cu degetul și să mobilizezi un număr uriaș de oameni care să scandeze împotriva lui Kovesi și a doi imbecili din Ploiești, încercând să ascunzi asta în spatele unor lozinci anti-abuzuri comise de întreaga justiție. Asta va înțelege în final populația din acest miting;
 • să-ți aduci militanții în Piața Victoriei și să-i pui să zbiere în fața Guvernului „Jos abuzurile!” este o prostie cât Himalaya. Multe agenții de presă străine vor titra că românii cer Guvernului să înceteze cu abuzurile.

Iată doar câteva dintre considerentele care m-au determinat să afirm că acest miting, în forma și locul în care au fost gândite, este atât inutil cât și riscant. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă acesta s-ar fi desfăcut în două. O parte în fața Palatului Cotroceni și o parte în fața sediul central al SRI.

La SRI lozincile ar fi trebuit să se concentreze pe nevoia omului de intimitate, pe dorința acestuia ca instituția să-și retragă acoperiții din justiție, presă, politică etc.

A crede măcar o clipă că Helvig este altfel decât Maior și că adjunctul lui este o mimoză, ar fi un semn de naivitate. Helvig are sarcina de a-l ține pe Iohannis președinte, tot așa cum Maior trebuia să-l țină pe Băsescu.

La Cotroceni accentul ar fi trebuit pus pe caracterul îngâmfat și distructiv al acestuia. Nu doar că n-a înfăptuit absolut nimic, dar a contribuit prin toate mijloacele la perpetuarea stării de ură, nesiguranță și frică moștenite de la Băsescu. A perpetuat securismul și abjecțiile acestuia. I-a lăsat în continuare pe securiști să siluiască justiția pentru a-și putea asigura un nou mandat de președinte. Este doar o marionetă ale cărei sfori sunt trase din afara țării.

Un asemenea tip de miting ar fi adus avantaje României în principal și PSD-ului în subsidiar.

României pentru că, după acest miting, acțiunile securiștilor îndreptate împotriva propriului popor ar cunoaște un reflux, creând astfel premisele unui început de construcție (lucru torpilat permanent de Iohannis cu ajutorul lor), ar permite actualei coaliții să gândească în tihnă, fără a fi în permanență hăituită, un proiect inteligent de guvernare în locul prostiilor pe care le face acum din disperare.

PSD-iștilor le-ar aduce, pe lângă posibilitatea de a arăta că sunt capabili să gândească niște proiecte economice și sociale, și posibilitatea de a torpila orice miting ulterior al adversarilor, calificându-l drept ripostă a securiștilor, lucru care ar fi acceptat fără nicio rezervă de majoritatea populației și sancționat ca atare.

Așa se gândește și se poartă un război, generație, cu forțe ostile din interiorul și din exteriorul țării tale, atunci când vrei să-ți ajuți poporul, nu adunând câteva sute de mii de oameni în fața propriului guvern, care să-i strige că trebuie să înceteze cu abuzurile. Lașitatea liderilor coaliției de guvernare de a nu-i numi pe adevărații distrugători ai României, s-ar putea să-i coste în final mult mai mult decât ar putea plăti”, a scris SOV pe blogul personal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8475 Articole
Author

9 Comentarii

 1. Vantu, cel detestat pe buna dreptate, ramane totusi o sclipitoare minte apartinica. Analiza sa remarcabila este mai presus de gandirea politrucilor din orice partid. Bravo, Dle Vantu, te tog sa nu intri in politica!

  • Daca era atat de destept nu era acum in puscarie !!!!! Un infractor care a intuit ca obraznicia si spagile il pot ajuta sa fure nepedepsit dupa 90. Daca pana la urma a ajuns la parnaie, aia se datoreste faptului ca s-a crezut mai mult decat un hot. Este exact ce face acum Dragnea si, sa speram, ca va sfarsi ca Vantu.

 2. „Mineriada cu Japca 2018” va fi a 7-a,in ordine cronologica, organizata de PSD incepand din 1990 !Ortacii veniti la chemarea PSD vor purta haine albe,de pocainta ,stil Botez 2018 colectia primavara -vara precum si itarii dacici traditionali ! In loc de lampase vor fi foarte vizibili cu festilele de acasa si lanternele obligatorii!In maini vor avea doar sticle cu apa ,nu e voie cu bastoane, si se va scanda „Traiasca lupta de clasa”,”Jos corporatistii”.”Jos statul Paralel,sus Tariceanu””Dragnea si Danila/Ne provoaca sila”Ärmata e cu noi”,Jos Securitatea”si alte lozinci din bogata zestre a PSD!

 3. Mai „rujeola”, mitingul e declarat fata de abuzuri, dar e anti Klaun! Nu iti este clar? Asta, Klaun Kaizer Kiolhanis , gauleiter von Hermanfrodithstadt, a negat victoria in alegeri a PSD, tot timpul, a obstructionat activitatea guvernamentala, a vrut sa-l deturneze pe Grindeanu, a incercat si cu Tudose, a contestat la CCR toate legile(in bataie de joc), a cerut neconstitutional demisia premierului, a instigat la denuntul absurd cu inalta tradare, refuza sa o demita pe Lulutza ciaista! Mai vrei argumente ca mitingul este in principal contra sasului, vechil de ev mediu tarziu transilvan?

 4. bai vant seetos. Cand ai de gand sa inapoiezi banii pe care i-ai furat?

 5. 1) Mitingul e necesar, pentru ca asa cum remarci la punctul 1, chiar daca a castigat alegerile, coalitia nu poate administra tara, pentru ca parghiile servicii-procuratura sunt mai puternice si i se opun. Asta protesteaza coalitia de guvernare. Iar mitingul e necesar si pentru a arata fortelor externe ca este falsa propaganda #serviciilor cum ca guvernul nu mai are sustinere populara.
  2) Judecatorii onesti (ca doamna Garbovan) inteleg foarte bine scopul mitingului si nu pot fi „ostilizati” pentru ca guvernul actioneaza in sprijinul lor.
  3) Noi bucurestenii nu suntem „ostilizati” de un miting anuntat si autorizat odata la 2 ani, ci de hoardele cu hashtag in cap care bantuie pietele si bulevardele neautorizat aproape zilnic de 2 ani de cand au pierdut alegerile.

 6. De cand a fost condamnat (aproape) pe viata, S.O.V. isi petrece zilele lungi si amare molfaind venin … Astept cu incredere viitoarele epistole din puscarie ale Lulutzei, ale gauleiterului, ale „jigodiei ordinare”,si, nu in ultimul rand, ale (cul)turistelor din Costa Rica.

 7. Rog redactia sa corecteze, Vantu este un om de hafaceri, nu de afaceri. E mare diferenta dupa cum stiu toti pagubitii! Prefixul H vine de la hotie.

 8. Conflictul este intre hotii locali aciuiti prin primarii ( cu sprijin subteran de la Tel Aviv si Moscova ) , care sint amenitati de hotii aciuiti prin lojele masonice si judecatorii aflati in slujba vaticanului si sprijiniti de SRI (cia ) si NATO .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.