Violența în școli. Avem o nouă lege a educației, n-avem norme de aplicare

Conducerea Colegiului dobrogean „Spiru Haret” nu poate exmatricula o elevă acuzată de agresiune întrucât nu există normele metodologice.  Noua lege a eduației prevede posibilitatea exmatriculării dacă prin comportamentul lor elevii  îngrădesc dreptul la educaţie.

În lipsa aprobării procedurii disciplinare, pedeapsa maximă este scăderea notei la purtare,  în paralel cu ore de consiliere la cabinetul psiho-pedagogic.

Eleva  vizată de exmatriculare ar fi împins din spate o altă elevă cu care a mai avut conflicte în trecut. Părinţii au sunat la 112, atunci când eleva acuzată de agresiune şi-a îndemnat victima cu un ton ridicat să spună adevărul, potrivit directorului Colegiului dobrogean „Spiru Haret”, Florin Anastasiu.

„Noua lege a educaţiei prevede posibilitatea exmatriculării elevilor care, prin comportamentul lor, îngrădesc dreptul la educaţie, dar deocamdată nu este aprobată procedura disciplinară. În lipsa acesteia, vom aplica pedeapsa maximă, scăderea notei la purtare, iar în paralel va avea ore de consiliere la cabinetul psiho-pedagogic”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Florin Anastasiu.

Anul trecut, aceeași elevă a mai avut un conflict cu colegele ei. A beneficia de ore de consiliere în cabinetul psiho-pedagogic, problemele de comportament fiind determinate  în principal de mediul familial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. …ca o curiozitate, suntem singura tara din lume-am glumit cu tara, nu mai suntem de mult timp asa ceva-in care legile au nevoie de traducere, adica de norme de aplicare…din aceeasi categorie, traducere, urmeaza deciziile ccr, recursul in interpretarea legii, ale iccj-ului…

 2. Legi STRAMBE expres, din Nascare.

  APLICARE la Mitshtock, sa NU sufere, Animalele care CHINUIE pe Colegii LOR Saraci,Animale din ANIMALE si mai MARI, Parintii Batausilor.

  ROMANIA este „SINUCISA” de Derbedei si Cazaturi PUSE cu … Vigilentza INTARITA UNORA din Apusenia.
  Ca pe niste … CLAPE de Pian.

  ‘CANTARETZUL” la asemenea PIAN a dat o Directie, a SPUS cu … Vigilentza PERSONALA INtarita, CE siCUM va merge Treaba in Viitorul OMENIRII.

  Ca in Filmele de la Hollywood …
  SE SPUNE indirect, pe ocolite

 3. Dar, exista macar o lege corect intocmita inclusiv cu normele de aplicare in ultimii 10 ani in Romania? Niciuna, sau daca sunt, sunt facute doar in favoarea politicienilor! Oare de ce e haosul si infractionalitatea in crestere puternic in Romania? Nu cumva din aceasta cauza?

 4. Exmatricularea si internarea in scoli de corectie cu regim militar. Inainte erau foarte eficiente in educarea oamenilor primitivi……[Rumburak]

 5. nu mai faceti legi peste legi leprelor! INTARITI MINTEA, SPIRITUL SI TRUPRILE COPIILOR. SA FIE SANATOSI LA CAP SI LA TRUP, SA-SI CONTROLEZE SI SA-SI EVALUEZE ACTIUNILE! ORE LA SCOALA DE AIKIDO SAU JUDO SI INTR-UN AN NU VETI MAI AVEA VIOLENTA IN SCOLI!

 6. @rezolvare simpla

  IN GENERAL< pe "DECIDENTII" Nostri, NU iida Afara MINTEA … 🙂

  DAR, TOATE Sfaturile de Bun SIMT din ORICE Domeniu, NU sunt PUSE in Lucrare, din ORDINUL Apuseniilor, Iorpean si Aialata de Peste bALTA.

  CA_CAT de Prosti, Medii sau SI Destepti (RAR fff RAR … 🙂
  ar fi Aia de mai sus, AU ORICUM Atata MInte sa le imagineze si puna in Lucrare, ca NU sunt fff greu de Analizat, si APLICAT.

  Pe SCURT au destula MINTE, ca NU prea se cere MULTA in Romania, de la 1859, de la Mica UNIRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.