Viorel şi Andrei Hrebenciuc, plasaţi sub control judiciar

DNA a cerut marți instanței supreme, care judecă procesul privind retrocedările ilegale de păduri, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Viorel și Andrei Hrebenciuc, inculpați în dosar.

Același lucru a fost cerut pentru fostul deputat Ioan Adam, pentru Paltin Gheorghe Sturdza și Dan Costin Bengescu.

Cererea DNA a venit după ce Curtea Constituțională a decis pe 7 mai că măsura arestului la domiciliu nu se prevede un termen maxim.

Instanţa supremă a acceptat cererea DNA şi a hotărât ce aceştia să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia nu este însă definitivă.

Acuzațiile din acest dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.