Vize pentru SUA, fără interviu. Criteriile specifice pentru solicitanți

Românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu, a transmis, joi, Ambasada SUA.

Misiunea diplomatică de la Bucureşti promovează un program de reînnoire a vizelor fără interviu cu scopul de a aproba „un număr record de vize pentru cetăţenii români eligibili în anul fiscal 2024”.

Acest program permite solicitanţilor cărora li s-au eliberat anterior vize să şi le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la ambasadă.

Solicitanţii de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să viziteze pagina „Reînnoire Viză” pentru a afla mai multe detalii despre criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu.

Pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu va propune solicitanţilor o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru reînnoirea vizelor. Solicitanţii eligibili vor fi rugaţi să tipărească pagina de confirmare „Fără Interviu” şi să depună documentele necesare la unul dintre birourile firmei de curierat din România.

Documentele necesare sunt: paşaport (cel valabil şi cel anterior), pagina de confirmare a formularului DS-160, fotografii recente, chitanţa pentru taxa de viză sau dovada plăţii, pagina de confirmare „Fără Interviu” şi documentele corespunzătoare în funcţie de categoria de viză solicitată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Daca vrea cineva sa isi faca o adevarata impresie despre viata grea si conditiile de trai din Amwerica, este bine sa nu foloseasca doar perioada de concediu si sa aibe posibilitate sa stea mai mult si sa viziteze macar o parte din America.Atunci isi va da seama despre viata americanilor care nu o duc de loc la fel de bine ,asa cum vedem noi in filme.O tara nu o poti cunoaste doar cu sejurul unui concediu unde ai totul asigurat si nu trebuie ca tu sa te poti descurca singur.

 2. Americanii ne iau de pelicani. Criteriile lor sunt obscure si aleatorii, pe principiul daca ai basca de ce ai si daca n-ai basca de ce n-ai. Nici nu cred (nu bag mana-n foc dar orice respingere de viza nu cred sa fie insotita de vreo explicatie, macar minim logica). Pana si Azorica stie ca de fapt e vorba despre o decizie politica a State Dept, ce-i drept drapata intr-un ambalaj sclipicios si frumos mirositor, ca sa dea pe spate de emotie pe pelicanii care pun botul la toate harnelile si aburelile yankeilor.

 3. daca de cersetori si hoti am scapat ca au dat toti buzna in UE, acuma o sa plece interlopii, deja e o moda sa se duca sa-i fete in Florida pentru cetatenie

 4. ca ati dat vize ungurilor. Ati luat teapa si cu grecii, care sunt comunisti sadea din ’45 si pana azi si cu ungurii care sug la doua tate.
  Julietele lor, v-au pus capac.

 5. ce sa faceti bai needeucatilor in america…
  oricum nu sinteti in stare sa faceti nimic nicaieri…si fara drept de munca tot degeaba
  nu mai puteau sa traiasca daca nu aveau vize…
  tinte false si fara miza sau relevantza
  doar satisfacere de orgolii…vize in america si shengen…aiurea-n tramvai

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.