Voi știți ce mai face Sulfina Barbu?!

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, miercuri, candidaturile Sulfinei Barbu şi Marius Oprea pentru funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), devenită vacantă după expirarea mandatului Sulfinei Barbu.

Comisiile au fost sesizate în 18 mai de Birourile permanente reunite privind adresa preşedintelui CNSAS referitoare la expirarea mandatului de membru al Sulfinei Barbu.

Sulfina Barbu a susţinut, la audierea sa, că a fost ministru al Mediului, deputat şi preşedintele comisiei de Administraţie amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, ministru al Muncii şi din 2017 a ocupat funcţia de membru în Colegiul Naţional, pentru un mandat de 6 ani, suspendându-se atunci din PNL.

Marius Oprea, candidat din partea grupului AUR, a menţionat că a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti în 1988, cu doctorat în istoria securităţii, menţionând şi că a publicat cărţi legate de acest subiect şi că a condus în 2005 Institutul de Investigare a crimelor comunismului.

Membrii comisiilor au avizat cu majoritate de voturi candidatura celor doi, pe motiv că amândoi îndeplinesc condiţiile legale, urmând ca plenul Parlamentului să decidă cine va ocupa această funcţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8478 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Dacă nici în partidul turnătorului Petrov, năşit de NKVDistul Roman şi de securistul Măgureanu nu se găsesc „civili” de încredere… atunci unde naibii să îi mai găseşti?!

  2. He he ! Pleaca șulfina, vine tot șulfina ! Ca doar are CV solid, doar ca a uitat sa mentioneze job-ul (blow, normal) de cirpa basista ! Am impresia ca, precum in bancul cu ursul si vinatorul, „a inceput sa-i placa” la „fabrica de confectionat si de distrus dosare” numita CNSAS …

  3. sulfina draga, ciumafaie!
    Cum s-or face selectiile prin partide, nici naiba nu mai intelege!
    Cei care nu au merite in viata lor, fug pe la partide cu limba scoasa!

  4. niciunul, ambii sunt compromisi, duplicitari,depășiti, ipocriti, fara studii juridice

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.