Voinescu: Ungureanu nu este Mesia al PDL

Sever Voinescu respinge ideea că Mihai Răzvan Ungureanu va fi un „Mesia” pentru PDL şi o salvare, dar opinează că „ar fi foarte bine dacă PDL într-o formă sau alta şi-ar conjuga eforturile politice” împreună cu cele ale fostului premier.

Voinescu a vorbit la RFI despre demisia în bloc a conducerii PDL. „Este o asumare firească a unei răspunderi politice legate de rezultatul alegerilor locale. Era firesc ca leadership-ul partidului să-şi asume şi să-şi depună mandatul. Este o practică uzuală, normală în ţările democratice la care ne uităm adesea ca la un model. Pe de altă parte, s-a simţit nevoia relansării partidului, mesajului nostru politic. Au existat foarte mulţi oameni în interiorul BPN care luptându-se în toată această perioadă extrem de grea pentru a face PDL apt să-şi îndeplinească misiunea politică de a guverna, s-au erodat. Cele mai multe dintre ele sunt persoane care au obosit pentru o perioadă şi e bine să se odihnească. E un moment în care noutatea va trebui să se facă resimţită, idei noi, oameni noi, atitudini noi”, a arătat el.

„Văd şi eu de aseară această agitaţiune în jurul numelui lui Mihai Răzvan Ungureanu. Mihai Răzvan Ungureanu nu e un fel de Mesia politic! De fapt, nici nu există Mesia în politică. Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu are toate datele să fie un lider de dreapta bun, credibil, cu viziune, strânge în jurul domniei sale multă încredere şi multă speranţă şi cred că ar fi foarte bine dacă PDL într-o formă sau alta şi-ar conjuga eforturile politice împreună cu cele ale lui Răzvan Ungureanu”, a mai declarat el, întrebat dacă varianta MRU şef al PDL ar fi salvatoare.

Deputatul PDL respinge această idee. „Vreau să le spun tuturor celor care se uită către Răzvan ca şi cum ar fi automat salvarea PDL, că lucrurile nu stau deloc aşa şi că PDL poate creşte din nou prin propriul său efort. Eu cred că dreapta românească în acest moment se refondează şi cred că vom vedea foarte curând, la alegerile din noiembrie rezultatul acestei schimbări de paradigmă, dacă vreţi”, spune Voinescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.