Vom da Ucrainei sistemul Patriot? Răspunsul lui Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care sistemul Patriot acoperă o parte din Ucraina nu înseamnă că nu mai acoperă şi România.

Premierul a fost întrebat la Euronews dacă decizia va fi luată după alegeri.

”Nu cred că ţine cont o astfel de decizie de un moment electoral. Şi nu e prima oară când spun că mă bucur foarte mult. E pentru prima oară când Guvernul României post-decembrist nu este implicat în lupta electorală. Am făcut o distincţie clară între Guvernul României, coaliţia de guvernare şi campania electorală. E un câştig. Asta înseamnă că România, după 30 de ani, a intrat într-o democraţie consolidată”, a spus Ciolacu

Ciolacu a adăugat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis legată de data când va fi convocat CSAT-ul.

El a mai fost întrebat ce ar însemna ca România să ofere un sistem Patriot.

”În primul rând, trebuie să vorbească specialişti. Asta nu înseamnă că dacă un sistem acoperă şi parte din Ucraina, înseamnă că nu mai acoperă România. Deci, aici e vorba de specialişti, se aşază la masă şi găsesc cele mai bune soluţii. Şi atunci decizia din CSAT se poate lua cu toată informaţia a disponibilă astfel încât să iei o decizie cât mai bună.
Sunt ferm convins că decizia nu va fi de a slăbi siguranţa României”, a spus Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

28 de Comentarii

 1. Urcacocina a primit 4 patrioahe în total din care unul a fost avariat de ruși.Amerclocii produc maxim 2- 3 pe an.Dacă noi dăm la dușmani patriohu atunci ne apără pesedeleu cu cooru lui Ciolacu de nucleara rusilor.Asta da trădare de țară.

 2. Caut prin ziarele ucrainene titluri Jen: dâm dragilor vecini Bucovina inapoi!!?? Nimic nimic..

 3. Ha, ha! “Asta nu înseamnă că dacă Patriot apără teritoriul Ucrainei nu-l apără și pe cel al României”… Ciordacu o deșchis sacu’ lăsând șerpele să iasă…

 4. Domnul premier Ciolacu poate da cu împrumut sistemul Patriot,după război sistemul se poate întoarce înapoi.Ce armamentul modern nu poate fi asigurat,ca produsele de uz casnic? Învățați din viața locuitorilor rurali,când nu au se împrumută de la vecini,un ou,un leuștean,o sumă foarte mică de bani pentru pâine până la pensie.Si pentru că vecinii sunt întotdeauna buni,cu foarte foarte mici exceptii,exista armonie,conlucrare,ajutor reciproc în gospodărie,și toată lumea este fericita.Ati văzut cum.familia pleacă în străinătate și vecinii au grijă de casa celor care au plecat? Și ei consideră asta ceva firesc,normal.Am crescut împreună ,ne-am ajutat reciproc,cum sa nu fiu om? Iată domnule premier rezolvarea ,cum vecinul poate avea grijă și de casa noastră România,daca vrei și arăți omenie,un lucru normal și firesc.Nu face că Ungaria că vom primite răsplata tot că Ungaria,tot mai singuri și mai izolați.

 5. In copilăria tiganiadei de alta data, puradeii strigau in grup când se jucau „Au țiganii Mănăstire”? Pare că ai și Mănăstire, ai și scut bășinos de transferat ukrainei. P.s. daca e valabil scutul protector pentru ambele țări și jucăria militară e in Romania, de ce nu au protejat cele 2-3 locații unde au căzut dronele😯? Inca ceva: aceste patriot au costat fiecare cel puțin 1 milion de coconeti, de ce pomana ukrainei pe bugetul statului român și al românilor?

 6. Ciolacule , pleacă la Buzăul tău cu minciunile astea! Ăsta nu e răspuns de prim-ministru ! De ce nu îl trimiți în Lituania , ne apără ”Patriot-ul” și de acolo nu ?

 7. Renegați blestemați. Și servitorul lui Haisan Ciolacu, cu ordonanța licuriciului Ciucă și fripturistul Iohannis din banii câștigați pe seama României “patrioți” veți cumpăra armament eventual puteți să-l dați cui vreți, după care să nu mai spuneți nimănui ați fost români și să vă stabiliți în țara cui ați dat armament apărarea României. De ce s-a dat un munte de bani pe ele, ca să ne ordone vânzătorul că trebuie să le dâm mai departe. Întâi ne-a ordonat să distrugem industria inclusiv ce de apărare și niște trădători de țară i-au ascultat. Acum nici ce cumpărăm total aiurea, fară ca România să aibă o proprie Doctrină de apărare rezultată din poziția geostrategică, vecinii ostili, posibilități economice și demografice trebuie să dăm altora? Suntem descoperiți mult mai rău decânt în 1939 și 1944 fiindcă atunci au fost oameni credibili care în 1940 au salvat ce era de salvat spre a fi recuperat ce s-a pierdut, iar în 1944 Regele Mihai a salvat țară de y bombardamente anglo-americane și tăvălugul Armatei roșii și am rămas la noi acasă. Descreirații care ne conduc vor face pulbere țara noastră. Atenție! asta în acest timp Ungaria revizionistului Orban a anunțat că-și limitează și mai mult sprijinul pentru războiul din Ucraina!!! Și să votezi asemenea vânzători de neam și țară?

 8. Din cele declarate de Ciociolacu se subintelege ca ” Patrihoatele” vor fi folosite de pe teritoriul Romaniei.Adica razboi contra Federatiei Ruse. Astia-s intregi la cap ? Retineti declaratia ciolaciana : „Đaca sistemul Patriot acopera o parte din Ukruina , nu inseamna ca nu acopera Romania ” !!!!!!!!Ce dovada mai vreti ? astia au aruncat deja zarurile….

 9. Oricum patrihoțul stă degeaba, 😂…poate să-l dea la gunoi, adică Ukrainei,…dar să-l dea cu comandantul suprem!…e singurul care știe cum să-l folosească…😎

 10. …o lungesc până la alegeri;a doua zi,facem pe plac stăpânilor,ordinul e ordin!că „votanții”… cine știe câți vor mai fi peste 4 ani(destui câți șă mai cumpere niște „patrioate” pentru alții(neprieteni)

 11. Aparam Ucraina, ne aparam pe noi, e logic. Cu cat Ucraina rezista mai mult cu atat pe noi ne doare-n partile moi de rusi.

 12. Să-l dăm fiindcă și așa nu avem militari profesioniști să-l „balanseze”! Cică la școala de maiștri de marină se intra pe baza de dosar/bac până la o vârstă de 30 de anisori. Nu ni se spune daca candindatii trebuie să știe să scrie și să citească! Ar trebui mărită vârstă până la 37 de ani să aibă o șansă și Ciolacu!

 13. poate tovarase sa le dam si: corvete, tancuri, avioane, artilerie, transportoare ambfibii blindate,… ect..ect. da fix alea care cat ai fost ba sef al aramtei, ba ministru la aparari, ba priminostru s-au dus toate pe apa sambei fiindac din toate astea nu avem nimic dar absolut nimic. si acum vi si vorbesti despre apararea tarii, tu ala care ai dus inzestrarea armatie la nivel de ecpoca de piatra.

 14. Pai, sistemul Patriot, pentru ce l-am cumparat din saracia noastra ? Ca sa-l dam Ucrainei? Asta inseamna ca suntem tampiti in asa hal de am ajuns sa punem interesul strainilor mai presus de interesul national ! In schimb , vom primi laude si batai amicale pe umar , iar prostul de roman va fi foarte mandru de asta! N.B. Americanii au zeci de asemenea sisteme de aparare ,de ce nu le dau ei 1-2 bucati ucrainenilor ? Ce-i impiedica ? Da’, ce sunt prosti ca romanii? American destept estem; luat bani de la romani , dat marfa Ucrainei ! De ce? Pentru ca in Romania sunt destui tradatori de neam si tara ca sa faca asta! Pe poporul roman , care a dat banii pe sistemul Patriot , l-a intrebat cineva daca e de acord cu asemenea gogomanie?

 15. Pai daca Patriot apara Ucraina si Romania la un loc sa le apere din Romania ,de ce trebuie sa le donam la ucrainieni? Sa mai amintesc cat au costat? Sau ce teritorii romanesti cu tot cu romani au fost cedate Ucrainei? Prin aceasta politica de a ceda totul putem sa ne desfiintam ca tara.

 16. Bey Colacule parcă ai fii prim ministru al ucrainei, doar slava și iar slava ai în bostanul ăla sec, trădător de țară ce ești javră

 17. ‘Bla, bla, bla’, Biden nu va repeta a doua oară cererea,’jocul de gleznă’ va dura pănă după europarlamentare și ‘alocarea’ mandatelor de comisar.

 18. Tovarase ciolacu, poti fii MIE-N SUTA SIGUR ca, daca americanii iti orodna sa lasi Romania cu fundu-n ploaie, O LASI FARA SA MARAI.

 19. Dar in razboi cu rusii cand ne bagati,domnule ciolacu???avem romanasi care abia asteapta sa mearga pe front,sa-si dea viata pentru americani si ucrainieni.de ce o mai lungiti atat?oamenii vor razboi mondial,ca nu le place pacea.

 20. Ce popou mare are .se așează in toate luntrile slugilor posibile. Nici Ultimul om din neamul asta n!ar face ce face smenarul dw buzau. Vezi dac!are esperientA ka bișnițar?

 21. Păi bre,, mai gîndește-te de cîte șanse, ce viitor mai are plăvanu din regatu lui cioabă in momentul in care va zice un ”nu”,..Dacă pînă și Joska a trebuit să-și calce pe limbă uitînd forțat de ce a promis, crezi că un neica nimeni poate pune vre-o contră ??

 22. Bai Ciolace, cu toata propaganda vostra, inspirata din vest, atitudinea ta de ploconire in fata Ukraniei, va duce la pierderi electorale masive, sa vezi, nu acum la locale, ci la Parlamentare. Mai termina odata cu aceasta slugarire a americanilor in favoarea ukranilor, o natie dusmana a romanismului!!

 23. pt. o arma de toata cacao. Un singur kinjal a distrus cinci din opt lansatoare la Kiev. Ăia au simtit in ultimul moment ca vine ceva spre ei, au tras toate cele 32 rachete-patrioate, dar niciuna, bineinteles n-a facut altceva decat pagube la sol. Atata tevatura patrioată pt. nimic.

 24. Asta înseamnă să fi santajabil ,cu schelete prin dulapurile serviciilor,la prima strigare vinzi tot ,te faci preș, cârpă de șters,o slugă netrebnică ,așa cum sunt 80% din politicienii noștri , ciolacu de ce-ar fi o excepție

 25. Așa e , ditamai scandalu pt. o bucată de fer, acolo ,și la ”spartu târgului când de fapt ”specialistele mele cu rază lungă de acțiune au și șutit-o și-au băgat-o sub fuste . Iar de la gagii ăștia ne-ar interesa să importăm mai mult ”bomboane agricole că e cerere pe Giulești , Ghencea , Cioabăstadt etc…

 26. Ciolacul este spărgătorul PSD ,himeră vârâtă de werner pentru a distrage partidul ,a ajuns brelocul luni Iohannis covrigaru

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.