Vom exporta produse lactate şi piscicole în China

S-au deschis noi oportunități pentru exporturile de produse alimentare către China, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). „Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate şi produse piscicole din România pentru piaţa chineză. O delegaţie din ţara noastră se află între 30 iunie şi 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a semnării Declaraţiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două state, a anunţat ANSVSA.

În perioada 21-22 aprilie, şeful ANSVSA a primit o delegaţie din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale a Vămilor, condusă de vice-ministrul Lyu Weihong.

„Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuţii, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal, şi pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare şi fitosanitare, respectiv a accesului pe piaţă al produselor agricole. În acest context, în data de 21 aprilie, preşedintele ANSVSA a însoţit delegaţia chineză într-o vizită la o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitaţia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing şi de a continua discuţiile”, se mai arată în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

 1. Aici e o escrocherie din care se fac enorm de multi bani! Se importă in Romania orice, se reambalează și eticheteaza produsele și ajung in chinuita împreună cu produsele de calitate românești. E exact metoda cu fructele exotice despre care, de câțiva ani buni, se exporta din Romania.

 2. Lapte Praf Napolact Raraul si peste Pastrav Congelat ! Faceti Lapte Praf si va Umpleti de Bani ! Nu mai Aruncati Laptele pe Câmp !

 3. Posibil sa fie o mana intinsa din partea chinezilor pentru imbunatatirea relatiilor, dupa ce rromanii la ordinele stapanului i-a scuipat in fata in legatura cu 5G-ul, cu reactoarele de la Cernavoda, alte investitii majore in infrastructura. Am incredere ca rromanul o sa faca o boacana iara, 2-3 birocrati din Guvern sunt mai preocupati sa-si pastreze serviciul de javra de lux care poate fi oricand revocat cu un telefon de la Licurici, decat de 400-500 oameni din agricultura si piscicultura care ar beneficia de respectivele exporturi

 4. Dacă România mai avea flota din 1989 mai credeam. Aveam 12 “ congelatoare “ plutitoare de la Polar 1 la Polar 12 Romania era jucător important în pescuitul Oceanic. Cat peste mai consumă Românii la ora actuală? Despre lactate nici atât vacile de lapte au căzut pradă topoarelor imediat după marea Involuție din 1989. De atunci România nu mai contează nici la ramura lactatelor. Poate mai degrabă anumite țări plimbă aceste produse doar în acte prin România după care peștele și lactatele ajung în China. Poate cu lactatele mai înțeleg dar pește în China ? Este ca și cum Mauritania se apucă să importe nisip.

 5. @QED
  -cica in orice moment 600 de pescadoare chinezeshti pandesc pe langa Galapagos

  @Ghro
  CHINA TREBUIE DISTRUSA

 6. stai sa inteleg:
  1.ne rasturnau in autostrada laptele exportat in Italia ptr ca preferau otravit de al lor (pesticide,insecticid ptr t,ant,ari)
  2.Europa lui peste ne tine in afara spatiului economic asa ca exportam lapte bun si peste , neotravite, in China la pret chinezesc (mic) .. iar noi importam gunoi din Europa = mancare cu metale, otravuri care provoaca stop cardiac= din combinatii de E-uri din alimente procesate si celuloza/hartie din branza , legume din Turcia cu pesticide , din Italia(insecticid si urme de pesticid) si Grecia (pesticide)..
  deci

  care era stirea aia faina? 😀

 7. Asta e gluma zilei. Pai la cat producem noi, nu le ajunge alora nici pentru o familie. Poate vreun chinez care a studiat pe vremuri pa cocioc sa importe ceva pentru neamuri, ca altfel nu se explica.

 8. @Doar că: In China, daca apuci sa te duci, poti vedea ca se vinde peste tot branzeturi dupa retete locale cat si europene si alte produse lactate. Au inceput chiar sa foloseasca laptele in ceai si in cafea.
  Dar la cata atingere au romanii cu civilizatia si cultura chineza, asa dupa cum se vede si din comentarii, este un pas inainte ca avem macar o piata de desfacere acolo. E pacat ca tocmai acum cand vine foamea in Europa noi vindem papica in China, care vrea sa scape de dolarii pagubosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.