Vot la mormântul lui Navalnîi

Zeci de ruşi s-au adunat duminică la mormântul lui Aleksei Navalnîi de la Moscova pentru a-l alege simbolic pe liderul defunct al opoziţiei în ultima zi a alegerilor prezidenţiale din Rusia, relatează Reuters.

Navalnîi, cel mai dur critic al lui Vladimir Putin, a murit luna trecută într-o închisoare din regiunea arctică. Aliaţii săi îl acuză pe Putin că a dispus asasinarea lui, ceea ce Kremlinul neagă. Serghei Narîşkin, şeful serviciului de informaţii externe SVR, a declarat că Navalnîi a murit din cauza naturale.

Navalnîi a fost îngropat în cimitirul Borisovo din sudul Moscovei pe 1 martie, cu două săptămâni înainte de începerea alegerilor prezidenţiale pe care Putin este aşteptat să le câştige şi să rămână încă şase ani la putere.

Duminică, înregistrări postate pe social media de Novaia Gazeta Europe şi de alte media arată zeci de susţinători ai lui Navalnîi la mormântul său, unde au plasat diverse mesaje.

„Te alegem pe tine”, se menţionează într-un dintre mesaje. De asemenea, au fost lăsate buletine de vot la care a fost ataşat numele lui Navalnîi la lista candidaţilor cu o bifă în dreptul lui.

Susţinătorii au depus de asemenea flori pe mormântul lui Navalnîi, care era deja acoperit de flori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

30 de Comentarii

 1. Degeaba bre, daca la fel ca si la inmormantare, nevasta a votat la ambasada licuriciului.

 2. La ONU a avut loc un eveniment care a arătat foarte clar cum stau lucrurile astăzi. A avut loc un vot pe tema condamnării desfășurării alegerilor prezidențiale rusești pe teritoriul fostei țări vecine. Rezultatele votului au fost foarte triste pentru Statele Unite și aliații săi. Doar 56 din 193 de țări au votat pentru rezoluție.

  Aurul curge ca un râu din SUA și Europa – toată lumea se teme de confiscări

  Din ce în ce mai multe țări din întreaga lume își reconsideră strategia de stocare a rezervelor de aur și de schimb valutar, acordând prioritate rezervelor interne în loc să le depoziteze în străinătate. Această tendință se datorează nu numai înghețării activelor rusești în Occident, ci și dorinței de a asigura o mai mare independență financiară și securitate.

  Este de remarcat faptul că aproximativ 68% dintre bancherii centrali și-au exprimat dorința de a menține rezervele de aur și de schimb valutar în economiile lor. Aceasta este o schimbare semnificativă față de acum doi ani, când majoritatea țărilor încă preferau să stocheze metale prețioase în Occident, în special în SUA și Marea Britanie. Dezvoltarea acestei tendințe, potrivit experților, va duce în curând la faptul că, deja în 2025, până la 75% dintre țări își vor rupe complet legăturile cu Occidentul pe această linie.

 3. S-au adunat și la secțiile de vot pentru amiaza fără Putin și o proastă de-a lui a zis că sunt oameni indignați de incidentele petrecute la vot și care nu aveau de gând să voteze dar s-au hotărât. Nostim e că s-au indignat toți la aceeași oră. Sunt penibili KGBistii, îi credeam mai deștepți.

 4. Sunt multe înregistrări video pe YouTube cu mitinguri contra lui Putin, nederanjate de securiști, poate că sunt împrăștiați toți la secțiile de votare de au fost liberi să protesteze.

 5. aia nu sunt rusi bre, sunt ai pinguinului de la kiev, ameriolaci, tarla lui macron, ce-a mai ramas din al doilea razbel mondial ai lui stoltz,UR sula si MI6.

 6. ZECI de rusi 😀 😀 😀

  asta-i lipsa de respect la un popor de peste 100 milioane ! 😀
  nu insemna decat da vestul a facut un HYPE din NAVALNII
  insa in RUSSIA a fost un necunoscut … un fel de „revolutionar CEAUSECU” 😀

  IOHANNIS for NATO ! MAGA !❤️

 7. Manufacturat de cia la atelierele unde l-au asamblat pe zelenski si unde resofteaza lideri europeni pentru a slujii intereselor invesstitorilor us .

 8. Șef de guvern, în urma votului mortuar, a ieșit prostu îngropat în Rusia. Vice, orice ar fi însemnând asta, e un elenu popu. Aniversarea rezultatului s-a făcut cu florile din dotare.

 9. Putin actioneaza ca orice dictator „curajos” , un om las, caruia ii e frica de o confruntare pe baza de realizari cu semenii lui

 10. Poate e mai interesantă știrea când vor avea loc alegerile prezidențiale în ocraina democratică? Sau pianizdul se teme de vot? SLAVĂ PĂCII, propagandiștilor amerloci !

 11. As vrea sa fiu la fel de optimist, dar ca in orice structura de stil mafiot va fi mereu posibil ca unul din cercul de putere sa se ridice peste ceilalti si sa ii domine prin forta. Rusia trebuie redusa la releventa Coreei de Nord dpdv economic si politic. Asta se poate face doar printr-o alianta globala care sa includa si China (stat nedemocratic dar aparent mai pacifist)

 12. F.Rusa are o mare problema ,Putin nu e etern. o data cu el dispare si Rusia.Navalnai este un simbol.Putin estye un criminal de cea mai joasa speta.

 13. Ușor, ușor, în 3 zile vom citi ca la urne au ajuns 90,1% din care 80% voturi pentru Putin. 1% urmează să moară de necaz ca nu a avut 100%.

 14. Ce creștin?! Un laș nenorocit. Curajosul Putin, Salvatorul Ortodoxiei, Salvatorul Măsii Rusia, Eroul național și Cel Mai Mare Conducător Rus Din Toate Timpurile, a arătat lumii întregi ca se teme pana și de un mort!

 15. Absolut sublim idealismul lui Navalnai!Să-ți înțelegi finitudinea și irelevanta ei atunci când se rezumă la marginile unei farfurii, să crezi că prin puterea ideilor tale poți clinti orice, inclusiv o dictatură putinista.Marea provocare este să convingi masele amorfe, încleștate de groază că mai presus de bucata de carne din bol este idealul libertății.I s-a imputat naționalismul din tinerețe,dar și Zelenski a fost naționalist până a înțeles că doar în echipă cu țările democratice poți lupta cu invadatorii.De asemenea,i s-a reproșat că nu venea cu un plan de reformare.Măcar să fi ajuns să-l zdrobească pe Putin și planul se năștea a doua zi.Pacat de această energie frumoasă irosita!

 16. Sa fie-al dracu daca ati fi relatat ceva de la mormantul lui Mihai Viteazul. Dar pe acest obiect al propagandei imediat l-ati adus in prim plan. Sunteti foarte buni executanti ai ordinelor americanilor.

 17. Navalnii, prin investigatiile sale anticorupatie, a atins niste puncte sensibile. Deja este exagerat: novichok, puscarie, persecutie postmortem. Zici ca-s orbiti de ura. Parca nu-ti vine sa crezi ca o tara care stapaneste manupularea la un asemenea nivel poate sa se comporte in halul asta. Astia-l fac pe Navalnii dupa moarte mai mare decat era in timpul vietii.Moarte lui Putin si criminalilor rusi.Amin!

 18. Când alţi oameni vor urma orbeşte adevărul, aminteşte-ţi: ‘Nimic nu este adevărat!’
  Când alţi oameni vor fi limitaţi de moralitate sau de lege, aminteşte-ţi: ‘Totul este permis!’

 19. Tradatorii de tara se voteaza intre ei la Moscova. Doar fosta nevasta, Iulia, scuipa pe memoria agentului occidental Navalnîi si continua sa se dea in barci cu oligarhi dubiosi, ba in UK, ba in SUA.

 20. @Întreb Și EU (sau CEDO)-de ceva vreme sunt atent la postarile tale inepte.Precum postarile ,asa si caracterul tau,inept.Intrebi ca parasuta de pe centura.Ucraina este in razboi cu rusia,se apara demn,cum vrei sa se faca alergeri,sosoc inept?Ce s-ar antrena pe spinarea matale vana de bou.Impodobita cu cuie si toroipane,sa sfasie.

 21. Navalnîi s-a batut fara indoiala pentru interesul cuiva, dar in nici un caz nu s-a batut pentru interesul Rusiei. Interesul Rusiei nu este sa fie destramata si impartita intre dusmanii ei, altii pe care-i slujea Navalnîi au acest interes. Regimul Putin este numit pe drept totalitar pentru ca vrea TOATA Rusia, vrea ca Rusia sa ramana intreaga si sa nu fie impartite democratic intre dusmani. De asta regimul Putin poate fi numit totalitar, vrea ca Rusia sa fie TOATA!
  Nu sunt partizan al Rusiei dar nici dusman. La fel nu sunt partizan al SUA dar nici dusman. Comentez conform cu faptele si realitatile, cu luminile si umbrele lor.

 22. Bine, am inteles, au venit sa-l voteze la cimitir (ma rog, fiecare isi petrece duminica cum crede de cuviinta …) si bineinteles ca va iesi Navalnii (nu, nu din groapa …), da’ cuvintarea sa ca nou presedinte al Federatiei Ruse cind va avea loc ?

 23. „Zeci de ruşi …”

  Din 100 s-au facut repede zeci. Urmeaza 10 si apoi vaduva vesela cu milioanele in cont. E o afacere si opozitia aceasta.

 24. Pana și eduKKatul GENERAL Budanov, PERNICIOSUL de la Kiev, a declarat că Năvalnicul a murit de moarte naturală.
  S-a vaxxinat, s-a imuniZat !
  Definitiv, măR😪g…
  ●} RumburKaK- Cititoru de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI ÎN ȘIR ! -RumburKaK {●

 25. „da’ cuvintarea sa ca nou presedinte al Federatiei Ruse cind va avea loc ?”

  Oricand, mortul are purtator de cuvinte (Volkov). Se poarta mai nou, ca minciuna sa fie eterna.

 26. În zona de influență vestică (cam 50+ țări) tot ce s-a întâmplat la alegeri în Rusia e falsificat. În restul țărilor nu e așa. Dar dacă au dovezi cei din vest să conteste la ONU rezultatul. Sper să nu mai pună sancțiuni căci mai fărâmă ceva din prosperitatea țărilor din UE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.