Vot prin corespondență. AEP a numărat cererile

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că până luni, ora 11:00, pe portalul www.votstrainatate.ro au fost primite 4.268 cereri de vot prin corespondență la scrutinul prezidențial din 4 mai.

Potrivit unui comunicat al AEP, cetățenii români din străinătate s-au putut înregistra până la data de 4 martie, ora 23:59, și ca alegător în străinătate la o secție de votare, fiind depuse 2.611 cereri în acest sens, dintre care 2.238 au îndeplinit condițiile legale prevăzute la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 370/2004 pentru a putea fi organizate, cu acordul autorităților din țara respectivă, secții de votare.

AEP precizează că, la alegerile prezidențiale, alegătorul român poate vota la orice secție de votare din străinătate, chiar dacă nu s-a înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro. Înregistrarea pe portal este necesară doar pentru votul prin corespondență sau pentru înființarea unei secții de votare în localitățile sau grupurile de localități în care au optat să voteze cel puțin 100 de alegători.

Pentru a vota prin corespondență, alegătorul român trebuie să aibă domiciliul sau reședința în străinătate.

Termenul – limită de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin corespondență este 20 martie 2025, ora 23:59.

Conform site-ului AEP, cele mai multe cereri pentru vot prin corespondență s-au înregistrat până în prezent în Germania – 992, urmată de Marea Britanie – 748, Elveția – 352, Franța – 341, Statele Unite – 277 și Spania – 230.

Recomanda

3 Comentarii

  1. Așa a furat un nea bidon alegerile-n Murica. Când scrii pe unu’ și iese ălalant.Partea a doua au fost morții la vot, a treia votul negrilor fără CI iar a patra, voturile cu camionul, printate’n China cu tot cu ștampilă, descărcate noaptea în secțiile de votare după ce seara, număracii celorlalți au fost trimiși acasă.

  2. Ăștia cer sa voteze prin corespondență pentru Georgescu și nu un (editat) din politica veche românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.