Votul care îl ”forţează” pe Biden. Livrările de arme către Israel, reluate

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat în favoarea unui proiect de lege menit să-l forţeze pe preşedintele Joe Biden să reia livrările de arme către Israel, care a fost întrerupt, relatează DPA.

Textul a fost adoptat joi cu 208 voturi republicane şi 16 voturi din partea democraţilor lui Biden, dar cel mai probabil va eşua în Senat, unde partidul preşedintelui are majoritate.

Biden anunţase anterior că se va opune prin veto proiectului de lege dacă va trece de Congres. Textul solicită administraţiei sale să pună rapid în aplicare toate transferurile de arme către Israel care au fost deja autorizate de Congres.

În prezent, SUA reţin livrarea de muniţie din cauza acţiunilor Israelului în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

Casa Albă a precizat în repetate rânduri că respinge o ofensivă majoră a armatei israeliene în oraş, care este supraaglomerat cu persoane strămutate intern din alte părţi ale Fâşiei Gaza.

Săptămâna trecută, Biden a ameninţat Israelul că o ofensivă terestră majoră ar putea avea consecinţe asupra livrărilor de arme americane. Ulterior, înalţi oficiali ai administraţiei au încercat să liniştească Israelul şi au clarificat faptul că SUA se află în spatele Israelului şi că este vorba doar despre această singură livrare.

În acelaşi timp, au existat relatări despre o nouă livrare de arme către Israel.

„Am fost foarte vocali şi clari cu privire la preocupările noastre în legătură cu o operaţiune militară majoră în Rafah timp de săptămâni, de luni de zile”, a confirmat joi purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Karine Jean-Pierre. „Acesta este un lucru care ne îngrijorează”, a spus ea.

Casa Albă acceptă în continuare asigurările israeliene că desfăşurarea actuală a armatei israeliene în Rafah este „limitată”, a adăugat ea.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, l-a acuzat pe Biden că a întors spatele Israelului.

„Decizia administraţiei Biden de a reţine armele este catastrofală şi este împotriva voinţei Congresului”, a scris Johnson pe platforma de socializare X.

„Odată cu adoptarea Legii din Israel privind sprijinul pentru asistenţa de securitate, trimitem un mesaj clar de solidaritate şi sprijin Israelului şi cerem livrarea urgentă de arme de apărare celui mai important aliat al nostru din Orientul Mijlociu”, a scris el.

Johnson a numit ameninţarea lui Biden de a se opune prin veto legislaţiei un „act de trădare faţă de cel mai apropiat aliat al nostru din regiune”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. CPI dacă este o instituție internațională de justiție democratică trebuie să judece imparțial vinovații de crime împotriva umanității, Biden, Zelensky, Netanyahu, Macron, toți liderii NATO și UE etc.

 2. Adica apa plata sa le dea la palestinienii din gaza,dragi #trotinetisti iar evreilor nimic? Hai, ca e prea de tot! Acum ca i-a scapat pe infometati din gaza de sete le da acum amerlocii si niste bombe in cap prin nenea Satanyahu!

 3. Șocant! Au votat că sa continue uciderea în masă și alipirea forțată a unui spatiu terestru și marin al altei țări! Peste câteva zeci de ani, israela o să urle că e holocaust la adresa a lor cetățeni pe model, ghetoisti „motanul f.te și tot el țipă”!

 4. Miliarde de oameni nevinovați au fost și sunt uciși cu zile de criminalii din statul de drept ce mimează democrația.
  Trebuie să creăm un stat de drept, o societate in care cei mulți să judece, să condamne pe cei vinovați la moarte, începând cu președintele, parlamentarii, justiția etc , fiindcă după mii de ani constatăm că de fapt aceștia sunt vinovați că nu-și îndeplinesc atribuțiile, ci dimpotrivă sunt complici la crime.
  Tribunale din care să facă parte oamenii de rând care să judece și să condamne criminalii, precum și lagăre de muncă forțată pentru vinovați.

 5. La vara Zelenschyi înjghebat o așa-zisa conferință a păcii în Elveția fără ruși.. Au chemat toate țările în afara de Rusia.. Deunăzi sau dezis de a participa Africa de Sud și Brazilia.. Chinezii dacă vor participa poate cu reprezentanta unor „secretari de județ.” .

 6. Biden marioneta evvreilor comunisti globalisti care au preluat puterea in ameruca. Nici nu stiim daca e doar un robot impaiat.

 7. Dar ca sa fie pace de ce nu sunt trimisi palestinienii din bucata de loc Gaza,in Cisiordania,sau si mai bine la prietenii lor,popii din Iran,unde au spatiu kklau ca sa traiasca liberi si fericiti,daca vor sa doarma in nestire la umbra camilelor dupa cele cinci rugaciuni zilnice intru islamie.Ca la Gaza se vede ca palestinienii nu au fost fericiti in teritoriu lor liber si independent nici cand,ani de zile,tot Occidentul le-a tot dat acolo fonduri sociale,asa cum le-a dat chiar si Israelul, numai ca sa stea cuminti in moshcheile lor,toti islamistii belicosisi, plus sa mai puna si mana sa munceasca,mai ales ca acum niste ani buni, Israelul detinea Gaza luata de evrei dupa castigarea razboiului cu statele arabe care i-au agresat,insa statul Israel,din proprie initziativa si cu intentia ca sa fie pace cu arabii,dar si cu mult scandal dinspre proprii cetateni evrei care muncisera si amenajasera locul acolo in toata Gaza si care au fost stramutati de acolo cu fortza,Israelul vede acum ca a facut o mare prostie atunci cand s-a retras de acolo lasandu-le palestinienilor mii de hectaree de terenuri acoperite de sere,pe pamantul cel mai manos din toata zona,creat de evrei,in mare masura,prin transformarea desertului in teren agricol.Dar palestinienii din Gaza au distrus miile de sere si au sapat sute de kilometri de tuneluri de unde sa ii atace tocmai pe aia care le-au cedat pamant fertil,le-au dat apa si curent electric si le-au mai dat si permise de munca in Israel,in afara din Gaza.Iar acum cand ei s-au luat dupa Macelarul Putina si popii din Iran ca sa aprinda iar focarul razboiului acolo,atacand cu HAMASUL LOR si ucigand evrei nevinovati,ca HAMASUL ala este format din palestinieni si nu din martieni,acum ei si toate vuvuzelele Rusiei,Iranului si a altor dictatori ticalosi,urla ca sunt agresati si ucisi palestinieni din Gaza.Pai cine seamana vant si ridica sabia …la ce sa se astepte? Ca Allah vede si EL cine are dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.