Vreme bună în week-end: „Uşi deschise” la UNATC

Se anunţă vreme bună în acest week-end! UNATC deschide Ușile pentru viitorii studenți! În perioada 2 – 4 martie, de vineri până duminică, Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti prezintă: Uşi deschise 2018. Sunteţi inviaţi să pătrundeţi în culisele celei mai importante universităţi de teatru şi film din România, printr-un  eveniment de tradiţie, ajuns la cea de-a XXII-a ediţie.

Dacă vă pasionează artele spectacolului şi filmul, dar şi mass-media, multimedia, managementul şi marketingul cultural sau pedagogia artistică, mergeţi la UNATC. Timp de trei zile puteţi participa la cursuri și ateliere de actorie, regie, coregrafie, scenografie, teatru de animaţie, la cursuri interactive de scrimă şi lupte scenice sau de mânuire a păpuşilor şi marionetelor, dar şi la o întâlnire-dialog despre Teatrologie – Management Cultural.

Programul mai cuprinde ateliere şi cursuri de regie film, multimedia, sound design, scenaristică, precum şi proiecţii de film. Cu această ocazie, veţi primi informaţii utile despre admiterea la UNATC – Licenţă & Master şi, mai ales, veți intra în dialog cu profesorii şi studenţii Facultăţilor de Teatru şi Film.

În fiecare seară, studenții şi masteranzii UNATC vor prezenta producţiile de absolvire: spectacolul Commedia Del’Arte Slugă la 5 stăpâni, musicalul Chicago, după Fred Ebb si Bob Fosse, spectacolele Lecția, după Eugène Ionesco şi Raptus după o idee de Lynn Nottage.

La UNATC, se află în plină desfășurare stagiunea de teatru cu spectacole în care actori sunt studenții de la secțiile Actorie (ciclul Licență) și Arta Actorului (ciclul Master) – Facultatea de Teatru.

Aproape zilnic, pe parcursul lunilor martie – mai, în sălile de spectacole ale universității, se joacă spectacole după texte din dramaturgia universală printre care: Chicago scenariul de Gelu Colceag, Lecția de Eugen Ionesco, A fi sau a nu fi Hamlet de Aldo Nicolaj, Bădăranii de Carlo Goldoni, Ani de pribegie de Aleksei Arbuzov, Cântăreața cheală de Eugen Ionesco, commedia dell’arte Slugă la 5 stăpâni, scenariul de Mihai Gruia Sandu, Acești îngeri triști de D. R. Popescu, Aniversarea de Jeroen van den Berg, Caii la fereastră de Matei Vișniec, One way, adaptare după O zi de vară de Slawomir Mrozek, Domnișoara Iulia de August Strindberg. Vor urma pe parcursul stagiunii și spectacole de coregrafie și animație.

„Stagiunea 2017-2018 a Artei actorului Master reușește să ofere atât studenților, cât și spectatorilor, o varietate consistentă din punct de vedere stilistic și tematic. Varietatea este generată de abordarea unor genuri diferite precum: musical, commedia dell arte, teatru absurd, expresionism. Toate acestea sevesc atât la perfecționarea mijloacelor masteranzilor, cât și la prezentarea unor spectacole energice, dinamice și chiar experimentale”, afirmă Andreea Iacomiță, coordonator organizare spectacole Master

Iar drd. Cosmin Pană, coordonator organizare spectacole Licență apreciază că „Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” este unul dintre cei mai mari producători de spectacole din țară, numărând  peste 30 de producții pe an, cu un repertoriu foarte variat ce include: musical, teatru clasic, teatru contemporan, coregrafie, teatrul absurdului, teatru realist, etc. Până în acest moment, opt spectacole au avut premiera, dar până la finalul anului universitar numărul se va mări considerabil. Prima întâlnire cu publicul este un moment special în cariera oricărui artist. Este un prilej pentru a pune la încercare tot ce a învățat  și pentru a se perfecționa. Vă invităm să urmăriți viitoarele generații de artiști, să-i provocați și să-i încurajați.”

Mergeţi să fiţi „student pentru o zi” la UNATC!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.