Vremea în Grecia: Între 43°C și grindină

Temperaturile ridicate domină și astăzi Grecia, însă, la orele după-amiezii, vor fi ploi și averse locale în anumite regiuni. Condițiile de caniculă sunt de așteptat să atingă vârful astăzi, însă căldura se va diminua de mâine.

 

Potrivit meteorologilor, Grecia se află într-un „ val de căldură puternic” care se va atenua în câteva ore, aducând fenomene meteorologice periculoase. Specialiștii spun că  masele de aer rece se vor ciocni cu cele mai calde și vor aduce vreme severă.

 Astăzi, mercurul din termometre va ajunge în jurul valorilor de 40-43 de grade C, în special pentru estul Greciei continentale. Sunt afectate de aceste temperaturi interiorul Tesaliei, Sterea de Est, Peloponezul de Est, Creta și Dodecanezul.

Valul de căldură este însoțit de nori și praf african, dar și de ploi spre nord.

 

Vin grindina și vânturi puternice

 

Mâine, valul de căldură va începe să se miște și va duce canicula spre Turcia și Cipru, însă va aduce instabilitate în special în  nord-estul Egeei, Macedonia și Tracia. Se vor înregistra grindină, ploi abundente, vânt puternic și fulgere intense.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.