Vremea se răcește accentuat. Vor fi depuneri de zăpadă

Precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi prezente în Bucureşti, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, iar valorile termice maxime vor scădea cu 11 grade de la o zi la alta, reiese din prognoza de specialitate publicată, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 8:00, valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei. În acest context, valorile maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, iar cele minime ajung la zero grade, până la un grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi precipitaţii.

Vor fi ploi, care din a doua parte a nopţii, se vor transforma în ninsoare. Cantităţile de precipitaţii vor fi de 15 – 20 l/mp şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6 – 7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârşitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

Totodată, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 8:00 – 17:00, se vor semnala înnorări şi va continua să ningă, astfel că, până la sfârşitul intervalului, grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40 – 45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de cel mult două grade.

ANM a emis, vineri, o nouă informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiaza în majoritatea regiunilor.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 17:00, temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, iar în Muntenia şi în zona Carpaţilor Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ, unde se vor acumula 10 – 15 l/mp şi izolat peste 20 l/mp.

De asemenea, vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei, iar noaptea şi în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea scăzută.

ANM precizează că vremea se va răci semnificativ, vineri, în jumătatea de nord a ţării, iar sâmbătă şi în restul zonelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Se raceste Vremea iar Ashtia ne da drumul la Caldura si Apa Calda abia Duminica 21 ianuarie 2024 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.