„Vremuri grele”, dar nu prea! Câtă dreptate are acest preot!

Preotul Mihai Aldea a făcut o radiografie a omului modern raportat la greutățile întâmpinate de înaintașii săi, arătând că ne plângem de milă în condițiile în care avem „o grămadă de sclavi mecanici în casă”.

„Vremuri grele erau în vremea invaziilor turceşti, ruseşti sau austriece şamd. Când veneau armate peste noi, armate uriaşe, cu arme, cu luptători profesionişti, cu oameni care erau învăţaţi să trăiască din jaf. Atunci erau vremuri grele, într-adevăr. Şi atunci românii stăteau cu fruntea sus, şi zâmbeau, şi erau optimişti.

Azi, când orice om are o grămadă de sclavi mecanici în casă, de la robotul de bucătărie la maşina de spălat, în vremuri în care apa vine pe ţeavă, oamenii îşi plâng de milă şi se vaită cât de amărâţi sunt şi cât de prost o duc. Adevărul este că omul de azi e amărât şi o duce prost pentru că nu ştie de ce trăieşte. Şi-a pierdut rostul pentru că şi-a pierdut rădăcinile istorice.

A uitat pilda înaintaşilor şi totul îi apare negru, în cel mai bun caz gri„,, a spus preotul.

 

@titanugreuceanu

#vremurigrele

♬ sunet original – Greuceanu Titanu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioana Radu 8409 Articole
Author

15 Comentarii

 1. Traim ca sa platim pensiile speciale si salariile nesimtite ale parazitilor.

 2. Un adevăr incontestabil, ați grăit,părinte.
  Tatăl meu a prins foametea din 46-47. Era la internat, la Școală Normal. Li se dădea mămăligă făcută din amestec de faina și rumeguș. Nu s-au plâns nimănui. I-au mulțumit lui Dumnezeu ca au rămas in viata, apoi si-au văzut cu dragoste și respect de viata, profesori, profesie,școală, familie, tara și credinta. Au lăsat ceva în urma lor, ceva consistent ce a fost tăiat și distrus din toate rădăcinile lui de falși bărbați, false valori, false viziuni, falși apăraratori ai statului de drept, ai credinței și națiunii. Acum e timpul plangaciosilor cu pampersi, eufeminizatilor cu statut de femeie în casa și sluga în afara ei. Asta avem, deci cu asta defilam. A cere mai mult e ca și cum ai cere raului secat sa te lase sa uzi luncile sau sa pescuiești la somnul rațiunii care a născut noștri.

 3. Credeam că e vorba de preotul Bolos care și-a pus mâinile în cap când a văzut că avem un deficit de 10 miliarde de euro le primele 7 luni ale lui 20.23!

 4. Ce să zic din poziția de popă dacă nu curge pică vremurile nu sunt grele deoarece mai o nuntă , mai un botez mai o înmormântare Mora măcina pentru el.

  Noi restul însă , …… la ce dracu ne uităm în gura lor.
  A văzut vreunul dintre voi vre-un popă să dea vreodată pomană ?

 5. Iata ca sunt si preoti care stiu ce vorbesc si nu spoiesc cu lozinci religioase, fara legatura cu viata reala.

 6. Popa asta nu stie ca nu toti oamenii traiesc ca pe facebook? Si nici nu sunt toti popi.

 7. Da, cunosc preoti, manastiri care dau pomana, intretin copii si batrani.Ei nu se falesc cu asta, cine arunca cu vorbele aiurea nu stie ce vb, este rau intentionat asupra preotilot jertfelnici pt popor. L-as intreba; da dumneata, ai facut vreo pomana cu vreun amarat, azi?

 8. Nici până în ’89 sfințiile lor nu aveau a se plânge de viață grea.

 9. Ar fi bine să nu amestecăm merele cu perele si să ne dorim ca in coș să avem portocale. Indifernt de vremuri, omul civilizat și rațional va reacționa in fața nedreptații. Nu doresc să comentez in niciun fel ceea ce spune parintele, are dreptul la opinie si consider că multă lume se limitează la propria-i persoană atunci când vorbeste. Durerea cea mare a vremurilor pe care le trăim este peste tot ce a trăit neamul acesta vreodată- fiii sai , 7 milioane de oameni au luat calea exilului, au fugit din propria lor țară, de lângă copii si părinți si au acceptat umilințe strasnice pentru o bucată de paine udată cu lacrimi. Si nimic și nimeni nu pare a vrea să facă ceva spre a-i aduce inapoi. Detest opiniile de pe retelele de socializare ale preoților cu pretenții de guru atoatestiutori, de elită aflată deasupra a tot ceea ce inseamna umanitate și intelegere. Ii prefer in biserică, smeriți și calmi si mai ales discreti si modesti. ei trebuie să liniștească si să aline suferinte in liniște și cu Dumnezeu alături. Când le citesc opiniile cu care vor să anuleze totul, imi vin in minte imaginile cu azilele groazei, gândul că oamenii aceia chinuiți cerșeau si la gardul bisericii. Desi nu doresc să generalizez, peste tot sunt oameni si oameni. fac și ei cât ii duce mintea.

 10. Apa care vine pe teava este fluoridata si clorinata, elemente care odata induc docilitate si respectiv, depresie printr-un mecanism complex de intoxicare. Clorul distruge microflora intestinala, perturband grav productia de serotonina. De unde fericire si optimism ?

 11. @marius, „mămăligă făcută din amestec de faina și rumeguș.”
  o fi fost pască,
  măi:
  -mămăliga se face din mălai.

 12. ma intreb cat ia popa la nunti, botezuri si inmormantari…apropos veselie mare pe firmele de pompe funebre in plan-de-mita cand veneau oamenii in saci. si pentru popi la fel…hai siktir jeane! cand vorbesti in „popi” sa te uiti in oglinda ipocritule! SHPAAAGA SCRIE PE FRUNTILE VOASTRE S A TA NE LOR!

 13. Lacomia,ipocrizia si nesimtirea au atins cote uriase,iar tzaranul care s-a ajuns acum incat se calca in picioare pe la cozi la delicatese si pe la excursii exotice,in loc sa multumesca lui Dumnezeu pentru vremurile de libertate si mult mai mult belsug pe care le-au avut vreodata el si neamurile lui de vesnic amarati,nu se uita de unde a plecat si sa fie multzumit de ce are si cat a realizat el,ci se uita cu dusmanie in ograda altuia care are o capra in plus pentru ca ala a invatzat si a muncit mai mult ca el,dar prostalaul mai si arunca cu laturi zicand ca ala are mai mult ca el pentru ca a furat.Dar nu intzelege ca tot Dumnezeu ii va lua darul ce i la dat prostovanului nemultzumit.

 14. Trăim vremuri bune datorită evoluției societăților, științei, evoluției creierului uman(și chiar animal). Știința va demonstra cine este DUMNEZEU,nu văd legătura LUI cu biserica,El aparține tuturor și toți aparțin LUI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.