Warren Buffett a rămas fără mâna sa dreaptă

Mâna dreaptă al omului de afaceri Warren Buffett, Charlie Munger, a murit la vârsta de 99 de ani, într-un spital din California, a anunțat conglomeratul financiar Berkshire Hathaway din care cei doi bărbați au făcut un gigant al economiei americane.

„Berkshire Hathaway nu ar fi putut deveni ceea ce este astăzi fără inspirația, înțelepciunea și participarea lui Charlie”, a răspuns Warren Buffett, citat într-un comunicat de presă publicat marți, despre vicepreședintele Berkshire Hathaway.

Avocat de pregătire, dar și absolvent în meteorologie, Charlie Munger era la origine, ca și Warren Buffett, din Omaha (Nebraska), acolo unde lucra în tinerețe în băcănia bunicului Buffett.

Munger și Buffett s-au cunoscut în 1959, dar Munger s-a alăturat Berkshire Hathaway abia în ​​1978, după ce a condus propria sa companie de investiții timp de mai bine de un deceniu.

Strategie pe termen lung

Devenit vicepreședinte, el a contribuit la transformarea Berkshire Hathaway, un IMM din textile achiziționat la mijlocul anilor 1960, într-un conglomerat gigantic, evaluat astăzi la peste 782 de miliarde de dolari.

Ambii bărbați folosesc o abordare rațională și nepasională a investițiilor, adesea bazată pe o strategie pe termen lung , mergând împotriva pe termen scurt al multor jucători de pe piață.

„Charlie Munger mi-a schimbat felul de a privi lucrurile“, spunea Warren Buffett într-un interviu înregistrat în 2017. „M-a forțat să-mi pun întrebarea: Este ceva ce vrem să păstrăm pentru totdeauna? „, a adăugat Buffett.

Warren Buffet încă CEO la 93 de ani

Averea lui Charlie Munger este estimată la 2,6 miliarde de dolari, dar este doar restul averii sale, cea mai mare parte din care a dat-o unor organizații de caritate în timpul vieții sale.

În fiecare an, mii de oameni veneau să asculte cuvintele bune ale celor doi bărbați din Omaha în timpul adunării generale din Berkshire Hathaway, timp în care au petrecut câteva ore răspunzând la întrebările publicului.

Deși se apropie de 100 de ani, pe care i-ar fi avut la 1 ianuarie, Charlie Munger nu se va fi retras niciodată oficial. La 93 de ani, Warren Buffett rămâne CEO al Berkshire Hathaway. În 2021, a numit totuși un succesor, în persoana lui Greg Abel, 61 de ani, acum vicepreședinte al grupului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Charlie Munger 99 de ani, Warren Buffett 93 de ani. Eu nu l-as fi pus succesor pe mucosul ala de 61 de ani. E inca necopt pentru asta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.