Washington Post, în grevă

Mai multe sute de angajaţi ai Washington Post, unul dintre cele mai prestigioase cotidiene din Statele Unite, vor fi joi în grevă pentru o zi, a anunţat sindicatul lor care denunţă lipsa de dorinţă a conducerii de a „negocia cu bună-credinţă”, notează AFP.

Încetarea activităţii intervine după 18 luni de discuţii, fără succes, asupra unui nou acord care a vizat în special pretenţii salariale sau telemunca; şi după ce conducerea jurnalului deţinut de miliardarul Jeff Bezos a avertizat că sunt posibile noi disponibilizări.

„A proceda la această măsură istorică nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă”, a declarat sindicatul Washington Post Guild într-o scrisoare trimisă cititorilor marţi prin care a anunţat greva.

Potrivit acestuia, conducerea „a refuzat să negocieze cu bună-credinţă şi a întrerupt – în mod repetat şi ilegal – negocierile cu privire la aspecte cheie, printre care salariile, sprijinul pentru sănătatea mintală a angajaţilor şi plecările voluntare”.

Washington Post Guild reprezintă aproximativ 1.000 de angajaţi ai cotidianului atât în funcţii redacţionale, cât şi de suport, potrivit site-ului său.

În octombrie, jurnalul a indicat, referitor la planurile de plecare voluntară pentru 240 de persoane, că compania avea în jur de 2.500 de angajaţi.

Presa tradiţională americană se confruntă cu dificultăţi de câţiva ani, într-un context de scădere bruscă a cititorilor în favoarea platformelor de social media.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. A fost candva prestigios cand mai spunea si cate ceva adevarat. Acum este o fituica a democratilor si a globalistilor. Iar astia sunt in cadere libera.

  2. Intre Washinton Post din anii ’70 (cel care l-a dat jos pe NIXON) si cel actual, se casca o prapastie.
    Actualii ziaristi s-au transformat de mult in propagandisti ai „planetarilor”, fiind convinsi ca audienta nu mai conteaza, ei fiind platiti oricum „de la sediu”. Acum s-au trezit ca „nu mai merge cum mergea” si ca proprietarul Bezos ii da afara pe capete.
    Nu au decit sa intre si ei pe platformele sociale si sa-si castige painea acolo, ca ziaristi formatori de opinie, daca pot.

  3. Este nevoie de unul singur nu de 2500, sa scrie dupa dictare ce dicteaza Bidon, presei de partid si de stat.

  4. noi vorbim de LIBERTATE nu de „democratie”. cine voteaza? masinile. democratia robotilor… keep it simple: FREEDOM AND PURSUIT OF HAPPINESS!

  5. E un ziar de propaganda de decenii intregi, au fost cot la cot cu The New York Lies principalii promotori in presa scrisa a invaziilor, bombardamentelor si loviturilor de stat conduse de SUA. Una dintre redactorele sefe e nevasta de director CIA, si multi directorasi si agenti au ajuns sa lucreze direct la ei. Acuma, dupa ce i-a cumparat fosta lui Bezos sunt pe duca, nu-i mai cumpara nimeni pentru ca si zvonurile de pe retelele de socializare sunt mai adevarate decat minciunile lor.

  6. @Bravos Asa este peste tot: presa nu face bani. Este mult mai rentabil sa faci news vlogging decat jurnalism.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.