Weekendul magic al handbalului feminin românesc

Putem spune fără a exagera cu nimic faptul că am avut un weekend absolut magic pentru handbalul feminin românesc. În Liga Campionilor CSM București a făcut, în sfârșit, un al doilea meci la valoarea ei, după acea victorie din grupe de la Gyor. 

A transformat partida tur din cadrul play-off-ului pentru accesul în sferturile de finală de la Ljubljana, împotriva lui Krim într-o demonstrație de forță, succesul obținut cu 30-24 trebuind, în mod normal, să nu mai dea nici o emoție pentru returul de la București. Însă în sferturi va fi teribilul moment al adevărului, pentru că obstacolul va fi unul de top, formația franceză Metz, în  fața cărora tigroaicele au avut mai mereu probleme.

CSM se află așadar la porțile fericirii, adică întrării în Final Four, dar veștile bune sunt pe departe a se opri aici. Pentru că weekend-ul perfect a continuat la mare nivel în a doua competiție europeană intercluburi feminină, Cupa EHF. Ei bine, suntem foarte aproape de im record pentru handbalul feminin de la noi. Ambele reprezentante în sferturile de finală, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița, au obținut victorii în deplasare și pot desăvârși la retur uriașa performanță ca în Final Four jumătate dintre echipe să provină din România.

Dunărencele s-au impus la fel de net ca și CSM, dar în Croația, pe terenul unui nume mare din handbalul european, Podravka Koprivnica, scor 32-26 iar bistrițencele au ieșit victorioase cu 32-30 de pe terenul echipei Mosonmagyarovar din Ungaria.

Evident, echipa unde antrenor este selecționerul Florentin Pera trebuie să fie atentă la retur, pentru că aici avansul este doar de două goluri. Final Four în Cupa EHF va avea loc pe 11 și 12 mai în localitatea austriacă Graz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

2 Comentarii

  1. Cum să te bucuri că femeile noastre sînt mai bărbate decît altele? Că hanbalul e un sport bărbătec. Măcar majoritatea nu-s românce. Acestea fiind zise este de-a dreptul ciudat că primăriile bagă bani mulți, preintre cele mai mari salarii din Europa, în aceste echipe.

  2. În European League sunt șanse mari să avem două echipe în Final 4 de la Graz. Succes Brăila ! Succes Bistrița ! CSM București trebuie să treacă de Metz pentru Final 4 de la Budapesta sper ca vor reuși.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.