Welcome și nu prea! Ce ”pățesc” șoferii în vamă?

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează miercuri dimineaţa percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni.

Poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise de către funcţionari publici în legătură exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cursul anului 2023. În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Păi bre.. Una din condițiile intrării in Schengen era să ai cale ferată funcțională, iar traficul de mărfuri să fie desfășurat pe cale ferată, nu in camioane care poluează și strică drumuri.. Ai doar mafioți cu ifose și pretenții , dar impotenți pentru orice fel de treabă..

  2. Vameșii de la Sculeni s-au calicit. Au uitat de legea lui om și regula împărțirii fără rest.

  3. Aoleu muica, tot în fieful Buzatu? Dar acești agitatori, au trecut prin crucea gării Vaslui, nu au văzut dubele cu inscripționare „Acte românești pentru orice cetățean care solicită, la numărul de tel…”? E la vedere, mai ceva că la piata.

  4. Marea dilema existentiala a vamesului este : „Cu ce sa-mi schimb rabla asta de X5 ? Cu un Lamborghini sau cu un Bugatti ?” … Tare as vrea sa vad cum il controleaza si pe Iohannis la intoarcere pe Otopeni, daca-i gasesc in bagaje vreun corn de rinocer, ca sa faca afrozisiace, sau vreo doi colti de elefant …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.