WTA titrează. ”Eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”

Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA) a confirmat marţi seara că românca Simona Halep poate reveni imediat în circuitul profesionist, după ce suspendarea sa de patru ani a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”, titrează site-ul WTA, care trece în revistă decizia luată de TAS de a-i reduce suspendarea de patru ani.

„WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc”, precizează WTA.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de la cel pierdut în primul tur la US Open în 2022.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

”Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere.

Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023.

Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător”, se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Alti mafioti care se prefac bucurosi! Romanca Simona le-a dat-o peste bot tuturor mafiotilor care traiesc pe spinarea sportivilor de orice fel pedepsindu-i drastic pe cei ce nu vor sa se supuna aranjamentelor ce le sunt impuse. Simona a dovedit ca este o mare luptatoare si in afara terenului de joc, darza si curajoasa ce nu-si pleaca grumazul ca lltii. Tocmai aceste calitati ale ei nu sunt pe placul celor care s-au nascut pentru a fi slugi. Astia sunt cei care o denigreaza neintrerupt pe cea mai de notorietate romanca a momentului.

 2. UNDE sunt Javrele TICALOASE din Romania, Romani Parati AFLATI p’Aici care au umplut-o de Bale Scarboase de FIERE Otravita?
  Mai ales UNuu’ ACRU si posibil InRait de CE Cestii “LE STIE” EL a LE avea, ascunse BINE si ADAAAAANC in Funduu’ Sufletzelului FIERT de diverse NePutirinte VECHI, UNuu’ de aparea in … 😊 MAIEU la TV-uu’ unde se defula de Oftici Intime, de ziceai ca s-a mutat un Anume CARTIER Acolo, INDrumator al Natziei si ASTA … 😊
  CHIAR de ar fi fost ASHACUM s-a consumat KK din GROS, ca ROMANI trebuiau sa TACA!
  DOAR sa TACA!
  Da’ CINE i-a PARAT ca sunt ROMANI?
  Mai ales ca:
  – SE consuma despre NOI, Romanii – PE Fondul unei AntiPATII Isterice cauzata SI de COMPORTAMENTELE ale Componentei INDIENE a Cetatenilor Romani,
  DestulDeFoarteMulteNeConsumabile de catre TOTI Imbecilii Bolnavi de URA Psihotica si NeMotivata in Cestiile ESENTIALE care tin de PARADIGMA R O M A N I A,
  mai ales din Partea TUTUROR Celor DERANJATI de Existenta NOASTRA MultiMilenara AICI si de RESURSELE de AICI, pe care LE considera cu Tupeuu’ LIFTEEsquees “ALE LOR”, din Adancuri TRANS-Cendente ale Istoriilor LOR FAKE
  – SE STIA de Alte CAZURI Scandaloase TACUTE de catre Aceleasi FORURI Mafiote ale SPORTului Mondial, ca in CAZuu’ unei SPORTIVe, CARE – de ar fi catata la ADN, mai en detail, MUUUULTEEE “Tchiurpize,Tchiurprize”am avea, Oripilati … 😊de TOLERANTZA Ticaloasa de care a beneficiat mereu …
  IN asemenea CAZuri, CAZATURILE de Evacuare ale lu’ DREACuu’ au TACUT, preCUM KKs _CARESUNT, in Iarba … 😊
  URMARE

 3. URMARE
  La FEL si in CAZuu’ unui Campionat de Fotbal de la PARIS (Cred …) unde Jucatorii ROMANI din Echipa INCA de AUR, construita de COMUNISTI, au fost MASCARITI Trivial, Jegos Moral, Rasist, cu Sintagma Baloasa si cu Tintire la Intreg Poporul ROMAN de “Tziganii lui Hagi”.
  NICIUNuu’ dintre Alde OBIECTORII de Constiinta DIN Occident SI din Romania NU a protestat la Inalt NIVEL si/sau la Diverse HR.,care APARA oriCE InCalecari ale DREPTurilor OMului, da’ NU vis a vis de ROMANI, NICIODATA, pen’ ca SE PARE ca ROMANII NU sunt trecuti la “OAMENI” …
  DE CE oare, NICIODATA dupa Crimele de la Muenchen din 1973 asupra Sportivilor Israelieni NU s-a mai auzit de Asemenea MAGARII in contra oriCARUI Sportiv sau Artist Israelian ?
  Pentru ca AU Cine sa ii apere!
  PESTE TOT in Lume!
  Au Pazitori InCOIati!
  Ai NOSTRI, “Les Notres Comme Les Conniferes” sunt InCOIati DOAR contra Romanilor IN Inerior (SI pe Forumuri … … 😊 si
  COMPLET DesCOIati Afara, de NU LE stie NImeni de Frica Sanatoasa si Justificata in CAZurile mentionate mai Sus, dintr-o Gramada de Exemple de VOMA …
  Felicitari SIMONA pentru ca ai reusit sa TRECI cu BINE printr-un ASEMENEA Calvar NeMeritat!
  Poate, DUPA Linistirea APELOR, alde Tiriac, Nastase, NADIA si altii ROMANI GREI sa RIDICE Drept, TARE, NeRushinat de NIMIC, Questionuu’ Magariilor MONDIALE din Tenis!
  CE mai pot pati la Varstele LOR?
  AU si un Pedigree InContestabil, ImPlacabil,InConturnabil, IneBranlabil, NeGresit de I-Re-FUTABIL … 😊😊😊
  Allez les LOURDES Roumains!
  La Patrie vais Vous donner sa ReConnaisence!
  Ca AltFEL aveti DEJA Desule, LUATE chiar de VOI … 😊

 4. Totul e cusut cu ață albă.. Suspect și mizerabil..Deci,.. Cine e doctorul care a prescris acel drog ?? De ce nu știa antrenorul sau simona de ce i se livrează. Cum se fac analizele și de ce nu este situația clară indubitabilă din start./Acu de fapt cine e vinovatul, cine ar trebui să stea și cine e bun de plată ?? Aiureli și mizerie și in tenis..

 5. Dacă ar exista un mare urs, există sigur și UN MARE BOU. Un animal, desigur, la asta mă refer!

 6. ReConnaissance NU ReConnaisence, dupa Cele MaiBuneCartiPentruAutoDidacti in LIMBI (Straine …:) Celde Genuu’ „Invatati Limba CUTARE” far’de Porfesor.
  Pentru BAZA Limbii (Straine … 🙂 este suficient.
  Pentru FLUENTA si Corectidine PERFECTA Gramaticala TREBUIE imperativ:
  STUDIU InDarjit
  BAIE Lingvistica en France … 🙂
  Da CUI sa fi cerut far’ de Frica in 1968, CAND am inceput Invatarea, la 23 de Ani sa ma lase in Franta?
  Ca, in devar,NU mai veneam … 🙂
  SI, era BINE si pentru MINE si pentru Romania !
  Pen’ca IO NU m-am acomodat Nici Cu Regimul COMUIST, Nici cu Regiul Capitalist … 🙂
  ASHADE multeee Reminescente din Istorie au SPURCAT Mentalitaea ROMANILOR, ca NU ma puteam ACOMODA, decat ILIMINANDU-le …
  🙂
  STIAM CUM, inca din Anii ’65, dupa Primul AN ca Studinte la PoliTehnica
  NU PUTEAM si sa o +I FAC!
  STIU si Acum sa elimin SI Cele Gunoaie Comportamentale MUUUULT mai Rele agregate pe ROMANI, preCUM KK de Dreacuu’, InDelebile usor, dupa 1989 …
  Da’ Nici ATUNCI NU am avut, nici ACUM NU am PUTEREA Necesara! … 🙂
  DACA m-as fi STIUT ATUNCI, ASHACUM ma STIU Acum, ma bagam in PCR, in Loc se „PIERD” Timpuu’ cu LIMBA (Franceza … 🙂 SI Parasutismul de Performanta la 22 – 25 de Ani si NU ar fi avut MULTI Loc de mine … 🙂
  O AU si AU avut-o Caricaturi UMANOIDE, da’ SI si Imbecile ca GORBACIOV, Eltzan, si Altzii INCA tari de care am sa pomenesc DOAR peste 50 de Ani, CAND o sa MA deSecretizez TOTAL … 🙂 🙂 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.